Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Το Νούνο και τα μάτια σας!

Το Νούνο και τα μάτια σας!

ns017305


Ο Νούνο Ασσίς είναι κατά πάσα πιθανότητα ο ποιοτικότερος ποδοσφαιριστής στο πρωτάθλημα. Κατά την άποψη του γράφοντα μάλιστα, πρέπει κανείς να ανατρέξει στην εποχή του Σάβιο για να βρει άλλον αυτού του επιπέδου. Πραγματικά χαίρεσαι να τον βλέπεις τον Πορτογάλο αφού διαθέτει χαρίσματα σπάνια για το κυπριακό ποδόσφαιρο.

Θα περίμενε λοιπόν κανείς, πως ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής, ζωντανή διαφήμιση του αθλήματος, θα προστατευόταν από τους διαιτητές, όπως γίνεται σε όλο το κόσμο. Ο Νούνο όμως, έκανε το λάθος να βάλει τριφύλλι στο στήθος και από τότε μοιάζει με κινούμενο στόχο. Την περασμένη εβδομάδα, ο δολοφόνος με το τσεκούρι Άλισον επιχείρησε να του κόψει όχι τη μπάλα, αλλά το νήμα της ζωής με μια εγκληματική καρατιά. Χθες, ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ του έσχισε το πόδι και χρειάστηκε 6 ραφές. Γενικά όποτε ακουμπήσει τη μπάλα τρώει το ξύλο της αρκούδας και αντί να προστατεύεται, τον κυνηγάνε και από πίσω! Κόντρα στην ΑΕΚ δέχθηκε κίτρινη στο μοναδικό φάουλ που έκανε. Ορθή ήταν η κάρτα, αλλά τέτοια φάουλ ο ίδιος δέχεται τουλάχιστον 5 το παιχνίδι και κανείς δεν τιμωρείται.

Πρέπει να μπουν οι κατάλληλες πιέσεις για να προστατεύονται παίκτες σαν τον Ασσίς, ανεξαρτήτου ομάδας. Την ίδια στιγμή όμως, το πιο σημαντικό είναι οι διαιτητές να καταλάβουν πως οι ίδιοι δημιουργούν προκατάληψη εναντίων τους. Αν ο Ασσίς φορούσε γαλαζοκίτρινα (είτε Λευκωσιάτικα, είτε της Λεμεσού), ο αντίπαλος θα έπαιζε κάθε εβδομάδα με 10 παίκτες. Ας σεβαστούν τουλάχιστον το τεράστιο όνομα που κουβαλάει ο ποδοσφαιριστής αυτός, αφού έχουν αποδείξει πως διάθεση να σεβαστούν το τεράστιο όνομα της ομάδας του δεν έχουν.