Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ “Η ΟΜΟΝΟΙΑ θα υπάρχει στους αιώνες των αιώνων”

“Η ΟΜΟΝΟΙΑ θα υπάρχει στους αιώνες των αιώνων”

palaimaxoi2


Ενημερωθείτε για την διάσκεψη των παλαιμάχων με θέμα την εκστρατεία “Είμαι Ομόνοια, δηλώνω παρών”.

ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ: Πολλά και ενδιαφέροντα από τους παλαίμαχους. Ο τρόπος που απάντησαν τις ερωτήσεις δείχνει πως μίλησαν από τη καρδιά τους. Δεν κρύφτηκαν, δεν απάντησαν διπλωματικά. Εμπρός για μια μεγάλη ΟΜΟΝΟΙΑ.

Ερωτήσεις-Απαντήσεις

Έχω την εντύπωση ότι η ανταπόκριση δεν είναι η αναμενόμενη, παρά τις συγκεντρώσεις. Θεωρώ πως 20 ευρώ είναι ένα εφικτό ποσό για τους περισσότερους. Ποιοι είναι οι λόγοι που κρατούν το κόσμο πίσω; Είναι όντως οι λόγοι;

(Νίκος)Νιώθουμε κι εμείς του συμβουλίου ότι έχουμε ευθύνες. Η αλήθεια είναι πως όλοι έχουμε ευθύνες, όχι μόνο δικές μας αλλά σηκώνουμε και ευθύνες άλλων. Προσωπικά είχα ζητήσει πριν από 5 χρόνια ψήφο εμπιστοσύνης από τον κόσμο. Υποσχέθηκα πως μέχρι να πεθάνω θα είμαι στις υπηρεσίες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Αυτός ο λόγος θα τηρηθεί. Μην νομίζεται πως είναι εύκολα τα πράγματα. Υπάρχουν προσωπικές φιλοδοξίες, υπάρχουν προσωπικές αδυναμίες, υπάρχουν άτομα που θέλουν να καταξιωθούν μέσω της συμμετοχής τους στο συμβούλιο. Εμείς σαν παλαίμαχοι, δεν έχουμε ανάγκη από τέτοια. Πολεμούμε να βοηθήσουμε την ΟΜΟΝΟΙΑ.

(Κόκος Αντωνίου) Συναναστρεφόμαστε με τον κόσμο. Καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως ο κόσμος δεν έχει εμπιστοσύνη για σωστή διαχείριση των λεφτών. Η κακή διαχείριση έχει περάσει. Το νυν Δ.Σ. θα δίνει εξηγήσεις μέχρι και το τελευταίο σεντ, θα υπάρχει διαφάνεια. Το κάθε σεντ το οποίο θα πηγάινει στην ΟΜΟΝΟΙΑ, να είναι σίγουροι πως θα πηγαίνει με διαφάνεια. Ότι έγινε στο παρελθόν, δεν θα ξανασυμβεί. Όταν ο κόσμος καταθέτει λεφτά, να ρωτά που πάνε και πόσα εισπραχτήκαν!

Είπατε να μην μένουμε στο παρελθόν. Αρκετός κόσμος όμως θέλει να ξέρει γιατί ήρθαμε ως εδώ..

Δεν είναι ώρα για απόδοση ευθυνών. Είναι ώρα να τρέξουμε να σώσουμε την ΟΜΟΝΟΙΑ. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, είναι η ώρα της ενότητας. Οποιαδήποτε λάθη έγιναν, να διορθωθούν για να προχωρήσει η ΟΜΟΝΟΙΑ.

Πόσο αισιόδοξοι είστε;

Υπάρχουν δυσκολίες, ο ΛΑΟΣ όμως είναι τεράστιος. Αυτή η προσπάθεια πρέπει να είναι συνεχής και έντονη. Θα γίνονται συγκεντρώσεις συνεχώς και αυτό θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό, ώσπου να επανέλθει η ΟΜΟΝΟΙΑ.

Τα μηνύματα σας σε άλλη εποχή ίσως να άγγιζαν περισσότερο κόσμο. Πλέον όμως οι καιροί αλλάζουν, στην ΟΜΟΝΟΙΑ παίζουν κυρίως Πορτογάλοι, Βραζιλιάνοι, ίσως να πρέπει να βρεθούν και άλλοι τρόποι…

Είναι κατανοητό αυτό που λες, είναι άλλες εποχές. Αλλά η ΟΜΟΝΟΙΑ μέσω από τις ιδιότητες της πρέπει να παντρέψει τις δυο εποχές. Είτε ξένος είμαι είτε Κύπριος πρέπει να ξέρω που βρίσκομαι και τι θέλω. Όποιος έρχεται στην ΟΜΟΝΟΙΑ πρέπει να περνά από ταχύρυθμα μαθήματα για το τι έστι ΟΜΟΝΟΙΑ! Στο πίσω μέρος του μυαλού μας είναι πως κάθε μέρα, θα έχουμε περισσότερα παιδιά από τις ακαδημίες. Προσπάθεια μας είναι να ενδυναμωθούν.

Νίκος Χαραλάμπους: Ενωμένοι μπορούμε να επαναφέρουμε την ΟΜΟΝΟΙΑ στο σωστό δρόμο.

Αντρέας Κάντηλος: Σαν νεαρός δεν χρειάζομαι μικρόφωνο (γέλοια). Οι άλλοι είναι σε πιο μεγάλη ηλικία. Το ότι είμαστε όλοι εδώ δείχνει πως όλοι την πονούμε, όπως κάθε φίλος της. Οι φίλοι της ομάδας μας νιώθουν την αδικία, όπως την νιώθουμε κι εμείς. Πρέπει όμως στο τέλος της ημέρας να προστατέψουμε την ΟΜΟΝΟΙΑ. Τα λεφτά τα χρειαζόμαστε, η ομάδα είναι καλή, ας μην τα δίνουμε της ΚΟΠ. Ο κόσμος είδε κόντρα στο Αποέλ επιτέλους κάτι αισιόδοξο, θα έρθουν καλύτερες μέρες.

Φίλιππος Δημητρίου: Με έχουν καλύψει οι συμπαίκτες μου. Είναι καθήκον του κάθε ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ να βοηθήσει, ο ΛΑΟΣ είναι πάντα εκεί. Πρέπει να σκεφτόμαστε όλοι πάνω από όλα σαν ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ, να είμαστε δίπλα στην ομάδα και να την προστατέψουμε. Η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει ανάγκη τους φιλάθλους της στο γήπεδο.

Κούλλης Πογιατζής: Γεια σας. Θα έλεγα ότι είναι κρίμα που η ΟΜΟΝΟΙΑ έφτασε στα σημερινά, να ζητάει από το κόσμο βοήθεια. Είναι δύσκολες στιγμές όμως αυτή είναι η πραγματικότητα. Η προσπάθεια που γίνεται είναι μεγάλη και δύσκολη. Δεν είναι κάτι που θα διορθώσει άμεσα τα πράγματα, χρειάζεται χρόνια. το μήνυμα που θα στείλω στον κόσμο είναι να στηίξει την προσπάθεια και να έχει στο μυαλό του πως αυτό που αρχίζει φέτος πρέπει να το διατηρήσουμε, να το ενδυναμώσουμε για 2-3 χρόνια έτσι ώστε η ΟΜΟΝΟΙΑ να βρει ξανά τα πόδια της. Για να μπορέσει να μας ξαναδώσει χαρές.

Πέπης Ιακώβου: Σας ευχαρισστούμε που είστε δώ. Είμαι και γω συγκινημένος που βρίσκομαι ανάμεσα σε αυτούς τους παίκτες. θα ήθελα πρώτα από όλα να κάνω έκκληση προ τον κόσμο να στηρίξει το Δ.Σ., τον προπονητή και τους παίκτες. Είμαι αισιόδοξος πολύ, διότι στον τελευταίο αγώνα φύγαμε όλοι ενθουσιασμένοι από αυτό που είδαμε. Ο κόσμος θα σταθεί δίπλα στην ομάδα και κάνω έκκληση προς όλους, μέσα από την κρίση, από το υστέρημα του να στηρίξει την ομάδα μας. Πολύ σύντομα θα βρούμε το δρόμο μας.

palaimaxoi4

Κόκος Αντωνίου: Ευχαριστώ το Νίκο για τα λόγια του. Αγαπητοί φίλοι πραγματικά είμαι πολύ συγκινημένος γιατί είμαστε όλοι εδώ σε αυτή τη διάσκεψη και απευθύνουμε έκκληση στον κόσμο. Είμαστε περήφανοι που φορέσαμε τη φανέλλα με το τριφύλλι στο στήθος, συμβάλαμε κι εμείς στο να γίνει η ΟΜΟΝΟΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ, να γραφτούν χρυσές σελίδες. Είμαστε προβληματισμένοι γιατί η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει φτάσει σε  αυτή τη πολύ δύσκολη κατάσταση. Η μεγάλη μας έγνοια, είναι πως θα επιβιώσει το σωματείο. Κανουμε έκκληση στον κόσμο, να βοηθήσει όσο μπορεί για να βγει η ΟΜΟΝΟΙΑ από το αδιέξοδο. Δεν θα καταλογίσουμε ευθύνες σε κανένα. Σαν όμιλος παλαιμάχων θα είμαστε κοντά για να βοηθηθεί η ΟΜΟΝΟΙΑ.

Αντρέας Κανάρης: Γεια σας φίλοι. Κάνω έκκληση, παρά τις δύσκολες συνθήκες, να βοηθήσει ο κάθε ένας όσο μπορεί. Αυτή η ομάδα πρέπει να είναι πάντα στην κορυφή και για να γίνει αυτό πρέπει να σωθεί οικονομικά.

Σωτήρης Καϊάφας: Συμφωνώ απόλυτα με τους φίλους. Η ΘΥΡΑ 9 είναι μια δύναμη για την ομάδα μας! Βοηθάνε πάρα πολύ! Και πρέπει να βοηθήσουν στο να εξαλειφθεί και οτιδδήποτε επιφέρει τιμωρία στην ομάδα. Τους θερμοπαρακαλώ να σταματήσουν τη ρίξη φωτοβολίδων και να βοηθήσουν όλες τις κερκίδες να σταματήσει η ρίψξ αντικειμένων. Μας περιμένουν στη γωνιά, εχόμαστε συνεχώς τιμωρίες.

Κόκος Χριστοφόρου(Κάπταιν): Γεια σας φίλοι. Πρώτη φορά μου δίνεται αυτή η ευκαιρία να μιλήσω σε δημοσιογράφους! Εδώ κάθονται ιερά τέρατα. Αυτά τα ιερά τέρατα όμως ήρθαν από το ΛΑΟ, είναι σε κάθε γωνιά της Κύρπου! Δυστυχώς ξεχάσαμε τα παιδιά μας, μαζί με τη βοήθεια του κόσμου. Να βοηθήσουμε οικονομικά αλλά και με τη νοοτροπία! Να στηρίξουμε τα δικά μας παιδιά, αυτά έκαναν την ΟΜΟΝΟΙΑ βασίλισσα. Δώστε σημασία στα ταλέντα μας, πρέπει να πάρουν την ευκαιρία, αυτά θα μας οδηγήσουν αλλά και την εθνική. Πρέπει ο κόσμος να στηρίξει και οικονομικά και στα ταλέντα. Έγιναν λάθη, αλλά πρέπει να δούμε το αύριο. Υπάρχει χρόνος, ο κόσμος να μείνει κοντά και θα ξαναγίνει η ΟΜΟΝΟΙΑ μεγάλη. Αυτός ο κόσμος στήριξε σε κάθε δύσκολη στιγμή.

Νίκος Χαραλάμπους: Είναι με μεγάλη ικανοποίηση που διαπιστώνουμε πως η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι ικανή να διεκδηκήσει εώς τέλους τους στόχους της. Είναι άδικη η βαθμολογία όμως μπορούμε να καλύψουμε την απόσταση. Για να μείνει όμως σταθερή η ομάδα, χρειάζεται να είναι οικονομική οικονομικά. Δυστυχώς είμαστε σε δύσκολη θέση, ο μόνος τρόπος να σωθεί η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι ο κόσμος της. Το παρελθόν μας έχει διδάξει όλους, βλέπουμε μόνο μπροστά και έννοια μας είναι να βοηθηθεί η ΟΜΟΝΟΙΑ. Η εκστρατεία, μπορεί να προσφέρει στην ΟΜΟΝΟΙΑ σταθερότητα στα λειτουργικά της έξοδα. Εώς τώρα έχουν εγγραφεί 530 άτομα. Για οποιαδήποτε άλλη ομάδα, μεγάλο νούμερο, για μας όμως μικρός. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους, ωστόσο καλούμε και τον υπόλοιπο κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια. Με κάθε εισφορά δίνουμε ζωή στην ομάδα. Στηρίζουμε την ΟΜΟΝΟΙΑ. Ο Σύνδεσμος παλαιμάχων της ΟΜΟΝΟΙΑ αποτελείται από άτομα που έκτισαν την ιστορία της. Στηρίζουμε την εκστρατεία και κάθε άλλη προσπάθια. Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι τρόπος ζωής και όλοι έχουμε ρόλο να διαδραματίσουμε για να επιστρέψουμε στη κορυφή. Τα λόγια είναι περιττά όταν κατανοήσουμε τι είναι η ΟΜΟΝΟΙΑ για τον κυπριακό ΛΑΟ. Όταν ιδρυθήκαμε, η ΟΜΟΝΟΙΑ έταξε σαν στόχο ύπαρξης την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας και του ήθους του ΛΑΟΥ. Εχουμε γίνει μάρτυρες αδικιών, αλλά εμείς πιστοί στο στόχο, είναι τρόπος ζωής, συνεχίζουμε και η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει. Το εκτόπισμα μας είναι τόσο μεγάλο που είμαστε βέβαιοι πως και αυτό θα περάσει. Η ΟΜΟΝΟΙΑ θα μείνει στους αιώνες των αιώνων. Την ΟΜΟΝΟΙΑ μην τη κλαις. Το αίσθημα μας είναι πως δεν κοιτάζουμε πίσω, αλλά μπροστά. Δεν επιρρίπτουμε ευθύνες, αλλά η ΟΜΟΝΟΙΑ χρειάζεται στήριξη.

palaimaxoi3

Νίκος Χαραλάμπους: Καλημέρα σας. Είναι με ιδιαίτερη χαρά που σας καλωσορίζουμε και σας ευχαριστούμε. Η παρουσία σας έχει σκοπό να μεταφέρει στους ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ πως είμαστε ΟΜΟΝΟΙΑ δηλώνουμε παρόν. Με αυτό σημαίνει πως κάθε ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ είναι υπόχρεος σε εισαγωγικά να βοηθήσει τη προσπάθεια για οικονομική εξυγίανση. Είναι ένα πρόβλημα που μας έχει φέρει σε αδιέξοδο. Πρέπει να καταλάβουμε πως τώρα είναι η ώρα, να δείξουμε ποιοι είμαστε και πως για να νιώθουμε περήφανοι και να έχουμε αυτή την ομάδα, πρέπει να βοηθήσουμε την προσπάθεια. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια γίνεται και η σημερινή διάσκεψη. Είναι με ιδιαίτερη χαρά που έχω δίπλα μου ιερά τέρατα, ανθρώπους που κουβαλούν μαζί τους μεγάλη ιστορία από τίτλους πρωταθλήματα κύπελλα, που έχουν γραφτεί πλέον στο πάνθεον της ιστορίας. Φίλιππος Δημητρίου, Ανδρέας Κανάρης, Κόκος Αντωνίου, Πέπης Ιακώβου, Σωτήρης Καϊάφας, Κούλλης Πογιατζής, Κόκος Χριστοφόρου, Ψύλλος, Νίκος Τσιαλής. Θα ήθελα τώρα να πω κάποια πράγματα.

 

– Η παρουσία τους και μόνο σου προκαλεί δέος.

– Στο χώρο τώρα και οι Σωτήρης Καϊάφας, Αντρέας Κανάρης, Κυριάκος Ψύλλος, Τσιαλής, Πέπης Ιακώβου.

– Πολλά τα ιερά τέρατα στο χώρο, Φίλιππος Δημητρίου, Νίκος Χαραλάμπους, Κόκος Αντωνίου, Κούλλης Πογιατζής.