Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Ο Νεοφυτίδης για κάρτα φιλάθλου και η αναφορά σε κακό έλεγχο κριτηρίων...

Ο Νεοφυτίδης για κάρτα φιλάθλου και η αναφορά σε κακό έλεγχο κριτηρίων από Νικ Νικολάου


O Εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης, μίλησε στον Super Sport Fm 104.0.
Αναλυτικά:

Για το συνέδριο στη Λεμεσό: «Είναι το συνέδριο για την εργασιακή βία στους εργασιακούς χώρους και θέλουμε να βρούμε λύση γιατί το μέτρο με την απαγόρευση φιλάθλου είναι ημίμετρο. Αρπάξαμε την ευκαιρία και καταφέραμε να το φέρουμε Κύπρο αυτό το συνέδριο. Θα έχουμε 35 καλεσμένους από την Ευρώπη».

Ποιο συμπέρασμα αναμένεται να βγουν; «Το πρώτο και βασικότερο είναι η επικύρωση της σύμβασης του Σεντ Ντενί που έχει υπογραφτεί από το 2017 από την Κυπριακή Ομοσπονδία και δεν έχει ακόμα εφαρμοστεί. Έμεινε μέσα σε ένα συρτάρι. Αυτή η σύμβαση λέει πως υπάρχουν 75 άρθρα για το ποια μέτρα πρέπει να λαμβάνονται και τι πρέπει να προνοεί για την πάταξη της βίας στους αγωνιστικούς χώρους. Αυτό φαίνεται πως δεν είχαν ιδέα και δεν ήξεραν για τη σύμβαση».

Για την κάρτα φιλάθλου: «Είναι παρών-απών γιατί έχουμε πρόβλημα με τις εγκαταστάσεις. Είτε την έχεις είτε δεν την έχεις είναι ανούσια αφού δεν μπορείς να ταυτοποιήσεις άτομα και να αριθμήσεις τις θέσεις. Υπάρχουν στάδια που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις. Η αρχή αδειοδότηση σταδίων δίνει απλώς την άδεια για χάρη της χάρης!»

Για τις προσφυγές και τους μισθούς: «Έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα και το πρόβλημα δημιουργήθηκε από τον ελλιπή έλεγχο των κριτηρίων που οδηγεί αρκετές ομάδες μας σε μεγάλο πρόβλημα. Ο φίλος μου ο Νικ Νικολάου δεν έκανε καλό έλεγχο. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε και τους ποδοσφαιριστές και τα σωματεία. Υπάρχουν ομάδες που κινδυνεύουν μέχρι και με έξι βαθμούς αφαίρεση».