Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Πέρασε το Πράσινο Ακρωτήρι, χάνει Σοάρες η ΟΜΟΝΟΙΑ

Πέρασε το Πράσινο Ακρωτήρι, χάνει Σοάρες η ΟΜΟΝΟΙΑ

soares-cv3


Ιστορικές στιγμές ζει το ποδόσφαιρο του Πράσινου Ακωτηρίου καθώς η εθνική ομάδα έκανε τη μεγάλη έκπληξη, απέκλεισε την υπερδύναμη Καμερούν και θα αγωνιστεί στο Κόπα Άφρικα 2013 που θα διεξαχθεί στη Νότιο Αφρική, για πρώτη φορά στην ιστορία της. Οι Tubarões Azuis (Μπλε Καρχαρίες) έκαναν ηρωική εμφάνιση μέσα στο Καμερούν, έχασαν μόνο με 2-1 παρότι δέχθηκαν μεγάλη πίεση και σε συνδυασμό με το 2-0 του πρώτου αγώνα, πέρασαν στη τελική φάση.

Η πρόκριση των Μπλε Καρχαρίων ασφαλώς επηρεάζει την ΟΜΟΝΟΙΑ. Ο αμυντικός χαφ της ομάδας μας Μάρκο Σοάρες είναι βασικό και αναντικατάστατο μέλος της ομάδας (είχε 2 90λεπτα στα πλέι οφ με το Καμερούν) και θα είναι τεράστια έκπληξη αν δεν πάρει κλήση για το τουρνουά. Αυτό σημαίνει πως η ΟΜΟΝΟΙΑ θα τον στερηθεί από πολύ σημαντικά παιχνίδια μιας και το Κόπα Άφρικα θα διεξαχθεί φέτος από 19 Ιανουαρίου μέχρι 10 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα τα παιχνίδια του πρώτου ομίλου αρχίζουν στις 19 και τελειώνουν στις 27 Ιανουαρίου, του δεύτερου 20-28, του τρίτου 21-29 και του τέταρτου 22-30. Στην καλύτερη των περιπτώσεων δηλαδή ο Μάρκο θα επιστρέψει γύρω στις 28 του Ιανουαρίου.  Τίθεται όμως θέμα και για το πότε θα φύγει.

Κι αυτό γιατί η ΟΜΟΝΟΙΑ στις 12 Ιανουαρίου αντιμετωπίζει την ΑΕΛ στο ΓΣΠ. Λογικά ο Μάρκο θα πάρει κλήση για να προετοιμαστεί με την ομάδα του, το θέμα είναι πότε θα πρέπει να φύγει από την ΟΜΟΝΟΙΑ, έτσι το αν θα παίξει στο ντέρμπι παίζεται. Η απουσία του από τα ντέρμπι με το Αποέλ (19 ή 20 Ιανουαρίου) και Ανόρθωση (26 ή 27 Ιανουαρίου) είναι δεδομένη. Αν η ομάδα του αποκλειστεί από τη φάση των ομίλων τότε ίσως προλάβει το Παραλίμνι (2 Φεβρουαρίου). Αλλιώς όσο προχωράει τόσο θα κινδυνεύουν και τα επόμενα παιχνίδια αφού η προημιτελική φάση παίζεται στις 2 Φεβρουαρίου και η ημιτελική στις 6 Φεβρουαρίου.

Το μοναδικό θετικό στην όλη υπόθεση, είναι πως ο Τόνι Σαβέφσκι ξέρει από τώρα για την ενδεχόμενη απουσία. Έχει αρκετό χρόνο μπροστά του για να αξιολογήσει την κατάσταση και να αποφασίσει αν μπορεί να καλύψει το κενό με το υφιστάμενο υλικό, ή αν θα ζητήσει την απόκτηση κάποιου ποδοσφαιριστή. Θυμίζουμε πάντως πως οι θέσεις των ξένων είναι συμπληρωμένες.