Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ “Επικεντρωνόμαστε στο αγωνιστικό”

“Επικεντρωνόμαστε στο αγωνιστικό”

img_1964


Τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές, γνωρίζουν το πρόβλημα που υπάρχει στη ομάδα με τα οικονομικά, δεν θα το αφήσουν όμως να τους επηρεάσει. Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλαν σήμερα Νεόφυτος Λάρκου και Ρασίντ Αλαμπί, στην διάσκεψη τύπου πριν από το ματς με την Άχνα.

Λάρκου: Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο αγώνα. Στόχος μας είναι η νίκη. Για να συνεχίσουμε από κει που σταματήσαμε. Με σωστή νοοτροπία και προσπάθεια, σοβαρότητα να μπορέσουμε να πάρουμε τους 3 βαθμούς. Είναι μια καλή ομάδα ο Εθνικός με αρκετές αλλαγές σε σύγκριση με πέρσι. Έχουμε την ποιότητα και την δυναμική, αλλά και τους παίκτες για να κερδίσουμε.

Αλαμπί: Είναι πολύ σημαντικό το παιχνίδι για μας. Γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο αλλά από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να νικήσουμε. Αυτά. Θα μιλήσουμε στο γήπεδο.

Για το οικονομικό πρόβλημα στην ομάδα:

Λάρκου: Νομίζω οι ευθύνες μας ισχύουν είτε υπάρχουν δυσκολίες είτε όχι. Πρέπει πάντα η ομάδα να εμφανίζεται με πάθος, με πλάνο. Το να επιβαρύνουμε την ομάδα με ένα επιπλέον δεδομένο, που δεν φταιν, είναι κάτι που δεν μου αρέσει. Επικεντρώνομαι στο αγωνιστικό εκεί πρέπει να κριθούμε, όχι προσθέτοντας αυτό το βάρος στους παίκτες.

Αλαμπί: Είναι ένα πρόβλημα που το γνωρίζουμε και πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Μας έχουν ενημερώσει για το θέμα. Εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε στο γήπεδο για να φέρουμε τον κόσμο κοντά στην ομάδα. Με την βοήθεια του προπονητή μας θα δώσουμε ότι καλύτερο.

Με βάση ότι η Άχνα έπαιξε μόνο ένα ματς, πόσο δύσκολο ήταν να τους μελετήσεις;
Ακόμα και σε ένα ματς παίρνεις πληροφορίες που χρειάζεσαι και θεωρώ ότι έχουμε όσες πρέπει. Δεν βασιζόμαστε μόνο στη δυναμικότητα του αντιπάλου αλλά και στις δικές μας δυνάμεις

Κρίνοντας από τη τοποθέτηση σας ότι έχουν αλλαγές, το γεγονός κάνει πιο δύσκολο το έργο σας;
Αν αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι έξυπνα, δεν θα είναι μεγαλύτερη η δυσκολία. Είναι διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με την πρώτη αγωνιστική. Θα βασιστούν πολλά στο δικό μας παιχνίδι.

Είπατε ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ πέραν από τον αντίπαλο, βασίζεται στις δικές της δυνάμεις. Θα παίξετε με αυτή την εντεκάδα;
Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αλλά δεν έχω ακόμα αποφασίσει.

Σας ικανοποιεί το επίπεδο ομοιογένειας της ομάδας;
Θεωρώ πως κάναμε βήματα προόδου αλλά μπορούμε να βελτιωθούμε για να είμαστε ανταγωνιστικοί εντός και εκτός έδρας, ανεξαρτήτως αντιπάλου.

Το ότι υπάρχει ένα δύσκολο πρόγραμμα προβληματίζει;
Αν αναλύσεις το πρόγραμμα θα σου φανεί βουνό. Εμείς βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι, να είμαστε βέβαιοι που πάμε. Δεν μπορούμε να δούμε τόσο μακριά. Ελπίζουμε να έχουμε όλους τους παίκτες υγιείς, να είμαστε γεμάτοι και θα αντεπεξέλθουμε.

Οι διεθνείς είναι όλοι εντάξει;
Ναι δεν είχαμε κάποιο απρόβλεπτο, πέραν της φυσιολογικής κόπωσης. Ο Σκέμπρι επιστρέφει σήμερα στις προπονήσεις.

Οι τρεις Πορτογάλοι;
Μπρούνο και Αντράντε προπονούνται μερικώς με την ομάδα. Ελπίζουμε να προπονηθούν κανονικά από βδομάδας. Ο Ζοάο δεν είχε κάτι σοβαρό, προπονείται κανονικά.

Κύριε Λάρκου το Πράσινο Ακρωτήρι κέρδισε 2-0 το Καμερούν, αν περάσει χάνεται για ένα μήνα το Σοάρες…
Δεν το έχω σκεφτεί ακόμη. Θα είναι μεγάλη τιμή για μας και τον ίδιο να παίξει στο Κόπα Άφρικα. Αν έρθει η ώρα και προκριθούν θα το δούμε και αυτό.

Ρασίντ χθες πήγες στην συνάντηση και χιλιάδες κόσμος σας χειροκρότησαν. Πώς νιώσατε;
Ήμασταν χαρούμενοι γιατί μας υποδέχθηκαν θερμά. Εκτιμούμε τον κόσμο μας που προσπαθεί να βοηθήσει. Ο κόσμος κάνει μεγάλη προσπάθεια και είναι ένα έξτρα κίνητρο για μας να τα δίνουμε όλα.

Ρασίντ βρέθηκες από τη πόρτα εξόδου την εντεκάδα…
Είναι μέρος του ποδοσφαίρου αυτό. Πολλά μπορούν να συμβούν στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος να αντιμετωπίσεις κάθε κατάσταση. Κανείς δεν είναι τέλειος, όλοι κάνουν λάθη, πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος να παλέψεις για τις ευκαιρίες σου. Είμαι χαρούμενος που έμεινα, για τη κατάσταση που βρίσκομαι τώρα. Ότι συμβαίνει είναι για καλό.