Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ανακοίνωση απάντηση της Ανόρθωσης

Ανακοίνωση απάντηση της Ανόρθωσης

img_6790


Ανακοίνωση-απάντηση σε αυτήν της ΟΜΟΝΟΙΑΣ εξέδωσε η διοίκηση της Ανόρθωσης. Δεν έχουμε σκοπό να ασχοληθούμε ιδιαίτερα μαζί της, απλά δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε το κομμάτι που λέει “Δεν θα μπούμε σε διαδικασία σχολιασμού φάσεων αν και κάτι τέτοιο θα καταδείκνυε ότι η ομάδα μας αδικήθηκε σε καίριες φάσεις, σε καθοριστικά σημεία του αγώνα.”. Όταν σε ένα παιχνίδι παίρνεις πέναλτι φάντασμα, σου χαρίζονται 2 κόκκινες και δεν δίνεται καθαρό πέναλτι στον αντίπαλο σου, απορούμε ποιες είναι αυτές οι καίριες φάσεις στις οποίες αναφέρεσαι. Είναι πάντως θετικό πως οι παράγοντες της Ανόρθωσης παραδέχονται εμμέσως πλην σαφώς πως όντως συγκεκριμένος παράγοντας τους (ο Σάντης) παρεκτράπηκε κατά την ώρα του αγώνα.

Εν πάση περιπτώση, η ανακοίνωση της Ανόρθωσης:

Η δικη τους εν πιο αυστηρη που τη δικη μας

Η ανακοίνωση της Ανόρθωσης:

«Σε σχέση με το χθεσινό παιχνίδι και όλα όσα επακολούθησαν η Ανόρθωσις Αμμοχώστου επιθυμεί να τονίσει:

1.    Η νίκη της ομάδας μας ήταν πανάξια και πέρα για πέρα δίκαιη και επιτεύχθηκε λόγω της μεγάλης προσπάθειας που έκαναν οι ποδοσφαιριστές μας και της δουλειάς που έγινε από το προπονητικό τιμ τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Αυτό ήταν που καθόρισε την τελική έκβαση του αγώνα. Δεν δεχόμαστε από κανένα έμμεσα ή άμεσα να μειώνει την επιτυχία μας.

2.   Στο θέμα διαιτησίας, πάγια πολιτική μας είναι να αποφεύγουμε να σχολιάζουμε όσο γίνεται θέματα διαιτησίας, χωρίς αυτό να δηλώνει αδυναμία. Δεν θα μπούμε σε διαδικασία σχολιασμού φάσεων αν και κάτι τέτοιο θα καταδείκνυε ότι η ομάδα μας αδικήθηκε σε καίριες φάσεις, σε καθοριστικά σημεία του αγώνα.

3.     Τα όσα έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα και αφορούσαν το θέμα διαιτησία του αγώνα, πιστεύαμε ότι λύθηκαν. Κάναμε όσα έπρεπε να κάνουμε μετά την παρεξήγηση που δημιουργήθηκε, τηρήσαμε το fair play και θεωρήσαμε ότι οι δηλώσεις των παραγόντων της Ομόνοιας έκλεισαν το θέμα οριστικά και αμετάκλητα. Δεν πιστεύαμε ότι αυτό το θέμα θα ξανάνοιγε μετά το παιχνίδι.

4.    Τονίζουμε ότι συμφωνούμε με την Ομόνοια στο σημείο της ανακοίνωσης της που αναφέρετε στον κ. Hans Reijgwart. Είναι άλλωστε κάτι που πρώτοι επισημάναμε και τονίσαμε δια μέσου της ανακοίνωσης μας πριν το ντέρμπι.

5.  Θέλουμε να καταδικάσουμε την άνανδρη επίθεση που δέχθηκε στο σπίτι του ο υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού μας τμήματος Ιούλιος Κονναρής, σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες. Ευτυχώς οι ζημιές περιορίστηκαν σε υλικά αγαθά, όπως το αυτοκίνητο και το σπίτι του.

6.     Θέλουμε επίσης να καταδικάσουμε το άναμμα φωτοβολίδων από πλευράς των οπαδών της ομάδας μας, καθώς και τη ρήψη κροτίδων προς τον ποδοσφαιριστή μας Ρικάρντο Λαβόρδε και μελών του ιατρικού τιμ της ομάδας μας, όπου ευτυχώς αποφύγαμε τα χειρότερα. Επί της ευκαιρίας καλούμε την Αστυνομία να κάνει πιο ενδελεχή έλεγχο στις εισόδους των σταδίων ούτως ώστε να αποφεύγονται τέτοιες ενέργειες. Οφείλουμε όμως να τονίσουμε την πολύ καλή δουλειά που έγινε από μέρους της Αστυνομικής δύναμης πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα και χάριν σ’ αυτή αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, σε ένα παιχνίδι γεμάτο προκατάληψη και ένταση.

7.   Επιθυμούμε να τονίσουμε ότι με την Ομόνοια έχουμε άριστες σχέσεις και πρόθεση μας είναι να διατηρηθούν αυτές οι σχέσεις και δεν θέλουμε να έρθουμε σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση. Μάλιστα ο Πρόεδρος μας Σάββας Κάκος απολογήθηκε προς τον πρόεδρο της Ομόνοιας για οποιαδήποτε μικροπαρεξήγηση έγινε κατά τη διάρκεια του αγώνα, η οποία θεωρούμε ότι ήταν απόρροια της πίεσης και της έντασης του παιχνιδιού, αλλά και της προκατάληψης που υπήρχε.

Εν κατακλείδι θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον υπέροχο κόσμο της «ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ» που κατάφερε το πρώτο sold out της χρονιάς, δείχνοντας ότι όλοι στην ομάδα είμαστε μια οικογένεια. Η μαζική του προσέλευση, αλλά κυρίως ο παλμός του ήταν αυτός που έσπρωξε την ομάδα προς τη νίκη ειδικά από το σημείο που μείναμε με 10 ποδοσφαιριστές. Θέλουμε να τους στείλουμε το μήνυμα ότι πρέπει να προστατεύουν την ομάδα και πρέπει να αποφεύγουν ενέργειες που μπορούν να κοστίζουν οικονομικά και αγωνιστικά στην ομάδα μας. Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε το μεγάλο στόχο της χρονιάς που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος».