Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Απόφαση καταπέλτης, 900 χιλιάδων για Οκκά

Απόφαση καταπέλτης, 900 χιλιάδων για Οκκά


Το ποσό των 900,000 ευρώ καλείται να πληρώσει η ΟΜΟΝΟΙΑ στον ποδοσφαιριστή Γιάννη Οκκά, όπως αποφάσισε χθες η Επιτροπή Επιλυσης Διαφορών. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, οι πράσινοι πρέπει να το πράξουν εντός 30 ημερών, αν και θεωρείται βέβαιο πως θα επιχειρήσουν να φτάσουν σε διακανονισμό με την πλευρά του ποδοσφαιριστή.

Από την απόφαση 54 σελίδων ξεχωρίζουμε τα εξής:

1) Ο Γιάννης Οκκάς, απαιτούσε 1,215,000 και παίρνει τις 900,000.

2) Οι λόγοι που ο πρόεδρος Μιλτιάδης Νεοφύτου αποφάσισε να προχωρήσει σε μονομερή διακοπή συμβολαίου (και κατόπιν εισηγήσεων από τους Τάκη Λεμονή και Χριστάκη Γεωργίου) ήταν:

  • Ο ποδοσφαιριστής δεν ήθελε να παίζει δεξιά αλλά στη κορυφή της επίθεσης, κάτι που επανέλαβε τόσο το Μάιο του 2009 πριν από ντέρμπι με το Αποέλ, όσο και στην προετοιμασία το επόμενο καλοκαίρι.
  • Ο ποδοσφαιριστής πήγε για καφέ με συμποδοσφαιριστές του στη Γαλλία όταν ήταν στο Camp8 και αντέδρασε όταν του έγινε παρατήρηση από το Χριστάκη Γεωργίου λέγοντας πως: “αυτή είναι η δική σου άποψη; Αυτό αφορά εσένα ή τον προπονητή, γιατί ο Λεμονής άλλα έκανε στον Ολυμπιακό”.

3) Ο μάνατζερ του ποδοσφαιριστή Πασχάλης Παπαδόπουλος, έδωσε γραπτώς την κατάθεση του, η οποία όμως δεν λήφθηκε υπόψιν, μιας και ο μάνατζερ δεν παρευρέθηκε στη δίκη. Ο λόγος που δεν παρευρέθηκε ασφαλώς, δεν είναι άσχετος με τον διωγμό του Μιχάλη Κωνσταντίνου.

Δικηγόροι δεν είμαστε, αλλά διαβάζοντας ολόκληρη την απόφαση, μπορεί εύκολα κάποιος να αντιληφθεί πως η ΟΜΟΝΟΙΑ έφτασε στα -26 εκατομμύρια. Απορούμε πραγματικά, πώς προχωράει κάποιος σε μονομερή διακοπή ενός τόσο μεγάλου συμβολαίου, όταν στα πειθαρχικά παραπτώματα είναι ο λόγος του ποδοσφαιριστή, ενάντια στο λόγο του τημ μάνατζερ και του προπονητή της ομάδας. Επιπρόσθετα, απορούμε με ποιο σκεπτικό ένας πρόεδρος και ένας τημ μάνατζερ, θεώρησαν έξυπνο να χωρίσουν επεισοδιακά τις σχέσεις τους με το Μιχάλη Κωνσταντίνου, όταν γνώριζαν πόσο σημαντική είναι η μαρτυρία του μάνατζερ του. Αυτό δείχνουν τουλάχιστον τα πρακτικά, ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ έκανε όποιο λάθος μπορούσε να κάνει.  Πού θα βρεθούν τώρα οι 900 χιλιάδες κύριοι Νεοφύτου και Γεωργίου;

Ελπίζουμε μόνο ο Στέλιος Μυλωνάς να καταφέρει να πετύχει κάποιο διακανονισμό με τον ποδοσφαιριστή. Είναι γνωστό πως εδώ και καιρό ο προεδρεύων της ομάδας προσπαθεί να μπαλώσει την κατάσταση με πιο ορθόδοξο τρόπο, από την κατά μέτωπο σύγκρουση που επέλεξε ο προκάτοχος του. Επιπρόσθετα, θα γίνει έφεση και αίτηση αναστολή, έτσι η ΟΜΟΝΟΙΑ θα κερδίσει κάποιο χρόνο…