Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Καταγγέλλει Ρέικβαρτ, Τράττο – Ζητά παραίτηση Σάντη

Καταγγέλλει Ρέικβαρτ, Τράττο – Ζητά παραίτηση Σάντη

img_6037


Οφείλει να υποβάλει την παραίτηση του ο Ανδρέας Σάντης, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Οι πράσινοι αποφάσισαν να καταγγείλουν τον Χανς Ρέικβαρντ και τον Λεόντιο Τράττο. Διαβάστε την ανακοίνωση του Δ.Σ. για τις αποφάσεις που λήφθηκαν στην ψεσινή συνεδρία:

To Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου σε ψεσινή του συνεδρία, αφού εξέτασε σε βάθος τα διαδραματισθέντα στον αγώνα ΑΝΟΡΘΩΣΗ-ΟΜΟΝΟΙΑ, πήρε τις ακόλουθες αποφάσεις:

1. Να υποβάλει γραπτή καταγγελία κατά του Β’ Αναπληρωτή Προέδρου της ΚΟΠ κ. Αντρέα Σάντη, στον Πρόεδρο της ΚΟΠ. Ο κ. Σάντης ανερυθρίαστα και ασύστολα έβριζε και «στόλιζε» με χυδαίους χαρακτηρισμούς το διαιτητή του αγώνα, (επίθετα και βρισιές που δεν ακούστηκαν ούτε από τις κερκίδες) ενώ δεν δίστασε να βρίσει και να επιτεθεί φραστικά κατά των αξιωματούχων του σωματείου μας που βρίσκοταν φιλοξενούμενοι στο προεδρικό θεωρείο του Αντώνης Παπαδόπουλος. Διερωτόμαστε πως είναι δυνατόν η Ομοσπονδία να ψέγει φιλάθλους ή παράγοντες να τιμωρεί σωματεία με χρηματικά πρόστιμα για αντιαθλητική συμπεριφορά, όταν ο τρίτος τι τάξει αξιωματούχος της συμπεριφέρεται με αυτό τον προκλητικό και απαράδεκτο τρόπο. Είναι ξεκάθαρο για εμάς ότι ο κ. Σάντης, ανεξαρτήτως του εάν έχει απολογηθεί ή όχι, οφείλει να υποβάλει την παραίτηση του. Δεν έχει θέση στην ηγετική πυραμίδα της Ομοσπονδίας.

2. Να καταγγείλει στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΠ τον κ.Hans Reijgwart, πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων του. Ο κ.Reijgwart ενεργώντας ετσιθελικά, χωρίς να λάβει σε καμία περίπτωση υπ’ όψιν του τα γεγονότα της περασμένης βδομάδας, προχώρησε στον ορισμό του κ. Λεόντιου Τράττου ως διαιτητή στον ντέρμπι ΑΝΟΡΘΩΣΗ-ΟΜΟΝΟΙΑ, δημιουργώντας αχρείαστη ένταση πριν το παιχνίδι, που λίγο έλειψε να το τινάξει στον αέρα. Επί ημερών Hans Reijgwart, δεν είδαμε καμία διαφοροποίηση στην εικόνα της διαιτησίας στο Κυπριακό πρωτάθλημα και θεωρούμε ότι το γεγονός αυτό πρέπει να προβληματίσει έντονα τόσο τον ίδιο όσο και την Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΠ.

3. Να καταγγείλει στα αρμόδια όργανα τον διαιτητή Λεόντιο Τράττο, για την διαιτησία του στον αγώνα ΑΝΟΡΘΩΣΗ-ΟΜΟΝΟΙΑ. Είναι ξεκάθαρο ότι ο διαιτητής δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την πίεση που του ασκήθηκε, προβαίνοντας σε σωρία διαιτητικών λαθών τα οποία καθόρισαν και το αποτέλεσμα του αγώνα.

4. Εντός της ημέρας το σωματείο θα αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης για την αστυνόμευση του αγώνα ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ- ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Η κατάσταση που επικράτησε στο Αντώνης Παπαδόπουλος, δεν επέτρεψε την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας απέτυχε παταγωδώς στον προληπτικό έλεγχο (αν έγινε τέτοιος) με αποτέλεσμα να περάσουν εκατοντάδες αντικείμενα στις κερκίδες του σταδίου.

Τέλος, είμαστε υποχρεωμένοι να καταδικάσουμε και κίνηση πολύ μικρού αριθμού οπαδών μας να ρίξουν αντικείμενα κατά ποδοσφαιριστή και προσωπικού της Ανόρθωσης. Αυτή η ενέργεια ήταν αντιαθλητική, απερίσκεπτη και στο τέλος της ημέρας στοίχισε στην ομάδα μας αφού προκάλεσε διακοπή του αγώνα σε ένα σημείο που θα μπορούσε η ομάδα να ανακάμψει. Τέτοιες ενέργειες δεν πρέπει να χαρακτηρίζουν την κερκίδα μας. Αναγνωρίζουμε ότι υπήρξε πρόκληση, αλλά ταυτόχρονα υπογραμμίζουμε ότι τέτοιες ενέργειες προκαλούν ζημιά στην ομάδα, αποπροσανατολίζουν τους ποδοσφαιριστές μας και δίνουν άλλοθι σε όσους θέλουν να θέσουν την ΟΜΟΝΟΙΑ εκτός τροχιάς.