Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Καλή εικόνα αλλά… ισοπαλία

Καλή εικόνα αλλά… ισοπαλία

img_5014


Στο ισόπαλο 1-1 έμεινε η ομάδα μας με την ΑΕΛ στο παιχνίδι που έγινε στο Τσίρειο στάδιο. Ντεμπούτο για τον Τόνι Σαβέφσκι που άμεσα έπιασε δουλειά. Το παιχνίδι ήταν σκληρό με την ομάδα μας να είναι καλύτερη στο α΄ ημίχρονο.

Α΄ Ημίχρονο
Η ΟΜΟΝΟΙΑ έκανε δυνατό ξεκίνημα και πολύ νωρίς κατάφερε να απειλήσει την εστία της ΑΕΛ. Μόλις στο 4ο λεπτό ο Εφραίμ πλησίασε στο να ανοίξει το σκορ όταν ο Χριστοφή έκανε γύρισμα από τα δεξιά αλλά ο πρώτος δεν πρόλαβε την μπάλα. Οι πράσινοι συνέχισαν να πιέζουν με τον Φρέντι κυρίως αλλά και τους γρήγορους ακραίους και τελικά το γκολ δεν άργησε να ρθει. Ο Φρέντι στο 11′ κέρδισε την μπάλα στη περιοχή μετά από λάθος υποδοχή του Ασσίς στην καρδιά της άμυνας και ξεπερνώντας και τον Ντεγκρά με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ. Η ΟΜΟΝΟΙΑ κράτησε ένα καλό τέμπο μετά το γκολ της και στο 19′ είχε άλλη μια σπουδαία ευκαιρία, αυτή τη φορά με τον Σπούνγκιν, ο Ισραηλινός τρύπωσε στην περιοχή αλλά έκανε άστοχο σουτ. Η ΑΕΛ κατάφερε να μπει ξανά στο παιχνίδι όταν κέρδισε φάουλ εκτός περιοχής και ο Μπεμπέ, παρά την προσπάθεια του Λεβίτα έστειλε την μπάλα στο πλεκτό της ομάδας μας. Το γκολ της ΑΕΛ δεν χάλασε τους πράσινους που συνέχισαν να δημιουργούν κινδύνους στην αντίπαλη εστία. Στο 26′ ο Φρέντι με πλασέ στην κίνησε μετά από πάσα του Λέο είχε την ευκαιρία να δώσει ξανά προβάδισμα στην ομάδα μας αλλά ο Ντεγκρά με τα ακροδάχτυλα έσωσε το τέρμα του. Το τελευταίο 8λεπτο του α’ ημιχρόνου οι πράσινοι έκαναν λάθη στην άμυνα με τον Τόνι Σαβέφκσι να δίνει εντολή στον Αντράντε όπως ετοιμαστεί να περάσει στο ματς, κάτι που έγινε στην ανάπαυλα.

Β΄ Ημίχρονο
Η ΑΕΛ είχε την υπεροχή στο πρώτο 15λεπτο της επανάληψης, παρόλο που η ομάδα μας μπήκε ξανά δυνατά στο ημίχρονο. Στο 47′ ο Εφραίμ απείλησε με σουτ, με την μπάλα να φτάνει στον Φρέντι μετά την ασταθή απόκρουση του Ντεγκρά, ο Αγκολέζος σούταρε αλλά η μπάλα χτύπησε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Ο ρυθμός του αγώνα στην συνέχεια έπεσε με τους αμυντικούς της ΑΕΛ να κλείνουν τα άκρα μας και να κρατάνε μπάλα. Η ΑΕΛ απείλησε σε 2-3 φάσεις με την ΟΜΟΝΟΙΑ να δοκιμάζει με αντεπιθέσεις. Η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε προϋποθέσεις για να πάρει ξανά το προβάδισμα όταν ο Λέο στο 69′ έβγαλε τον Εφραίμ φάτσα με το γκολ  με τον βοηθό να σταματάει λανθασμένα τον παίκτη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για οφσάιντ. Ο Τόνι Σαβέφσκι ήθελε να δώσει περισσότερη ζωντάνια στην ομάδα και στο 70′ έριξε στον αγώνα τον Αντρέ Αβραάμ. Η αλλαγή βοήθησε τους πράσινους που πήραν ξανά μπάλα και είχαν τον έλεγχο για ένα 10λεπτο. Ο Σπούνγκιν είχε ένα καλό μπάσιμο στο 78′ αλλά η σέντρα του ανεκόπη ενώ μετά από λάθος του Ουόν ο Αβραάμ στο 84′ βγήκε σε τετ α τετ αλλά τον νίκησαν οι αμυντικοί στο σπρίντ. Ο Νούνο Ασσίς που για άλλο ένα ματς “έφαγε ξύλο”, όχι μόνο δεν τον προστάτεψε ο Παναγή αλλά τον απέβαλε μάλιστα με 2η κίτρινη στο 88ο λεπτό. Ο Μάριος Παναγή κράτησε μόλις 3 λεπτά καθυστερήσεις και το τελευταίο 5λεπτο κύλησε χωρίς φάση στις δύο εστίες.

Συμπερασματικά
Στο πρώτο παιχνίδι του Τόνι Σαβέφσκι, με μόλις μερικές ώρες στην Κύπρο, δεν θα πρέπει να είμαστε και τόσο αυστηροί. Η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε καλή παρουσία στο πρώτο ημίχρονο ενώ ο Παναγή κατάφερε να χαλάσει τον ρυθμό του αγώνα όταν ανέβηκε η ομάδα μας στο β ‘ ημίχρονο. Κρατάμε επίσης και το λανθασμένο οφσάιντ στον Γιώργο Εφραίμ. Πλέον στο τριφύλλι θα πρέπει να σκέφτονται μόνο το αιώνιο ντέρμπι που ακολουθεί. Ο Τόνι Σαβέφσκι έχει μία βδομάδα για να δουλέψει και να προετοιμάσει το τριφύλλι για το μεγάλο ματς της 7ης Οκτωβρίου.