Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ “Μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε, οπουδήποτε”

“Μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε, οπουδήποτε”

 


sak_7410

Ζωντανά από το ΓΣΠ η διάσκεψη του Σοφοκλή Σοφοκλέους.

Αντρέας Δημητρίου: Η σημερινή διάσκεψη γίνεται για το αυριανό παιχνίδι. Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μείνουμε στα του παιχνιδιού. Είναι πολύ σημαντικό το παιχνίδι και εκεί επικεντρωνούμαστε.

Σοφοκλής Σοφοκλέους: Καλωσορίσατε. Πρώτα θα ήθελα να καλωσορίσω το κύριο Σαβέφσκι στην οικογένεια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και να του ευχηθώ καλή επιτυχία. Όσον αφορά το επόμενο παιχνίδι με την ΑΕΛ δηλώνω ότι είμαστε συγκεντρωμένοι μόνο σε αυτό τον αγώνα που είναι σημαντικός, δύσκολος, απέναντι σε μια πολύ καλή και οργανωμένη ομάδα στην έδρα της. Εμείς, είμαστε σταθεροί, σε αυτά που δηλώσαμε. Στόχος μας είναι η νίκη, προετοιμαζόμαστε εντατικά για τον αγώνα. Έχουμε άλλη μια προπόνηση στην οποία θα ξεκαθαρίσουν όλα. Είμαστε πανέτοιμοι, πιστεύουμε στην ομάδα και αν παίξουμε όπως μπορούμε, είμαστε πειθαρχημένοι και παθιασμένοι, μπορούμε να πετύχουμε το στόχο μας.

Γιώργος Εφραίμ: Ήταν ένα δύσκολο δεκαπενθήμερο για όλους, αλλά πρέπει να το αφήσουμε στην άκρη. Είμαι αισιόδοξος πως θα κερδίσουμε αλλά για να το καταφέρουμε πρέπει να ιδρώσουμε πολύ τη φανέλα και να είμαστε συγκεντρωμένοι. Θα παίξουμε μπροστά και από το νέο μας τεχνικό, τον οποίο έχουμε ήδη καλωσορίσει στην ομάδα.

Ερωτήσεις-Απαντήσεις

Κ. Σοφοκλέους θα συνεχίσετε σαν βοηθός του Σαβέφσκι;

Θα ήθελα να επικεντρωθώ στο παιχνίδι αλλά πρέπει να απαντήσω. Μου το ζήτησε η διοίκηση και ο κ. Σαβέφσκι και δεσμεύτηκα να απαντήσω μετά το παιχνίδι, αφού μιλήσω με τον προπονητή. Να μου επιτρέψετε να απαντήσω πρώτα στη διοίκηση και μετά να τοποθετηθούμε.

Γιώργο είσαι έτοιμος να μπεις;

Το τελευταίο μου 90λεπτο ήταν στον τελικό κυπέλλου. Προσπαθώ να ανεβώ. Θεωρώ πως είμαι σε καλό επίπεδο αλλά μπορώ να δώσω περισσότερα, όταν πάρω συνεχόμενα παιχνίδια.

Τι πιστεύετε πως πάει λάθος και δεν έρχεται το εύκολο γκολ, ενώ παίζετε καλά;

Θα με προβλημάτιζε αν δεν δημιουργούσαμε προϋποθέσεις. Κάναμε ξεκάθαρες ευκαιρίες εναντίων της ΑΕΚ που δεν έχει δεχθεί γκολ ως τώρα. Προπονητικά, πιστεύω πως είμασταν άτυχοι και δεν είχαμε συγκέντρωση στη τελική προσπάθεια. Μπορούσαμε να πετύχουμε εύκολα γκολ και τα χάσαμε. Το ευχάριστο είναι πως κάνουμε φάσεις. Οποιαδήποτε ομάδα θέλει κάποια συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα για να βοηθήσουν στη βελτίωση της ψυχολογίας και της αυτοπεποίθησης. Είμαστε υποχρεωμένοι να δούμε το επόμενο παιχνίδι σαν πρόκληση και για τη συνέχεια.

Εφραίμ: Είναι πολύ νωρίς νομίζω να μιλήσουμε για δυσκολία στο σκοράρισμα. Είναι μόνο ένα παιχνίδι. Κάναμε ευκαιρίες δεν σκοράραμε, χάσαμε..

Γιώργο παίζετε καλό ποδόσφαιρο αλλά δεν παίρνετε αποτέλεσμα. Το νιώθετε αυτό;

Πάντα θα υπάρχει πίεση, το νιώθουμε, αλλά με καλό ποδόσφαιρο οι βαθμοί θα έρθουν.

Η απουσία Ασσίς, αλλάζει κάτι;

Δύσκολα προλαβαίνει αν και θα το παλέψει. Σίγουρα είναι απώλεια αλλά υπάρχουν στο δυναμικό μας ικανοί ποιοτικοί ποδοσφαιριστές που μπορούν να αναπληρώσουν το κενό.

Κ. Σοφοκλέους βλέπετε να υπάρχει πίεση; Είσαστε με τη πλάτη στο τοίχο με δύσκολη συνέχεια..

Στο ποδόσφαιρο πάντα υπάρχει πίεση, ειδικά αν είσαι μια μεγάλη ομάδα σαν την ΟΜΟΝΟΙΑ. Σκοπός μας και επιδίωξη είναι να τη διαχειριζόμαστε σωστά. Στα 2 τελευταία παιχνίδια δεν πήραμε τα αποτελέσματα που δικαιούμασταν. Η διαπίστωση μας είναι πως η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε παρουσιάσει πολύ καλό πρόσωπο για 70 λεπτά, το καλύτερο φετινό. Στόχος μας είναι να παίζουμε ορθόδοξο ποδόσφαιρο που να παίρνει και αποτέλεσμα. Παίξαμε καλά, χάσαμε το παιχνίδι. Είμαστε υποχρεωμένοι να σκεφτόμαστε μόνο την ΑΕΛ. Δηλώνω την πίστη μου στην ποιότητα και τις ικανότητες μας. Είναι πολύ νωρίς, υπάρχουν πολλά παιχνίδια, η διαφορά μπορεί να καλυφθεί.

Στο περσινό 0-3 είσασταν εσείς στο πάγκο. Θα είναι αυτό το ματς οδηγός;

Ήταν άλλα δεδομένα. Ήταν μια μεγάλη επιτυχία αλλά δεν μπορούμε να στεκόμαστε εκεί. Αυτό που κρατάμε είναι ότι μπορούμε σαν ΟΜΟΝΟΙΑ να κερδίσουμε οποιονδήποτε, οπουδήποτε.