Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ο Σαβέφσκι ξαναφέρνει την ελπίδα

Ο Σαβέφσκι ξαναφέρνει την ελπίδα

img-20120927-wa0001


Εντάξει, ας είμαστε ειλικρινείς: κανένας προπονητής στον κόσμο δεν είναι ικανός να διορθώσει μαγικά, κάθε κακό που υπάρχει μες την ΟΜΟΝΟΙΑ από τη μια μέρα στην άλλη. Δεν περιμένουμε άλλωστε θαύματα από το Τόνι Σαβέφσκι, τουλάχιστον όχι από την πρώτη στιγμή! Η επιστροφή του όμως στην ΟΜΟΝΟΙΑ, ήταν ικανή να ξαναφέρει την αισιοδοξία.

Ο Σαβέφσκι είναι ένας από τους ελάχιστους τεχνικούς που δεν έφυγαν από την ΟΜΟΝΟΙΑ σαν αποτυχημένοι. Μάλιστα είναι κοινώς αποδεκτό πως η μη ανανέωση του συμβολαίου του τότε, αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα λάθη στη σύγχρονη ιστορία της ομάδας. Αδυνατούμε να πιστέψουμε πως αν η τότε διοίκηση επέλεγε τη σταθερότητα και την ηρεμία του Σαβέφσκι, τα πράγματα θα έφταναν ως εδώ. Ένα το κρατούμενο λοιπόν, η πλειοψηφία του κόσμου θεωρεί πως καθαρά αγωνιστικά, ο Τόνι μπορεί να οδηγήσει την ΟΜΟΝΟΙΑ σε καλύτερες μέρες.

Από κει και πέρα όμως, είναι και η προσωπικότητα του. Τεράστιος ποδοσφαιριστής, αν και χαμηλών τόνων ξέρει να κερδίζει το σεβασμό των παικτών καιτων συνεργατών του. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που όσοι συνεργάστηκαν μαζί του λένε μόνο τα καλύτερα. Χαρακτηριστικά τα λόγια του Γκρέταρσον:

Όταν ήρθα στην ΑΕΚ, δεν είχαμε σύστημα. Ήταν νομίζω μόνο ο Τόνι Σαβέφσκι. Ο οποίος είναι απίστευτος και πηγαίνει παντού, αλλά εννοείται ότι ένας άνθρωπος δεν μπορεί να τα κάνει όλα.

Φυσικά πρέπει να λεχθεί ξανά πως προπονητής με μαγικό ραβδί δεν υπάρχει, μπορεί ο Τόνι να επανέφερε την ελπίδα, αλλά τα δύσκολα τώρα αρχίζουν και όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Στην ΟΜΟΝΟΙΑ μάλιστα θα έχει μπόλικη δουλειά, αφού η ψυχολογία αυτή τη στιγμή δεν είναι η καλύτερη, με τους παίκτες να μοιάζουν πολύ πιεσμένοι μετά την ήττα κόντρα στην ΑΕΚ. Η ουσία είναι πως έχει αποδείξει πως μπορεί να τους ανεβάσει, μπορεί να τους οδηγήσει ξανά στις επιτυχίες κι αυτό είναι που δίνει στο κόσμο αυτοπεποίθηση! Στο προηγούμενο του πέρασμα από την ομάδα είχε να διαχειριστεί πολύ μεγάλες προσωπικότητες, αλλά και πιο ιδιαίτερους χαρακτήρες, όπως τον Ράουφμαν, τον Καϊάφα, τον Μιχαήλοβιτς, τον Μάρκο Χάμπερ. Όλοι στο τέλος του έβγαλαν το καπέλο, ακόμα και ο Χάμπερ που σε κείνο το αξέχαστο παιχνίδι κόντρα στο Διγενή, του έδωσε τη φανέλα. Γιατί να μην το κάνει λοιπόν ξανά;