Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Έχεις ταλέντο; Θα έχεις ευκαιρίες!

Έχεις ταλέντο; Θα έχεις ευκαιρίες!

toni-efraim


Διαβάστε ακόμα: Φιλικό U21 Vs U17 βλέπει τελικά ο Τόνι!

Για παιχνίδι της Τετάρτης μίλησε σε κάποια στιγμή ο Τόνι Σαβέφσκι και όλοι αναρωτιόνταν τι εννοεί, αφού κόντρα στο Αποέλ η ΟΜΟΝΟΙΑ αγωνίζεται την Κυριακή! Στην πορεία αντιλήφθηκαν πως ο προπονητής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, αναφερόταν στο αυριανό ματς των U15 ενάντια στον αιώνιο! Ο κόουτς θα δώσει το παρόν του στο παιχνίδι για να δει από κοντά τους μικρούς αυτών των ηλικιών!

Μιλώντας σε πηγαδάκια μετά το τέλος της δημοσιογραφικής ο Τόνι είπε χαρακτηριστικά πως “όλο αυτό είναι δικό μας, είναι ΟΜΟΝΟΙΑ” αναφερόμενος ασφαλώς στα τμήματα υποδομής της ομάδας. Είναι ξεκάθαρο πως έχει κάθε πρόθεση να αξιοποιήσει τα βλαστάρια της ομάδας, την ίδια στιγμή όμως, είπε και άλλα σημαντικά για το θέμα.

Το πρώτο που είπε είναι πως πρέπει να αξιολογηθεί το υλικό για να βγουν συμπεράσματα. Ένας παίκτης δεν πρόκειται να πάρει ευκαιρίες απλά και μόνο γιατί είναι ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ. Πρέπει να έχει ταλέντο και το κυριότερο είναι πως πρέπει να δουλεύει σκληρά, πρέπει να είναι έτοιμος να μάθει. Οι ποδοσφαιριστές των ακαδημιών, είτε είναι των U21 είτε των U17, είτε των U15, είτε ακόμα και πιο μικροί, πρέπει να αντιληφθούν πως το αν θα παίξουν, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους ίδιους. Η παρουσία του Σαβέφσκι στην ομάδα πρέπει να αποτελέσει το ισχυρότερο κίνητρο για αυτούς να κάνουν σωστή διατροφή, σωστή ζωή και σωστή προπόνηση. Αν το ποδόσφαιρο δεν αποτελεί την νούμερο ένα προτεραιότητα στη ζωή τους, μπάλα δεν πρόκειται να παίξουν.

Το δεύτερο που είπε και έχει μεγάλη σημασία, είναι ότι κόσμος και ΜΜΕ φωνάζουν πολλές φορές να δοθούν ευκαιρίες στους μικρούς, την ίδια στιγμή όμως οι ίδιοι δεν είναι έτοιμοι να τις δώσουν. Ένας 17αρης, ένας 18αρης θα χρειαστεί πίστωση, θα χρειαστεί στήριξη, θα χρειαστεί ευκαιρίες για να παίξει ποδόσφαιρο. Ευκαιρίες που ίσως σε κάποιο παιχνίδι να στοιχίσουν και αποτέλεσμα. Αν όλοι εμείς δεν αποκτήσουμε την κατάλληλη νοοτροπία, θα αποτελούμε εμπόδιο στα όνειρα των παιδιών και τα δικά μας.