Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Τι μέτρησε υπέρ του Τόνι

Τι μέτρησε υπέρ του Τόνι

toni5


Τόνι Σαβέφσκι, η επιστροφή λοιπόν. Σχεδόν όλα τα μέλη του συμβουλίου που τον άφησε να φύγει το 2004, όταν ρωτηθούν για το μεγαλύτερο τους λάθος, απαντούν χωρίς δεύτερη σκέψη: “η απομάκρυνση του Τόνι Σαβέφσκι”. Ο Τόνι κέρδισε ένα πρωτάθλημα και έχασε άδικα το back to back χάρην στο τωρινό πρόεδρο των διαιτητών Λεόντιο Τράττο. Το κυριότερο όμως ήταν ότι απορροφούσε πάντα την πίεση, για να μην την τραβήξουν οι παίκτες του.

Η προϊστορία του με την ΟΜΟΝΟΙΑ είναι όντως θετική. Δεν επιστρέφει όμως χάρη σε αυτή. Ο Στέλιος Μυλωνάς βρέθηκε χθες στην Αθήνα για να συζητήσει με υποψήφιους προπονητές κατ΄ ιδίαν. Κι εκεί, ο Σαβέφσκι εμφανίστηκε σαν έτοιμος από καιρό! Δεν είχε καμία αμφιβολία ότι ήθελε να επιστρέψει, ενώ γνώριζε πλήρως τις συνθήκες που επικρατούν.

 

Γνώριζε πολύ καλά το ρόστερ

Από το 2004 μέχρι σήμερα έχουν περάσει 8 χρόνια και προφανώς δεν έχει μείνει ούτε ένας ποδοσφαιριστής από τότε στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Ο Σαβέφσκι όμως εμφανίστηκε διαβασμένος στη συνάντηση και με άποψη για τον κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά! Ο Τόνι παρακολουθούσε το κυπριακό πρωτάθλημα, ενώ ειδικά για την ΟΜΟΝΟΙΑ φρόντισε να έχει επιπλέον πληροφορίες. Έκανε ξεκάθαρο που θεωρεί πως η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι καλή και που χρειάζεται βελτίωση, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως το ρόστερ είναι ποιοτικό και μπορεί για τον τίτλο.

 

Γνώριζε πολύ καλά την οικονομική κατάσταση

Αφού είχε πληροφορίες για τους παίκτες, δεν θα είχε για την οικονομική κατάσταση; Καταλαβαίνει πως είναι δύσκολα τα πράγματα, είναι αποφασισμένος να δουλέψει με τις συνθήκες που υπάρχουν. Άλλωστε έχει και εμπειρία από αυτές. Ίσως πάντως το σημαντικότερο και που έπαιξε σημαντικό ρόλο στη πρόσληψη του, ήταν ότι τόνισε στο Στέλιο Μυλωνά πως πρέπει να δωθεί βάρος στις ακαδημίες της ομάδας, πριν να είναι αργά.

Προφανώς όταν μιλάει ο Σαβέφσκι για ακαδημίες, ο λόγος του έχει ιδιαίτερη σημασία. Πρόκειται για τον άνθρωπο που βοήθησε να βγουν παίκτες από την ακαδημία της ΑΕΚ που έκαναν καριέρα, όπως ο Παπασταθόπουλος, ο Πλιάτσικας, ο Ταχτσίδης, ο Μανωλάς. Είναι γενικώς ένας άνθρωπος που πιστεύει πολύ στις ακαδημίες και ελπίζουμε το ίδιο να γίνει και στην ΟΜΟΝΟΙΑ, αφού έχει ανάγκη νέο, δικό της αίμα…

 

Θα δουλέψει με το ίδιο τημ

Είναι μάλλον συνέχεια του προηγούμενου κομματιού. Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν μπορεί, ούτε να δώσει αποζημιώσεις σε οποιοδήποτε μέλος του τωρινού της staff (άλλωστε τους έχει εμπιστοσύνη), ούτε να δώσει μισθούς σε καινούριους. Ο Τόνι ήταν ενήμερος και για το ποιοι απαρτίζουν το τεχνικό τημ και είπε πως θεωρεί πως μπορεί να συνεργαστούν πολύ καλά και να παράξουν έργο. Ήταν ο μοναδικός που δεν είχε ως απαίτηση να φέρει το δικό του τημ.

 

Δεν γνωρίζουμε αν ο Σαβέφσκι θα πετύχει (και) στο δεύτερο του πέρασμα από την ΟΜΟΝΟΙΑ. Εκείνο που γνωρίζουμε είναι πως ξέρει πολύ καλά που έρχεται, ήθελε να έρθει και θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του χωρίς να ψάχνει δικαιολογίες, με τη γνωστή του τιμιότητα. Εκείνο που επίσης γνωρίζουμε, είναι πως η μοίρα και ο ΛΑΟΣ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, του χρωστάνε μια δεύτερη ευκαιρία, με περισσότερη εμπιστοσύνη.