Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Η μεταφορά επικίνδυνων αντικειμένων στα στάδια και οι συνέπειες για τα Σωματεία

Η μεταφορά επικίνδυνων αντικειμένων στα στάδια και οι συνέπειες για τα Σωματεία

0img_3825


Την καλύτερη συμπεριφορά από τους φιλάθλους των μεγάλων ομάδων επιδεικνύει φέτος ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δ.Ε. η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει παραπεμφθεί μόλις 1 φορά φέτος για μεταφορά επικίνδυνων αντικειμένων στα στάδια, σε αντίθεση με το Αποέλ που έχει παραπεμφθεί 4 και κινδυνεύει με κεκλεισμένων των θυρών. Βέβαια κάπου εδώ χάνουν το μέτρημα στην ΚΟΠ και στην ΔΕ αφού το Απoέλ είχε ανάψει φωτοβολίδες σε 6 τουλάχιστον παιχνίδια.

Η ανακοίνωση:

Η μεταφορά επικίνδυνων αντικειμένων στα στάδια, σύμφωνα με τον πειθαρχικό κανονισμό της Δικαστικής Επιτροπής επιφέρει σοβαρές συνέπειες στα Σωματεία μας.

Υπενθυμίζεται ότι Σωματεία που παραπέμπονται και καταδικάζονται από τη Δικαστική Επιτροπή πέραν των 6 περιπτώσεων για μεταφορά επικίνδυνων αντικειμένων στο στάδιο (φωτοβολίδες, κροτίδες, πυρσούς, κτλ.), ακολούθως για κάθε νέα παραπομπή θα τιμωρούνται με την ποινή της διεξαγωγής ενός εντός έδρας αγώνα κεκλεισμένων των θυρών.

Μερικά Σωματεία έχουν ήδη παραπεμφθεί και τιμωρηθεί με χρηματικό πρόστιμο από τη Δικαστική Επιτροπή. Το ΑΠΟΕΛ είναι κοντά στο να του επιβληθεί ποινή διεξαγωγής αγώνα  κεκλεισμένων των θυρών.

Αναλυτικά ο κατάλογος με τα Σωματεία που έχουν παραπεμφθεί και τιμωρηθεί από τη Δικαστική Επιτροπή κατά τη διάρκεια της φετινής αγωνιστικής περιόδου:

ΑΕΚ: 2 φορές
Ανόρθωση: 2 φορές
ΑΠΟΈΛ: 4 φορές
Απόλλωνας: 1 φορά
ΟΜΟΝΟΙΑ: 1 φορά

Να σημειωθεί ότι στην επόμενη συνεδρία (29/11) της Δικαστικής Επιτροπής θα εξεταστεί καταγγελία κατά του Απόλλωνα και στην πρώτη συνεδρία Δεκεμβρίου (6/12), θα εξεταστούν καταγγελίες κατά της ΑΕΚ, της ΑΕΛ και του ΑΠΟΕΛ.

Καλούμε τους φιλάθλους όλων των ομάδων να σταματήσουν τέτοιες ενέργειες μέσα στα γήπεδα οι οποίες μόνο ζημιά προκαλούν στις ομάδες τους αλλά και στο ποδόσφαιρο μας γενικότερα.