Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Στο επίκεντρο της εποχής Σαβέφσκι οι ακαδημίες

Στο επίκεντρο της εποχής Σαβέφσκι οι ακαδημίες

u17team


Ο Κόκος Χριστοφόρου (Κάπταιν) το είπε σήμερα με παράπονο: δεν παίζουν πλέον παίκτες από την ακαδημία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και έχει σε κάποιο βαθμό δίκαιο. Στους δικούς του καιρούς, η ΟΜΟΝΟΙΑ έγινε τεράστια χάρη σε αυτά τα παιδιά. Η έλευση Σαβέφσκι πάντως δείχνει πως τα πράγματα θα αλλάξουν και οι πρώτοι που το νιώθουν είναι οι ίδιοι οι ανθρώποι των ακαδημιών.

Δεν υπάρχει αμφιβολία, τόση σημασία δεν δόθηκε στους προπονητές, το προσωπικό και τους ποδοσφαιριστές των ακαδημιών από κανένα άλλο προπονητή τις τελευταίες δεκαετίες. Ο Τόνι Σαβέφσκι και ο Χριστόφορος Κόλα, επεδίωξαν και είχαν συναντήσεις με τους υπεύθυνους των ακαδημιών και έκαναν ξεκάθαρο πως αυτές θα συμβαίνουν συχνά με προφανή στόχο τη βελτίωση των ακαδημιών. Στην εποχή Σαβέφσκι, ίσως σε κάποια στιγμή οι ακαδημίες να λαμβάνουν περισσότερη προσοχή από την αντρική ομάδα.

Και το λέμε, αφού ήδη άρχισαν να μπαίνουν στο επίκεντρο. Ήδη έχει διοργανωθεί εσωτερικό φιλικό με παίκτες της U21 και της U17, ενώ αύριο θα διεξαχθεί στο Ηλίας Πούλος φιλικό με παίκτες της αντρικής ομάδας και της U21. Είναι προφανές πως αυτά τα παιχνίδια αποτελούν ιδανική ευκαιρία για τους μικρούς ποδοσφαιριστές να δείξουν ότι μπορούν να παίξουν στην ΟΜΟΝΟΙΑ.

Φυσικά ευκαιρίες να δείξουν την αξία τους θα έχουν κάθε εβδομάδα οι μικροί. Χθες για παράδειγμα Σοφοκλής Σοφοκλέους και Χριστόφορος Κόλα παρακολούθησαν μαζί τον αγώνα της U17 κόντρα στην Ελπίδα Αστρομερίτη, παρότι γνώριζαν πως ο αντίπαλος είναι χαμηλότερης δυναμικότητας.

Πρέπει πάντως να γίνει κάτι ξεκάθαρο: ο Σαβέφσκι ξέρει πολύ καλύτερα από εμάς πότε θα είναι έτοιμοι οι παίκτες να πάρουν τις ευκαιρίες τους. Έχει βγάλει παικταράδες (Παπασταθόπουλος, Ταχτσίδης, Πλιάτσικας, Μανωλάς), είναι έμπειρος και όταν κρίνει πως κάποιος αξίζει να παίξει στην πρώτη ομάδα, θα τον βάλει. Δεν είναι διαδικασία που θα γίνει από τη μια μέρα στην άλλη, ίσως πάρει καιρό. Όταν κάποιος από τους μικρούς όμως παίξει τελικά στην πρώτη ομάδα, πρέπει να είμαστε κι εμείς έτοιμοι να τους στηρίξουμε, να τους πιστώσουμε.