Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Τα αστυνομικά μέτρα για το ντέρμπι με Ανόρθωση

Τα αστυνομικά μέτρα για το ντέρμπι με Ανόρθωση

dscn8898


Εν’ όψει του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων ΑΝΟΡΘΩΣΗ – OMONOIA, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, 2012 και ώρα 18:00 στο Στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος στη Λάρνακα, η Αστυνομία Κύπρου ανακοινώνει ότι :

*Κατόπιν συνεννόησης των δύο σωματείων και της Αστυνομίας, συμφωνήθηκε όπως στους οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ παραχωρηθεί η Βόρεια Κερκίδα (και όχι η Νότια όπως γινόταν μέχρι σήμερα) και στους οπαδούς της γηπεδούχου ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ παραχωρηθούν, η Δυτική, η Νότια και η Ανατολική Κερκίδα.

* Για σκοπούς καλύτερης και ασφαλέστερης εξυπηρέτησης των οπαδών των δύο ομάδων, η είσοδος της Βόρειας κερκίδας θα ανοίξει η ώρα 15:00 και καλούνται οι οπαδοί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, για την δική τους ασφάλεια, να βρίσκονται στο γήπεδο το αργότερο μέχρι η ώρα 16:00. Οι υπόλοιπες είσοδοι του σταδίου, τις οποίες θα χρησιμοποιήσουν οι οπαδοί της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ θα ανοίξουν η ώρα 16:00. Οι οπαδοί και των δύο ομάδων καλούνται να προσέλθουν έγκαιρα και σύμφωνα με τις υποδείξεις της Aστυνομίας στο γήπεδο, ώστε να μπορέσουν να παρακολουθήσουν απρόσκοπτα και με ασφάλεια τον αγώνα.

Για την ομαλή προσέλευση και αποχώρηση τους από το στάδιο οι οπαδοί καλούνται να ακολουθήσουν τα εξής δρομολόγια:

*Oι οπαδοί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που θα προέρχονται από Λευκωσία να στρίψουν αριστερά από τον Κυκλικό Κόμβο του σταδίου ΓΣΖ. Ακολούθως ευθεία μέχρι το τέρμα του δρόμου. Στο τέρμα του δρόμου δεξιά μέχρι τον κυκλικό κόμβο του σταδίου Αμμόχωστος και από εκεί αριστερά στην λεωφόρο Λύσου Σανταμά μέχρι το στάδιο.
*Οι οπαδοί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που θα έρχονται από Λεμεσό να στρίψουν από τον Κυκλικό Κόμβο Κ. Χωριού αριστερά μέχρι τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς και από εκεί να ακολουθήσουν το ίδιο δρομολόγιο με όσους θα προέρχονται από Λευκωσία.
*Οι οπαδοί της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ που θα έρχονται από Λεμεσό να προχωρήσουν ευθεία από τον κυκλικό κόμβο Καλού Χωριού, να περάσουν τα φώτα τροχαίας της Πυροσβεστικής  και τα φώτα Ορφανίδη και στα επόμενα φώτα να στρίψουν δεξιά. Να προχωρήσουν ευθεία μέχρι τα επόμενα φώτα και ακολούθως, να στρίψουν ξανά δεξιά και μετά από τα φώτα τροχαίας της εκκλησίας των Αγίων Αναργύρων αριστερά για να εισέλθουν στην λεωφόρο Παπανικολή. Από εκεί μπορούν να κατευθυνθούν σε οποιαδήποτε κερκίδα της ομάδας τους επιθυμούν. Το ίδιο θα πρέπει να κάμουν, δηλ να χρησιμοποιήσουν την Λεωφόρο Παπανικολή, και οι οπαδοί της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ που θα προέρχονται από περιοχές εντός της Λάρνακας. Μόνο όσοι θα εισέλθουν στην Ανατολική κερκίδα καλούνται να χρησιμοποιήσουν τις παρόδους του Συν/σμου Αγίων Αναργύρων.
*Για την δική τους ασφάλεια και σε αντίθεση με ότι γινόταν μέχρι τώρα, οι οπαδοί της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ καλούνται να αποφύγουν την Λεωφόρο Λύσου Σανταμά και οι οπαδοί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να αποφύγουν την Λεωφόρο Παπανικολή.

*Η Λεωφόρος Παπανικολή θα αποκοπεί για την Τροχαία κίνηση και για τις δύο κατευθύνσεις από την συμβολή της με την οδό Λύσου Σανταμά (Κέντρο Ακτύπητος) μέχρι και την συμβολή της με την είσοδο του χώρου στάθμευσης που βρίσκεται πίσω από την Νότια κερκίδα.

*Οι οπαδοί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ καλούνται να σταθμεύσουν τα οχήματα τους στην λεωφόρο Λύσου Σανταμά κατά τρόπο όμως που να μην εμποδίζουν την τροχαία κίνηση.

*Οι οπαδοί της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ καλούνται να χρησιμοποιήσουν τον χώρο στάθμευσης πίσω από την Νότια κερκίδα καθώς και την Λεωφόρο Παπανικολή και τις παρόδους στην Νότια και Ανατολική πλευρά του σταδίου.

*Δεν θα ανοίξουν ταμεία στο στάδιο για τους οπαδούς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και γι’ αυτό καλούνται να μην προσέλθουν στο στάδιο αν δεν έχουν εξασφαλίσει από προηγουμένως εισιτήριο. Κανένας οπαδός (περιλαμβανομένων και των μικρών παιδιών) θα εισέρχεται στο στάδιο χωρίς  εισιτήριο και κανένα εισιτήριο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δεύτερη φορά. Η είσοδος στους οπαδούς θα επιτρέπεται μόνο στην κερκίδα για την οποία κατέχουν εισιτήριο.

*Απαγορεύεται αυστηρώς η μεταφορά στο γήπεδο φωτοβολίδων, κροτίδων και άλλων επικίνδυνων αντικειμένων, καθώς επίσης πανό πολιτικού, υβριστικού/σωβινιστικού ή αισχρού περιεχομένου. Τονίζεται επίσης ότι δεν θα επιτραπεί η είσοδος οπαδών στο στάδιο, οι οποίοι θα έχουν στην κατοχή τους κράνος μοτοσικλετιστή ή θα έχουν με οποιοδήποτε τρόπο καλυμμένα τα πρόσωπα τους.

*Για την φύλαξη οποιονδήποτε πολύτιμων αντικειμένων (περιλαμβανομένου και του κράνους) των οποίων απαγορεύεται η είσοδος στο στάδιο θα υπάρχει κατάλληλος χώρος φύλαξης στο στάδιο όπου μπορούν να τα παραδίδουν οι οπαδοί και να τα παραλαμβάνουν μετά το τέλος του αγώνα. Τονίζεται ότι δεν θα επιτραπεί η είσοδος πανό στο στάδιο μετά την 16:30 ώρα.

*Μετά το τέλος του αγώνα, καλούνται  οι οπαδοί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, για την δική τους ασφάλεια¸ να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι να αποχωρήσουν οι οπαδοί της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ και να αποχωρήσουν μετά από  οδηγίες της Αστυνομίας.

Τόσο η Αστυνομία όσο και τα δύο Σωματεία, καλούν τους οπαδούς των δύο ομάδων που θα παρευρεθούν στον εν λόγω ποδοσφαιρικό αγώνα, να συμπεριφέρονται με αθλητοπρέπεια και σε κόσμια πλαίσια. Η Αστυνομία και το προσωπικό ασφαλείας θα βρίσκονται σε όλους τους χώρους του σταδίου για την προστασία του κοινού και την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.