Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ταχτσίδης: “Ο Τόνι μου έδωσε την ευκαιρία, ο Κόλα ήταν η οικογένεια...

Ταχτσίδης: “Ο Τόνι μου έδωσε την ευκαιρία, ο Κόλα ήταν η οικογένεια μου”


Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου, που πλέον κάνει καριέρα στην Ιταλία με τη φανέλα της Ρώμα, είναι ο Παναγιώτης Ταχτσίδης. Ο 20χρονος μέσος, πέραν από το ταλέντο του, απασχόλησε πολλές φορές την κοινή γνώμη και με τα καμώματα και τους έρωτες του (Ελενα Φάκου, Σάσα Μπάστα, Ελίνα Μπεκάκου). Για εκείνα άλλωστε, η ΑΕΚ κατάφερε να τον χάσει μέσα από τα χέρια της για την ιταλική ομάδα.

Λέμε συνεχώς το σημαντικό ρόλο που έχει να επιτελέσει ο Τόνι Σαβέφσκι στην ανοικοδόμηση, την αναγέννηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Έχει τεράστια εμπειρία σε ακαδημίες, έχει βγάλει εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές από αυτές. Ένας από αυτούς ο Ταχτσίδης, που αποκαλύπτει ότι ο Σαβέφσκι άρχισε να τον παρακολουθεί όταν ήταν 10 χρονών(!!!) και ότι στα 13 του τον κάλεσε για δοκιμαστικά στην ΑΕΚ. Χαρακτηριστικός ο διάλογος μεταξύ Ανδρέα Σταματιάδη και Τόνι Σαβέφσκι στα δοκιμαστικά του πιτσιρικά:

«Σε κάποια στιγμή ήρθε στο μέρος όπου καθόμουν ο Τόνι και με ρώτησε: “Ξεχώρισες κάποιον σήμερα;”» θυμάται ο Ανδρέας Σταματιάδης. «Του απάντησα χωρίς περιστροφές: “Τον ψηλό στα χαφ”. “Μας κάνει;”, ρωτά ξανά ο Τόνι. Και του λέω χωρίς να κάνω δεύτερη σκέψη: “Καλαμπούρια μας κάνεις, ρε φίλε;”».

Χάρη στο Τόνι Σαβέφσκι, ο Ταχτσίδης πήγε στην ΑΕΚ και όχι στον Ολυμπιακό που τον είχε επίσης βάλει στο μάτι την ίδια εποχή. Ο Τόνι τον έπεισε πως μαζί του θα έχει την ανάλογη εξέλιξη και πως θα έχει τις ευκαιρίες του, αφού έβλεπε πως η ΑΕΚ δεν είχε άλλη διέξοδο. Ο ποδοσφαιριστής θυμάται πως είπε στον προπονητή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ χαρακτηριστικά:

«Δεν με ενδιέφερε σε ποια ομάδα θα αγωνιστώ. Στον Ολυμπιακό, στον ΠΑΟ ή στην ΑΕΚ. Αυτό που επιζητούσα ήταν να παίξω μπάλα».

Ασφαλώς δεν ήταν όλα πάντα ρόδινα για τον διεθνή πλέον μέσο. Στα 16 του, έπαθε ρίξη χιαστών και πέρασε δύσκολες στιγμές, αφού έμεινε 9 μήνες εκτός γηπέδων, μακριά πλέον από την βιολογική του οικογένεια. Ο άνθρωπος που τον βοήθησε τότε ψυχολογικά και στάθηκε δίπλα του, ήταν ο συνεργάτης του Σαβέφσκι, Χριστόφορος Κόλα:

«Εκείνη την εποχή ο Κόλα και ο Κέζος ήταν η οικογένειά μου»

Ο Ταχτσίδης είναι μόνο ένας από τους νεαρούς της ΑΕΚ που έπαιξε μπάλα χάρη στο Σαβέφσκι. Ακόμα και αν εξαιρέσει κανείς τα μεγάλα ονόματα, όπως Παπασταθόπουλο, Πλιάτσικα είναι πολλά τα παραδείγματα παικτών που χάρη στη μεθοδική δουλειά του Τόνι και του Κόλα σήμερα παίζουν μπάλα. Αν ρωτήσει άλλωστε κανείς τον Παυλή, τον Φούντα, τον Τσουκαλά, το άτομο που θα υποδείξουν σαν μέντορα τους, είναι ο Σαβέφσκι.