Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Γιατί η οπισθοχώρηση;

Γιατί η οπισθοχώρηση;

img_8344


Δεν είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, που η ΟΜΟΝΟΙΑ σκοράρει, δεν τελειώνει το παιχνίδι και στο τέλος οπισθοχωρεί αδικαιολόγητα. Κάποιες φορές το πλήρωσε, με πιο πρόσφατη φυσικά την περασμένη αγωνιστική όπου ο Φερναντές μας τιμώρησε στο 93. Σήμερα τη γλιτώσαμε φτηνά. Επιτρέψαμε σε μια Αλκή που είχε μόλις μια τελική προσπάθεια σε 80 λεπτά αγώνα, στο τέλος να διεκδηκήσει βαθμό. Το ερώτημα είναι γιατί;

Εντολές προπονητή προφανώς ΔΕΝ είναι. Και λέμε προφανώς, γιατί με το που σκόραρε η ΟΜΟΝΟΙΑ, ο Σαβέφσκι απέσυρε τον μέσο Λεάντρο και πέρασε στον αγώνα τον επιθετικογενή Σκέμπρι, με ξεκάθαρο στόχο: να κρατήσει την ΟΜΟΝΟΙΑ ψηλά, να μην επιτρέψει στην Αλκή να επιτεθεί και αν βρει την ευκαιρία να σκοτώσει το παιχνίδι. Αντί αυτού, οι πράσινοι έδωσαν χώρο στην ομάδα της Λάρνακας.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως είναι θέμα ψυχολογίας και παροδικό. Καταλαβαίνουμε άλλωστε πως οι ποδοσφαιριστές μας έχασαν αρκετά παιχνίδια που δικαιούνταν να κερδίσουν και νιώθουν πίεση για αποτελέσματα. Δεν είναι αυτός ο τρόπος να τα πάρεις φυσικά, ο τρόπος είναι να συνεχίσεις να κυριαρχείς, να κρατάς μπάλα, να σκοράρεις κι άλλο τέρμα.