Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Οι λύσεις είναι μπροστά μας!

Οι λύσεις είναι μπροστά μας!

xaris


Με τον Παβίτσεβιτς οριστικά παρελθόν, τους Μαργκάσα, Αγκουϊάρ, Αβραάμ βέβαιους απόντες και τον Εφραίμ να χάνει κατά πάσα πιθανότητα τη Δόξα, η ΟΜΟΝΟΙΑ διαθέτει αυτή τη στιγμή 15 ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής, για τη δεκαοκτάδα, 16 αν συμπεριλάβει κανείς σε αυτούς και τον τρίτο τερματοφύλακα Μάκη Γιαννίκογλου.

Κατά την άποψη μας όμως, δεν πρέπει να δούμε τι συγκυρία ως εμπόδιο, αλλά ως ευκαιρία. Τόσο καιρό λέμε για παίκτες από την ακαδημία μας, ε να που είναι πιθανόν να τους δοθούν αγωνιστικά λεπτά! Τις δυνατότητες τις έχουν, φτάνει αν κληθούν από τον προπονητή τους, να μπουν στο χορτάρι με αυτοπεποίθηση, πίστη και τσαμπουκά!

Στα χαφ λοιπόν απουσιάζει ο Αγκουϊάρ. Έχουμε δυο λύσεις από τους νεαρούς. Ο Χάρης Κυριάκου μας συστήθηκε σαν δεξιός μπακ, στην U21 όμως αγωνιζόταν πάντα σαν μέσος, εκεί ήταν που ξεχώρισε και πήρε την ευκαιρία του για την πρώτη ομάδα. Αν χρειαστεί για κάποιο διάστημα καθαρό αμυντικό χαφ, τον ρόλο μπορεί να παίξει ο Σταύρος Χριστούδιας, που ήδη έκανε κάποια φιλικά με την πρώτη ομάδα. Τέλος πρόσφατα ανέβηκε στην πρώτη ομάδα και ο επιτελικός μέσος Γιάννος Ιωάννου. Ο Γιάννος κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις με την U21 και αυτό απέφερε καρπούς με το ανέβασμα του. Μένει να δούμε αν θα πείσει και το Τόνι να τους δώσει λεπτά.

Πάμε τώρα στα άκρα. Ο Χριστόφορος Χαραλάμπους δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, έχει παίξει ήδη αρκετά λεπτά. Μπορεί να παίξει τόσο ως αριστερός μπακ, όσο και αριστερός χαφ (κυρίως σε 4-4-2), ενώ έχει παίξει και κάποια παιχνίδια στο κέντρο της άμυνας. Επίσης όλη τη γραμμή μπορεί να παίξει και ο Αντρέας Παναγιώτου (Φιλιώτης) που πρόσφατα ανέβηκε στην πρώτη ομάδα.  Τα χαρακτηριστικά του Φιλιώτη ταιριάζουν περισσότερο σε ακραίο μέσο, σε ένα 4-4-2.

Τέλος με τους Αβραάμ και Εφραίμ παροπλισμένους, ο Σαβέφσκι θα ένιωθε οπωσδήποτε πιο άνετα με μια ακόμα λύση που να μπορεί να προσφέρει τόσο στα άκρα όσο και σαν δεύτερος επιθετικός. Η  λύση αυτή υπάρχει και ονομάζεται Μάριος Δημητρίου. Τολμούμε να πούμε, πως αν ο Μάριος αξιοποιηθεί (και φυσικά συνεχίσει την σκληρή δουλειά) μπορεί να εξελιχθεί σε ένα μεσοεπιθετικό μεγάλης αξίας. Είναι ταχύτατος και διεισδυτικός, είναι τσαμπουκάς και πεισματάρης (μέχρι και σε θέση δεξιού μπακ διέπρεψε σε φιλικό λόγω του πείσματος), το μόνο που του λείπει είναι τα αγωνιστικά λεπτά και οι εμπειρίες.

Μπορεί κάποιος τώρα να σκέφτεται πως είναι ρίσκο να παίξει οποιοσδήποτε μικρός, γιατί δεν έχουν εμπειρίες, δεν είναι ίσως όσο έτοιμοι είναι οι μεγαλύτεροι συμπαίκτες τους. Σε αυτό απαντάμε πως, αν δεν παίξουν δεν θα πάρουν ποτέ εμπειρίες και θα χαθούν μεγάλα ταλέντα. Επιπρόσθετα, είμαστε βέβαιοι πως ακόμα και στην εντεκάδα να βρεθεί οποιοσδήποτε από τους προαναφερθέντες, η ΟΜΟΝΟΙΑ θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και θα κερδίσει, αν παίξει φυσικά όπως μας έδειξε τι τελευταίες εβδομάδες.