Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Πραγματικά απορούμε…

Πραγματικά απορούμε…

miltis-xri


Απολογούμαστε που επανερχόμαστε, απολογούμαστε που σήμερα αφιερώνουμε τόσο χρόνο σε ένα θέμα εξωαγωνιστικό και μιλάμε ασφαλώς για τη περίπτωση Οκκά. Είναι όμως κάποια σημεία της απόφασης που μας βγάζουν από τα ρούχα μας. Είναι κάποια σημεία της απόφασης που δείχνουν ΑΚΡΙΒΩΣ γιατί η ΟΜΟΝΟΙΑ βρίσκεται σήμερα στο χείλος του γκρεμού. Δείχνουν όμως επίσης πως η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν έφτασε στο χείλος του γκρεμού από μόνη της, και επιβεβαιώνουν ότι για αρκετό καιρό Δ.Σ. δεν υπήρχε… Προχωράμε στα ουσιαστικά:

Απόσπασμα των πρακτικών:

Κατά το στάδιο της ακροαματικής διαδικασίας, έγινε επίκληση τόσο από τον κ Χριστάκη Γεωργίου, όσο και από τον πρόεδρο του Σωματείου στους εσωτερικούς κανονισμούς του Σωματείου.

Ουδέποτε τέθηκαν ενώπιον της Επιτροπής μας ή κατατέθηκαν ως τεκμήριο, εσωτερικοί κανονισμοί που να δεσμεύουν τον ποδοσφαιριστή. Η νομολογία της Επιτροπής μας είναι πλούσια, κατόπιν και εγκυκλίων της FIFA προς τα μέλη της, ότι οι ποδοσφαιριστές πρέπει να γνωρίζουν και να προσυπογράφουν τους εσωτερικούς κανονισμούς, καθώς θα πρέπει να γνωρίζουν τους λόγους για τους οποίους τιμωρούνται, όταν και εάν τιμωρούνται από το σωματείο τους.

[….] Περαιτέρω θα θέλαμε να τονίσουμε ότι ουδέποτε τέθηκε ενώπιον μας μαρτυρία, με την οποία να αποδεικνύεται απόφαση του Δ.Σ. του σωματείου για τερματισμό της εργασίας του ποδοσφαιριστή, καθότι ο τότε πρόεδρος κος Νεοφύτου, δεν θυμόταν εάν αυτή πάρθηκε ή πότε χρονικά μπορεί να πάρθηκε τέτοια απόφαση.

Περαιτέρω θα θέλαμε να τονίσουμε ότι στα πλαίσια της Καλής πίστης εργοδότη/σωματείου και εργοδοτούμενου ποδοσφαιριστή, ο τελευταίος ουδέποτε κλήθηκε ενώπιον του Δ.Σ. δια να εκφράσει τη θέση του ή απολογία και ουδέποτε το δόθηκε οποιαδήποτε προειδοποίηση περί τούτου. (στη συνέχεια υπάρχει σχετική απόφαση του Αθλητικού Δικαστηρίου της Λωζάνης για το θέμα).

Χρειάζεται να σχολιάσουμε κάτι άλλο; Πραγματικά απορούμε…

 

Διαβάστε επίσης: Απόφαση καταπέλτης, 900 χιλιάδων για Οκκά