Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Τα μέτρα της αστυνομίας για το ντέρμπι

Τα μέτρα της αστυνομίας για το ντέρμπι

0img_4317
Η Ομόνοια ως γηπεδούχος στο Κυριακάτικο ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ, καλεί τους φιλάθλους και των δύο ομάδων να σεβαστούν και να εφαρμόσουν τις οδηγίες της αστυνομίας, όπως αυτές αναφέρονται μέσα στην ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία και την οποία δημοσιεύουμε αυτούσια πιο κάτω:
«Η Αστυνομία στα πλαίσια της συνεργασίας με το κοινό, καλεί όλο το φίλαθλο κόσμο, που θα παρευρεθεί την Κυριακή 07.10.12 και ώρα 18:00, στον ποδοσφαιρικό αγώνα Α΄ Κατηγορίας, μεταξύ των ομάδων ΟΜΟΝΟΙΑ – ΑΠΟΕΛ , να εκδηλώνεται πάντοτε με αθλητοπρέπεια και σεβασμό προς την ίδια του την ομάδα.
Τα πιο κάτω μέτρα ασφάλειας και οδηγίες για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη διεξαγωγή του εν λόγω ποδοσφαιρικού αγώνα αποφασίστηκαν από κοινού με τις δύο διαγωνιζόμενες ομάδες και τις αρχές του Σταδίου.
Ανακοινώνεται ότι:

1) Οι φίλοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θα καταλάβουν την Δυτική, Βόρεια και Ανατολική κερκίδα του σταδίου ΓΣΠ και οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ την Νότια κερκίδα.
2) Οι φίλοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ καλούνται να σταθμεύσουν στο Βόρειο χώρο στάθμευσης του σταδίου ΓΣΠ, τους χώρους στάθμευσής στα γήπεδα του Nuevo Campo, και όλη την γύρω περιοχή του σταδίου. Οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ καλούνται να χρησιμοποιήσουν τον Νότιο χώρο στάθμευσης του σταδίου.
3) Οι φίλοι των δύο ομάδων καλούνται για την δική τους ασφάλεια να μην σταθμεύουν σε άλλους χώρους πλην των καθορισμένων για την ομάδα τους χώρων στάθμευσης.
4) Επειδή για πρώτη φορά θα εφαρμοστεί η διάθεση εισιτηρίων σύμφωνα με την προκήρυξη της ομοσπονδίας (75% η γηπεδούχος ομάδα και 25% η φιλοξενούμενη), καλούνται οι φίλαθλοι της φιλοξενούμενης ομάδας του ΑΠΟΕΛ, να προσέλθουν στο γήπεδο για την δική τους ασφάλεια, τουλάχιστον 2 ώρες πριν την έναρξη του αγώνα.
5) Για σκοπούς καλύτερης και ασφαλέστερης εξυπηρέτησης των οπαδών των δύο ομάδων, οι είσοδοι της Νότιας κερκίδας, που θα φιλοξενήσει τους φίλους του ΑΠΟΕΛ, θα ανοίξουν η ώρα 15.00, και οι υπόλοιπες είσοδοι του σταδίου για τους φίλους της ομάδας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θα ανοίξουν η ώρα 16.00. Η ώρα έναρξης του αγώνα είναι η ώρα 18.00.
6) Οι φίλοι της ομάδας του ΑΠΟΕΛ, πρέπει να γνωρίζουν ότι για την δική τους ασφάλεια, θα αποχωρήσουν από το στάδιο αφού αποχωρήσουν πρώτα από αυτό οι οπαδοί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και μετά από οδηγίες της Αστυνομίας.
7) Η προσέλευση των φιλάθλων των δύο ομάδων για τις κερκίδες τους, θα γίνετε ως εξής: Οι φίλοι της ομάδας του ΑΠΟΕΛ από την Νότια πλευρά του σταδίου και οι φίλοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ από την Δυτική και Βόρεια πλευρά του σταδίου.
8) Για σκοπούς ασφάλειας, καλούνται οι φίλοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, να αποφύγουν την διέλευση τους προς το στάδιο, από την Νότια πλευρά του σταδίου και του ΑΠΟΕΛ από τις υπόλοιπες πλευρές του σταδίου.
9) Η είσοδος στους φιλάθλους θα επιτρέπεται μόνο στην κερκίδα για την οποία κατέχουν εισιτήριο.
10) Απαγορεύεται αυστηρά η μεταφορά κρανών μοτοσυκλέτας εντός των κερκίδων του σταδίου.
11) Απαγορεύεται η μεταφορά και χρήση επικίνδυνων αντικειμένων στον περιβάλλον χώρο και στις κερκίδες του σταδίου.
12) Τα μέλη της Αστυνομία θα απαγορεύουν την στάθμευση οχημάτων στον νέο κυκλοφοριακό κόμβο παρά το στάδιο ΓΣΠ.
13) Καλούνται όλοι ανεξάρτητα οι φίλαθλοι να ακολουθούν τις οδηγίες των μελών της Αστυνομίας, αλλά και του προσωπικού ασφαλείας του σταδίου ΓΣΠ, για την δική τους εξυπηρέτηση και ασφάλεια.
Τέλος, επισημαίνεται ότι η Αστυνομία βρίσκεται στους αθλητικούς χώρους για την προστασία των φιλάθλων. Διευκρινίζεται επίσης ότι θα βρίσκεται στη γύρω περιοχή του Σταδίου ΓΣΠ για παροχή τροχαίων διευκολύνσεων στο κοινό τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά την αποχώρησή τους καθώς επίσης και στην εφαρμογή του νόμου περί Τροχαίας Κανονισμών, ειδικά στους οδηγούς που σταθμεύουν παράνομα τα οχήματα τους κατά μήκος του Αυτοκινητοδρόμου, παρεμποδίζοντας έτσι την απρόσκοπτη κυκλοφορία των οχημάτων.