Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Σε περίοπτη θέση το όνομα του Μανουέλ Μασάδο

Σε περίοπτη θέση το όνομα του Μανουέλ Μασάδο

machado


Από την ΟΜΟΝΟΙΑ δεν επιβεβαιώνουν πως ψάχνουν για προπονητή, την στιγμή που δηλώνουν χωρίς δεύτερη σκέψη πως έχουν πλήρη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του Σοφοκλή Σοφοκλέους. Ταυτόχρονα όμως, πληροφορίες αναφέρουν πως έχει γίνει κάποια προεργασία για απόκτηση τεχνικού, με το όνομα του Μανουέλ Μασάδο να βρίσκεται σε περίοπτη θέση. Τελευταία ομάδα του Πορτογάλου τεχνικού ο Άρης Θεσσαλονίκης, με τη φυγή του να είναι μάλλον άσχετη με το αγωνιστικό κομμάτι.

Ποιος είναι ο Μανουέλ Μασάδο

Ο Μανουέλ Μασάδο είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους τεχνικούς στο πρωτάθλημα της Πορτογαλίας, μιας και έχει δουλέψει με σχετική επιτυχία σε αρκετές ομάδες μεσαίας δυναμικότητας. Είναι 55 χρόνων και θεωρείται ένας καλός τεχνικός.

Ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Βιτόρια Γκιμαράες, το 2000 όμως αποχώρησε για να αναλάβει τις τύχες της Μορεϊρένσε που ήταν τότε στην τρίτη κατηγορία. Εκεί άρχισε να κτίζει το όνομα του αφού μέσα σε 3 σαιζόν, κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα στην πρώτη κατηγορία και να την κρατήσει εκεί με χαρακτηριστική άνεση! Οι καλές εμφανίσεις της Μορεϊρένσε αποτέλεσαν διαβατήριο για το Μασάδο να δουλέψει σε παραδοσιακές μεσαίες ομάδες της χώρας όπως η Βιτόρια Γκιμαράες, η Ακαντέμικα και η Νασιονάλ. Μάλιστα οδήγησε την τελευταία στην κορυφαία χρονιά της ιστορίας της, (μέχρι τότε) όταν το 2006 τερμάτισε 5η και εξασφάλισε θέση στην Ευρώπη.

Η επιτυχία του με τη Νασιονάλ, του έδωσε την ευκαιρία να κάνει το μεγάλο βήμα, αφού ανέλαβε την Σπόρτιγκ Μπράγκα το 2007. Η χρονιά εκείνη όμως δεν ήταν τόσο καλή για τον ίδιο και την ομάδα του, με αποτέλεσμα να πάει ξανά στη Νασιονάλ και να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών. Το 2008-09 τερμάτισε 4ος, το 2009-10 5ος, για να εγκαταλείψει όμως και πάλι την ομάδα για την πρώτη του αγάπη, την Βιτόρια Γκιμαράες. Και αυτή έκανε πολύ καλή χρονιά, τερμάτισε 5η και βγήκε στην Ευρώπη. Στη συνέχεια πήγε ως γνωστόν στον Άρη, του οποίου τα προβλήματα αποτελούσαν πάντα εμπόδιο..

Το μεγάλο πλεονέκτημα του

Είμαστε βέβαιοι πως οι ομάδες που αναφέραμε πιο πάνω σας ακούγονται ιδιαίτερα γνωστές. Αυτό γιατί αρκετοί ποδοσφαιριστές μας έχουν παίξει σε Νασιονάλ και Γκιμαράες και μάλιστα υπό τον Μανουέλ Μασάδο. Oι Ασσίς, Ζοάο Άλβες και Αντράντε τον είχαν προπονητή στη Γκιμαράες, ενώ με τον Ντανιέλσον συνυπήρξαν για λίγο στην Νασιονάλ. Αν ψάχνει για απόψεις η ΟΜΟΝΟΙΑ, δεν χρειάζεται να πάει αλλού, μπορεί πολύ απλά να ρωτήσει τέσσερις ποδοσφαιριστές της.

Η παρουσία πολλών Πορτογάλων ή πορτογαλόφωνων στο ρόστερ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, είναι ένα στοιχείο που λειτουργεί υπέρ της υποψηφιότητας του Μασάδο. Φρέντι, Μαργκάσα, Αγκουϊάρ, Μάρκο Σοάρες, Λεάντρο και Άλβες μιλάνε την ίδια γλώσσα μαζί του, ενώ πέραν των τελευταίων 2, οι υπόλοιποι έχουν παίξει αντίπαλοι του στο πρωτάθλημα Πορτογαλίας. Η προσαρμογή του εάν τελικά έρθει στην Κύπρο, θα είναι μάλλον ταχύτατη.

Το μόνο μειονέκτημα

Όλες οι ομάδες του Μασάδο, έπαιζαν όμορφη μπάλα, είναι γενικά προπονητής που κατάφερε να κτίσει εξαιρετικό όνομα, βασισμένο στις επιτυχίες του. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι καμία από τις ομάδες του, δεν έκανε πρωταθλητισμό. Ασφαλώς ίσως αυτό να είναι και ένα έξτρα κίνητρο για τον ίδιο, μια μεγάλη ομάδα, με την οποία να μπορεί να κατακτήσει τίτλους, αφού στην Πορτογαλία, με εξαίρεση ίσως την Μπράγκα, δεν του δόθηκε ποτέ η ευκαιρία, που βάσει αποτελεσμάτων άξιζε.