Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Δ.Σ.: “Mας δίνεται η ευκαιρία να επανασχεδιάσουμε την ομάδα μας”

Δ.Σ.: “Mας δίνεται η ευκαιρία να επανασχεδιάσουμε την ομάδα μας”

Μακροσκελή ανακοίνωση εξέδωσε πριν από μερικά λεπτά η ΟΜΟΝΟΙΑ, μέσω της οποίας επιβεβαιώνει τα όσα ανέφεραν πληροφορίες, περί αναδιοργάνωσης του σωματείου και ακολούθησις ενός ρεαλιστικού πλάνου αναγέννησης της ομάδας.
Το πιο σημαντικό από την ανακοίνωση είναι ότι με κύριο στόχο την οικονομική εξυγίανση του σωματείου, η ομάδα θα επανασχεδιαστεί με βάση τα δεδομένα της εποχής αλλά και την ιδέα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Αυτούσια η ανακοίνωση:
“Το Δ.Σ. της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στην ψεσινή τακτική του συνεδρία, εξέτασε την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί μετά και το τελευταίο αποτέλεσμα της ομάδας μας την περασμένη Κυριακή.

Είναι ξεκάθαρο πλέον για όλους μας, ότι οι αγωνιστικοί στόχοι της φετινής περιόδου πρέπει να αναπροσαρμοστούν. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σημαίνει ότι δεν έχουμε στόχους και στις δύο διοργανώσεις. Έχουμε και θα τους παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Από εκεί και πέρα, όμως, μας δίνεται η ευκαιρία να επανασχεδιάσουμε την ομάδα μας σύμφωνα με τα οικονομικά δεδομένα της εποχής, αλλά και με την ίδια την ιστορία της ομάδας μας, την ιδέα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που είναι πάνω από τον κάθε ένα από εμάς.

Ο κύριος και βασικός στόχος είναι η οικονομική εξυγίανση του σωματείου. Τα οικονομικά δεδομένα είναι γνωστά σε όλους μας. Αποτελούν, κατά την άποψη μας, τον κυριότερο λόγο για την σημερινή εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα, για την στάση του Κυπριακού ποδοσφαιρικού οικοδομήματος απέναντι της, αλλά και των πρωτοφανών επιθέσεων που δέχεται σε πολιτικό επίπεδο πλέον.

Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι η πολιτική των περασμένων ετών στο τρόπο λειτουργίας της ομάδας, ήταν καταστροφική. Επενδύθηκαν τεράστια χρηματικά ποσά σε ποδοσφαιριστές και προπονητές, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων δεν ανήκουν πλέον στις τάξεις της ομάδας μας. Για αρκετούς από αυτούς επήλθε νομοτελειακά διακοπή συνεργασίας με αδόκιμο τρόπο, ο οποίος ταλαιπώρησε και θα ταλαιπωρήσει το σωματείο αφάνταστα στο άμεσο μέλλον.

Η λύση στην οποία έχουμε ήδη στραφεί στο αγωνιστικό κομμάτι είναι ξεκάθαρη. Αξιοποίηση του scouting σε διεθνές επίπεδο για προσέλκυση έμπειρων και νεαρών ποδοσφαιριστών, με πολύ πιο χαμηλά συμβόλαια από τα σημερινά. Αξιοποίηση των ακαδημιών μας, ώστε δικά μας ταλαντούχα παιδιά να πάρουν ευκαιρίες αγωνιζόμενα στην ομάδα μας. Δεν είναι τυχαίο ότι κάποια από αυτά τα παιδιά εδώ και αρκετό καιρό προπονούνται μαζί με την πρώτη ομάδα.

Ταυτόχρονα στηρίζουμε πολλά για την μελλοντική πορεία της ομάδας στον βασικό κορμό του φετινού μας ρόστερ. Πιστεύουμε ότι η ποιότητα της φετινής ΟΜΟΝΟΙΑΣ, αλλά και το ποδόσφαιρο που έχει αποδώσει, δεν αντανακλούν την βαθμολογική της θέση. Στόχος μας είναι να χτίσουμε σε αυτό τον κορμό αξιοποιώντας τους ποδοσφαιριστές που τα δίνουν όλα στο γήπεδο και χαίρουν της εκτίμησης πρώτα και κύρια της προπονητικής ομάδας, αλλά και της διοίκησης και του κόσμου.

Η διεργασίες αναφορικά με την αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας του σωματείου (νέο διοικητικό μοντέλο) έχουν ολοκληρωθεί.

Έχει εγκριθεί η συντριπτική πλειοψηφία των εκκρεμούντων αιτήσεων για εγγραφή νέων μελών και ταυτόχρονα έχει τροχοδρομηθεί η διαδικασία επανάκαμψης των αδρανούντων μελών του σωματείου.

Στόχος είναι να συγκληθεί Καταστατική Συνέλευση στις επόμενες 30 ημέρες, για να παρθούν οριστικές αποφάσεις που θα καθορίσουν και το μέλλον της ομάδας σε διοικητικό επίπεδο.

Είναι ξεκάθαρό ότι οι μέχρι τώρα ενέργειες στο οικονομικό κομμάτι δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Σίγουρα η οικονομική αβεβαιότητα που παρατηρείται στην Κύπρο σήμερα, η αγωνιστική πορεία της ομάδας, αλλά και η έλλειψη εμπιστοσύνης στο Δ.Σ. ήταν καθοριστικοί παράγοντες. Κανένας ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ δεν μπορεί να κατηγορηθεί γι’ αυτό.
Πρέπει όμως να δούμε την επόμενη μέρα. Με ρεαλισμό, σύνεση και πλήρη επίγνωση της πραγματικότητας. Ο δρόμος που έχουμε μπροστά μας είναι δύσκολος και η στήριξη της προπονητικής ομάδας αλλά και των ποδοσφαιριστών, ιδιαίτερα των νέων παιδιών, αποτελεί επιτακτική ανάγκη.
Υπάρχουν τεράστιες δυσκολίες αλλά δεν θα τα βάλουμε κάτω. Ο κόσμος της ομάδας είναι το δόρυ και η ασπίδα της και εφ’ όσον στηρίξει την ομάδα σαν μια γροθιά, αυτή θα παραμένει πάντα δυνατή.

Αγαπητοί φίλοι, ο στόχος του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου είναι ξεκάθαρος. Να υλοποιήσει το πλάνο που έχει εξαγγελθεί και να οδηγήσει το σωματείο πρώτα σε Καταστατική και έπειτα σε Εκλογική Συνέλευση, με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Σε αυτή την διαδικασία θα κριθούμε όλοι, γιατί η κριτική και η ανάλυση των λαθών αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την κάθαρση αλλά και για την μη επανάληψή τους. Σε αυτούς τους τρεις μήνες έγινε τεράστια προσπάθεια και το γεγονός ότι μπορέσαμε να ξεπεράσουμε τον σκόπελο με τα οικονομικά κριτήρια Σεπτεμβρίου, με προσωπικές θυσίες, αποτελεί την καλύτερη απόδειξη.

Η υπόσχεσή μας στον κόσμο της ομάδας μας είναι αυτή. Ακατάπαυστη δουλειά για το καλό του σωματείου, με διαφάνεια, δυναμισμό και ομαδικότητα. Γιατί η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι κάτι περισσότερο από μια ποδοσφαιρική ομάδα. Είναι μια μεγάλη ΙΔΕΑ και οι μεγάλες ΙΔΕΕΣ δεν πεθαίνουν ποτέ!”