Home ΠΙΣΤΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ Πιστός Ακόλουθος: Μίστερ, έχουμε θέματα!

Πιστός Ακόλουθος: Μίστερ, έχουμε θέματα!


Διώξτε τον! Άμεσα και χωρίς δεύτερες σκέψεις. Οι ενέργειες του είναι εγκληματικές και θα μας καταστρέψει. Στείλτε τον σπίτι του… χθες!

Ασφαλώς και αναφέρομαι στον βασικό υπαίτιο της προχθεσινής τραγικής εμφάνισης της ομάδας μας.

Τον μάγειρα (σίγουρα δεν είναι σεφ), τον άνθρωπο που έχει την ευθύνη του μενού.

Δεν μπορεί κύριε πριν τον αγώνα να μου ταΐσεις τα παιδιά… ψαρομεζέδες. Δεν μπορεί να περιμένεις ότι μετά από αυτό θα μπορέσουν να πάρουν τα πόδια τους. Τι; Είμαι προκλητικός; Δηλαδή εσείς έχετε άλλη άποψη; Σε σας η διάθεση των ποδοσφαιριστών μας δεν θύμισε διάθεση παρέας που σηκώνεται από τραπέζι μετά από 3ωρο χλαπάκιασμα του περίδρομου;

Το ξέρω πως με στραβοκοιτάζεται ήδη. Θεωρείται πως καλαμπουρίζω, και δεν έχετε όρεξη για αστειάκια. Οκ θα το σοβαρέψουμε λοιπόν. Ελπίζω να έχετε όμως τα άντερα γιατί δεν σκοπεύω να χαϊδέψω αυτάκια.

Εγώ όταν αποδέχτηκα την πρόσκληση του OmonoiaNews αλλιώς τα είχα στο μυαλό μου. Αλλά αφού γουστάρετε τις σοβαρές κουβέντες είμαι μέσα.

Λοιπόν, σε αυτό το τεράστιο οικοδόμημα θα πρέπει να ξεφύγουμε από την λογική των δύο επικίνδυνων άκρων. Ποια είναι αυτά; θα σας πω αμέσως. Το ένα είναι οι φωνές του τύπου «Να φύουν ΟΥΛΛΟΙ, να παν έσσο τους, να μας παραιτήσουν, να μεν μείνει ένας». Είναι οι ελεεινοί τύποι που προχτές γιούχαραν την ομάδα εν ώρα αγώνα. Που δεν ξέρουν τι θα πει στηρίζω στα δύσκολα.

Οι άλλοι, οι άκρως αντίθετοι είναι οι λεγόμενοι «βιολιστές του τιτανικού». Αυτοί δηλαδή που θεωρούν πως όποιος τολμήσει την παραμικρή κριτική, όποιος πει μισή κουβέντα ή εντοπίσει λάθος είναι εχθρός, θα χαλάσει το καλό κλίμα και θα προκαλέσει ζημιά στην ομάδα.

Προσωπικά θεωρώ πως αν κάποιοι προκαλούν διαχρονικά ζημιές είναι οι διάφοροι εκφραστές των 2 πιο πάνω τάσεων.

Σε καμία, μα καμία περίπτωση δεν βάζω στο τραπέζι θέμα τεχνικής ηγεσίας. Θα είναι κακόγουστο αστείο η έναρξη μιας τέτοιας συζήτησης. Ο κύριος Μπεργκ πρέπει να τύχει στήριξης. Και οι ποδοσφαιριστές του έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τα όσα είδαμε Παρασκευή βράδυ.

Όμως, μίστερ; έχουμε θέματα. Για μένα ελέγχεσαι. Προπάντων σε δύο σημεία. Το πρώτο είναι η διαχείριση του υλικού που έχεις στην διάθεση σου. Στις διαδικτυακές συζητήσεις που άντεξα να διαβάσω ανάμεσα στους Ομονοιάτες επικρατεί η εντύπωση πως πρόκειται για ομάδα χωρίς ιδιαίτερο βάθος. Ότι υπάρχουν 11-12 ποδοσφαιριστές μιας κάποιας αξίας και ποιότητας και απ εκεί και πέρα όχι σπουδαία πράγματα. Είναι έτσι στα αλήθεια τα πράγματα; Κι αν ναι μήπως έβαλες το χεράκι σου στην διαμόρφωση αυτής της άποψης;

Ας πιάσουμε λοιπόν έναν προς έναν τους προψεσινούς παγκίτες του και ας αναλύσουμε ποιας διαχείρισης έτυχαν.

Ορτέγα: Βασικός και αρκετά καλός με Δόξα στην πρεμιέρα. Αγνοούμενος μέχρι την 5η αγωνιστική. Τον ρίχνει στο 78 με Πάφο. Μην τον είδατε με Ανόρθωση , εκεί που είχαμε ανάγκη να κρατήσουμε μπάλα. Μέσα 45 λεπτά με Ολυμπιακό όταν όλη η ομάδα σερνόταν κυριολεκτικά. Δεν μπορώ να ξέρω αν αγωνιστικά θα ήταν ο ίδιος αν π.χ είχε ακόμα 2 μισάωρα στα πόδια του.

Χριστοφή: Μηδέν λεπτά στην πρεμιέρα, 12 λεπτά με Σαλαμίνα. Βασικός και θετικός με ΑΕΚ, βασικός και αρνητικός με Απόλλων. Απ εκεί και πέρα 12 λεπτά με Πάφο, 1 λεπτό με Ανόρθωση (έλεος) και 12 λεπτά με Ολυμπιακό. Συμπέρασμα. Ο Χριστοφή μετά από αρνητική εμφάνιση δεν παίρνει ποτέ δεύτερη ευκαιρία και περιμένουμε πως θα βρει τον εαυτό του μέσα από 10λεπτά όταν η ομάδα είναι κάτω.

Περέϊρα: Ο Ζοέλ ζει; Βασικότατος σε όλα τα φιλικά προετοιμασίας. Εντοπίζονται αμυντικές αδυναμίες και παίρνει την θέση ο Μαυρίας (ο coach πιστώνεται πλήρως την αγωνιστική του αναγέννηση) όμως ο Ζοέλ μέχρι στιγμής δεν καταγράφει λεπτό συμμετοχής. Προτιμά δε να μην κάνει 2 φορές 3η αλλαγή παρά να του πει «οκ σε υπολογίζω». Να θυμάστε λοιπόν πως όταν θα του δοθεί η ευκαιρία ( έστω και αναγκαστικά) θα προέρχεται από πολύμηνη απουσία.

Κακουλλής: Τον γνωρίζω όσο κανείς από σας. Όχι φιλικά αλλά αγωνιστικά. Τον έχω δει με τα ματάκια μου αγωνιζόμενο πάνω από 100 αγώνες τα τελευταία 6 χρόνια. Ο Ανδρόνικος είναι σέντερ φορ, κίλερ που λόγω επιτάχυνσης μπορεί να παίξει και δεξί φτερό. Χρησιμοποιήθηκε από το πουθενά με Απόλλωνα. Υπέπεσε σε ένα λαθάκι απ’ αυτά που παίζει στα μάτια της κερκίδας να σου στερήσει και καριέρα. Από τότε κούρσες πίσω από τον επόπτη γραμμών για ζέσταμα. Πλέον είναι η μοναδική καθαρόαιμη επιθετική λύση πίσω από Ματ αλλά είμαι 1-1 με Ολυμπιακό και δεν ρισκάρω να τον ρίξω ένα 10λεπτο (που ίσως τον κάνει και ήρωα).

Βίτορ Γκόμες: Αν χθες με αυτά που έβλεπε ο μίστερ αυτός ο παίκτης δεν είχε δικαίωμα για μίνιμουμ ένα 20λεπτο τότε τι να πω. Μάλλον του έστειλε το μήνυμα πως προτιμά να μην κάνει αλλαγή, να αντέξει το ποδόσφαιρο σε ρυθμούς και φιγούρες βαρύ ζεϊμπέκικο στον άξονα παρά να τον ρίξει μέσα. Η μόνη ελπίδα να μας αλλάξει τον μονοδιάστατο τρόπο ανάπτυξης για μένα είναι αυτός.

Κούσουλος: Κι αφού δεν φέραμε 6αρι και αφού αποφασίσαμε να το φορτώσουμε στους ώμους του κι αφού άρχισε να του κολλά επικίνδυνα η κερκίδα για κάτι που μάλλον δεν πολύ ευθύνεται, ανακαλύψαμε πως… ο Γιάννης δεν είναι Τσάβι Αλόνσο! Ο Γιάννης όμως μπορεί να είναι άνετα μια λύση στα μετόπισθεν όταν και όποτε χρειαστεί. Μ’ αυτά και μ’ αυτά και χωρίς προηγουμένως να έχει στα πόδια δευτερόλεπτο συμμετοχής μέχρι την 6η αγωνιστική, ρίχνουμε στην μάχη τον Φάνο στο Παπαδόπουλος και περιμένουμε πως θα είναι και σε εξαιρετική φόρμα.

Τζιωνής: Ξέρω πως ψες δεν τον είχε λόγο τραυματισμού. Του εύχομαι γερός και πίσω σύντομα. Πριν από ψες όμως; Προερχόταν από μια χρονιά κατά την οποία έκλεψε καρδιές. Μπαίνει 2η αγωνιστική με Σαλαμίνα στο 90′, 3η αγωνιστική με ΑΕΚ στο 87′ και εξαφανίζεται εκτός αποστολής στα επόμενα 2 ματς. Μπαίνει πότε παρακαλώ; Τελευταίο 10λεπτο στο Παπαδόπουλος, όταν κατηφόριζε λιγάκι το γήπεδο.

Υπάρχει λοιπόν θέμα διαχείρισης υλικού; Τα συμπεράσματα δικά σας.

Εγώ θα σημειώσω απλά κάτι που αποτελεί κοινή διαπίστωση. Ότι δηλαδή σε σχεδόν κανένα αγώνα οι αλλαγές σου μίστερ δεν μας βοήθησαν. Μάλλον χειρότερους μας έκαναν. Που οφείλετε άραγε; Ναι είναι το δεύτερο σημείο. Αδυναμία μέχρι στιγμής να αλλάξει από τον πάγκο την ροή του αγώνα.

Όσοι θεωρείται πως προσπαθώ να τον «φάω» κάνετε λάθος. Αυτή η συνταγή της προπονητικής αστάθειας είναι καταστροφική. Εντοπίζω πολλά θετικά στον μίστερ και τον θεωρώ μεγάλη προσωπικότητα. Αλλά δεν θα βοηθήσει το να μην εντοπίζουμε λάθη και αδυναμίες. Να δουλέψει λοιπόν και να τα φτιάξει. Είναι ο απόλυτος άρχοντας. Έτυχε τεράστιας αποδοχής, έχει διοίκηση που του προσφέρει καταπληκτικές συνθήκες εργασίας και οφείλει να βρει τις λύσεις που θα μας αναγκάσουν να ονειρευτούμε ξανά. Μέχρι τότε απολογούμαι στον ψυχίατρο μου τον οποίο είχα απολύσει πρόσφατα. Πιθανόν να τον ξανά χρειαστώ.

Ραντεβού στο Δασάκι. Γιατί εγώ θα είμαι εκεί. Όπως πάντα. Παντού και πάντα δίπλα της για μια ζωή.

Την αγάπη μου,
Πιστός Ακόλουθος

ΥΓ: Απευθύνομαι στον βραχύσωμο κομπιουτεράκια. Τον αρνητικό τύπο που έφερες και έκατσε προψές 2 σειρές από πάνω μου κανόνισε να τον εξαφανίσεις διότι και γω και ο ποδηλατάς θα εκτεθούμε ανεπανόρθωτα μέσα από τις πράξεις μας εάν συνεχιστεί αυτό. Αν δεν το αποτολμήσεις θα αναγκαστώ να αποδεχτώ την νέα επαγγελματική πρόταση που έχω κι αυτό δεν θα είναι για το καλό κανενός!