Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Τι σου είναι ένα δείπνο τελικά!

Τι σου είναι ένα δείπνο τελικά!

sak_5390


Επιβεβαίωσε αυτό που ξέραμε όλοι: ότι μετά και το μυστικό δείπνο της Τετάρτης, ο Λεόντιος Τράττος ήταν ο πλέον ακατάλληλος διαιτητής να κάνει αυτό το παιχνίδι. Ο πρόεδρος των διαιτητών, φρόντισε να συσφίξει τις σχέσεις του με την Ανόρθωση μετά το σφάξιμο που της έκανε στη 3η αγωνιστική.

Έχουμε και λέμε λοιπόν: στο 2′ ο Λαβόρδε κάνει θέατρο, ενδεχομένως μάλιστα εκτός περιοχής. Ο Τράττος δίνει πέναλτι και κάρτα στον Σπούγκιν. Στο 24′ και πάλι ο Λαβόρδε κτυπάει εκτός φάσης τον Σπούγκιν, ο Τράττος και οι βοηθοί του είναι κάπου αλλού. Στο 34′ ο Αλαμπί προσπαθεί να πιάσει κεφαλιά και ο Βαλβέρδε τον ανατρέπει με τη μπάλα να βρίσκεται εντός παιδιάς. Ο Τράττος δίνει άουτ. Η φάση αυτή οφείλουμε να πούμε πως είναι δύσκολη, το γράμμα του νόμου αυτό ορίζει. Στο 62′ ο Οκκάς στον αιφνιδιασμό, τραβάει και ρίχνει τον Σπούγκιν για να αποκομίσει πλεονέκτημα. Ο κανονισμός ορίζει δεύτερη κίτρινη, ο Τράττος δεν δίνει φάουλ. Αυτά είναι μόνο τα χοντρά χοντρά. Δεν αναφέρουμε κάρτες που έπρεπε να υποδείξει σε παίκτες που δεν ήταν κιτρινισμένοι, δεν αναφέρουμε 1-2 οφσάιντ λανθασμένα, που δεν θα οδηγούσαν σε μεγάλες φάσεις. Λάθη έκανε και εναντίον της Ανόρθωσης 2-3. Κάποια φάουλ, κάποια άουτ, πράγματα ασήμαντα, ειδικά συγκριτικά με τα όσα αναφέραμε πιο πάνω.

Δεν γνωρίζουμε αν στο δείπνο ο Κάκος και ο Τράττος συζήτησαν για τη διαιτησία του ντέρμπι. Γνωρίζουμε ότι ο Τράττος έκανε φοβερά διαιτητικά λάθη, που είχαν αντίκτυπο στο τελικό αποτέλεσμα. Είναι η 6η συνεχόμενη αγωνιστική που έστω και ένα σοβαρό σφύριγμα πάει εναντίον μας: στην πρώτη αγωνιστική, κόντρα στην Αγία Νάπα ο Ζαφείρης δίνει κάρτα στον Σπούγκιν για θέατρο σε καθαρό πέναλτι. Στη δεύτερη αγωνιστική κόντρα στην Άχνα, ο Σκαπούλλης δεν αποβάλλει σε δυο καραμπινάτες φάσεις τον Άλισον, και έδωσε ανύπαρκτο φάουλ που οδήγησε στο γκολ του αντιπάλου. Στην τρίτη αγωνιστική, ο Τράττος ακυρώνει γκολ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για επιθετικό φάουλ του Φρέντι σε μια φάση που ο Αγκολέζος αλληλοσπρωχνόταν με αμυντικό. Στην τέταρτη αγωνιστική, ο Παναγή επιτρέπει το σκληρό παιχνίδι των παικτών της ΑΕΛ, δεν αποβάλει τον Ντόσα Τζούνιορ για δολοφονικό φάουλ στον Χριστοφή και αποβάλει τον Ασσίς για φάουλ στο κέντρο του γηπέδου. Στην πέμπτη αγωνιστική, ο Χρυσοστόμου δεν αποβάλει τον Αλωνεύτη για εγκληματικό φάουλ στον Λεβίτα. Για τον αποψινό αγώνα τα είπαμε…

Η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει πολλά προβλήματα και δεν είναι στο -10 αποκλειστικά λόγω της διαιτησίας. Θέλουμε να είμαστε όσο πιο αντικειμενικοί και ειλικρινείς μπορούμε, δεν χάσαμε όλους τους βαθμούς λόγω διαιτησίας, ακόμα και τους αποψινούς, δεν γνωρίζουμε αν θα τους παίρναμε με τις ευκαιρίες που χάναμε, ακόμα και αν δεν δινόταν το πέναλτι. Ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα μας όμως, είναι η αδυναμία να προστατευτούμε από το παρασκήνιο. Γίνονται εγκλήματα και όλοι σφυρίζουν αδιάφορα.