Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ “Να κάνουμε τους αντιπάλους να μας σέβονται, να μας φοβούνται”

“Να κάνουμε τους αντιπάλους να μας σέβονται, να μας φοβούνται”

toni-diaskepsi-1-11


Τα όσα δήλωσαν οι Σαβέφσκι, Χριστοφή και Λεάντρο στη δημοσιογραφική.

Δημητρίου:  Καλωσορίσατε η διαδικασία είναι γνωστή με μια μικρή διαφορά, μαζί μας σήμερα οι Λεάντρο και Χριστοφή πέραν του προπονητή.

Σαβέφσκι: Καλημέρα. Τελευταίο παιχνίδι της χρονιά και ελπίζω να κλείσουμε καλά. Να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, είναι ευχές, στην πράξη το παιχνίδι είναι δύσκολο. ο εθνικός είναι καλή ομάδα που οι βαθμοί του δεν ανταποκρίνονται στην εικόνα του. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, είναι μέρες γιορτινές, όλοι προσπαθούμε να χαλαρώσουμε αλλά η ΟΜΟΝΟΙΑ πρέπει να είναι σοβαρή. Να πάρουμε τους πόντους και να κλείσουμε όπως πρέπει τη χρονιά. Ελπίζω να έχουμε καλή συνέχεια και τουλάχιστον θα ευχαριστήσουμε το κόσμο και θα δώσουμε χαρά.

Χριστοφή: Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο ματς. Θεωρώ πως είμαστε σε καλό δρόμο το δείξαμε. Θέλω να ευχαριστήσω το κόσμο που είναι δίπλα μας παρά τα δύσκολα. Όσοι εν μπόρεσαν να έρθουν στο γήπεδο σε προηγούμενα παιχνίδια, να ξέρουν πως μας έλειψαν και τους έχουμε ανάγκη. Είμαστε σε καλό δρόμο, ξέρω πως τους πικράναμε, αλλά τους αξίζουν νίκες και θα τους φέρουμε πίσω.

Λεάντρο: Γεια σας, έχουμε ένα δύσκολοπαιχνίδι με την Άχνα. Στα τελευταίο παιχνίδι μαζί τους ήρθαμε ισόπαλοι. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι 90 λεπτά. Θέλω να καλέσω τους οπαδούς μας να έρθουν μαζικά στο τελευταίο παιχνίδι να μας βοηθήσουν να κερδίσουμε. Με το κόσμο μας, ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί.


Ερωτήσεις Απαντήσεις

Παρά την καλή εικόνα κόντρα στο Παραλίμνι, κάνατε λόγο για τις ευκαιρίες που χάσατε. Φτιάξατε πολλές φάσεις που κάποιες δεν χάνονταν…

Ήταν κάτι που κάναμε αναφορά. Το τι φταίει το έχουμε μεταξύ μας. Το ότι δημιουργούμε ευκαιρίες είναι πολύ καλό. Θα μπορούσαμε να βάλουμε κι άλλα γκολ, είναι καλό για μας να το κάνουμε, για να μας σέβονται και να μας φοβούνται περισσότερο οι αντιπάλοι. Όταν έχεις ευκαιρία πρέπει να τη βάλεις, όσο κι αν είναι το σκορ.

Θεωρείται ένα από τους λόγους της επιτυχία της ομάδας, το γεγονός πως κρατάει σταθερό σχήμα;

Δεν υπάρχουν κι άλλοι παίκτες. Είμαστε 13 παίκτες. Χωρίς να σημαίνει πως οι υπόλοιποι που δεν παίζουνδεν θα μας προσφέρουν. Απλά οι μικροί δεν είναι έτοιμοι να μας δώσουν το κάτι παραπάνω. Δεν έχουμε σταθερό σχήμα, δεν έχουμε μια εντεκάδα, για αυτό κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Προσπαθούμε να χειριστούμε την κατάσταση όπως πρέπει.

Κάτι για τη κλήρωση του κυπέλλου;
Δεν μπορεί να λεχθεί κάτι νομίζω. Ήταν μια κλήρωση, δεν υπάρχει εύκολο και δύσκολο παιχνίδι. Κάνετε ένα λάθος κατά την άποψη μου, μπορεί τα ντέρμπι να εξελιχθούν πολύ πιο εύκολα από τα παιχνίδια με τις μικρές ομάδες. Όλα είναι σχετικά, εσύ στην πράξη ορίζεις την τύχη σου.

Είστε ευχαριστημένος με τη βελτίωση της ομάδας;
Δεν χρειάζεται να απαντήσω. Είναι δικά μας θέματα, τα συζητάμε με τους παίκτες, που είναι και οι άμεσα υπεύθυνοι. Τα όσα λέγονται και γράφονται, δεν μπορούν να μας απασχολούν. Πρέπει να ξέρουμε εμείς εσωτερικά τι κάναμε.

Μετά την Άχνα έρχονται δύσκολα παιχνίδια. Θεωρείται πως θα είστε έτοιμοι;

Καταρχήν έχουμε το ματς με την Άχνα. Να περάσει αυτό και έχουμε χρόνο να μιλήσουμε για τα υπόλοιπα. Προετοιμαζόμαστε και δουλεύουμε για να είμαστε καλύτεροι. Όχι μόνο για τα ντέρμπι. Το πιο εύκολο παιχνίδι, είναι το δύσκολο αν είσαι έτοιμος! Άλλο αυτά που θα πούμε εδώ, άλλα αυτά που θα βγουν στο γήπεδο, είναι κάτι πολύ ξεχωριστό. Πρώτα από όλα μας ενδιαφέρει το παιχνίδι τώρα.

Για τον Χάρη θα θέλατε να πείτε κάτι;

Η φιλοσοφία μου είναι να μην σχολιάζω θετικά ή αρνητικά κάποιον. Είπατε και για το Δημήτρη πριν, ο κάθε ένας από εμάς ξέρει τι προσφέρει και ποιες είναι οι δυνατότητες του. Το ζητούμενο είναι να είμαστε προσγειωμένοι και σοβαροί. Όλα αυτά είναι καλά για το Δημήτρη, το Χάρη, τον Άλβες το Λέο. Είναι σημαντικό όμως να ξέρουμε τι μπορούμε και τι δε μπορούμε να κάνουμε.

Κ. Σαβέφσκι, η παρουσία του Άλβες στην εντεκάδα ήταν έκπληξη. Θεωρείται πως σας δικαίωσε;

Δεν υπάρχει δικαίωση και μη δικαίωση. Είναι παίκτης της ομάδας και προσπαθούμε να χειριστούμε μιακατάσταση για το καλύτερο της ομάδας. Αυτό μόνο.

Έκανες ένα σχόλιο για τον κόσμο ότι σας λείπει…

Σίγουρα δεν νιώθουμε καλά χωρίς το κόσμο μας. Είναι κάτι που συζητούμε, είναι αναγκαίος ο κόσμος. Για αυτό θέλαμε να έρθουμε εδώ και εγώ και ο Λέο, για να πούμε πως τον έχουμε ανάγκη. Ελπίζω να τον δούμε στο γήπεδο

Δημήτρη κάνεις τη καλύτερη σου χρονιά. Έτσι το αντιλαμβάνεσαι;

Είμαι νεαρός, δεν μπορώ να με κρίνω. Στόχος μου προσωπικός είναι να δουλεύω σκληρά, ελπίζω να είναι όπως τα λες και να συνεχίσω έτσι.

Δημήτρη, η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει προβλήματα. Πώς αντιμετωπίζουν οι παίκτες το θέμα;

Πάνω από όλα είμαστε μια ομάδα. Είμαστε ποδοσφαιριστές και προπονητικό τημ, μια ομάδα. Εμείς θα τα βρούμε και αυτό κάναμε. Κοιτάμε μπροστά με αισιοδοξία.

Λέο το συμβόλαιο σου λήγει, θα ήθελες να μείνεις;

Είμαι χαρούμενος εδώ, το ίδιο και η οικογένεια μου. Είναι η δουλειά μου, θα την κάνω και θα δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Θα ήθελα να μείνω.

Κ. Σαβέφσκι ποια η θέση σας για το Σπούγκιν;

Όλοι οι παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν, είναι σημαντικοί. Ξέρετε την κατάσταση, θέλουμε όλους τους πάικτες, αν μπορούμε να τα βρούμε. Έχουμε κάποια δεδομένα και ανάλογα κινούμαστε. Όλοι είναι σημαντικοί.

Ποια η θέση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σχετικά με τη μείωση των ομάδων;

Μας απασχολεί κάθε κίνηση προς το καλό του κυπριακού ποδοσφαίρου. Χρειάζεται μελέτη, όταν έχουμε κάτι περισσότερο να πούμε θα το πούμε.

Να θεωρήσουμε δηλαδή πως το κενό του Σοάρες θα καλυφθεί εσωτερικά;

Το έχουμε πει δεν χρειάζεται να επαναλμβανόμαστε. Θα δούμε.

Μετά τις γιορτές έχετε δύσκολα παιχνίδια και μάλιστα χωρίς το Σοάρες. Πώς προετοιμάζεται το έδαφος;

Προσπαθούμε να κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωρριστά. Έχουμε μπροστά μας την Άχνα και μετά αρκετό καιρό για να δούμε τι πρέπει να κάνουμε. Έχουμε αξιόλογους παίκτες για να αντικαταστήσουμε όποιον λείπει, αυτή είναι και η δύναμη μας, έχουμε συνέχεια απουσίες αλλά παίζουμε καλά.

Κόουτς ήταν το παιχνίδι κόντρα στην Αγία Νάπα το καλύτερο σας;

Όχι είχαμε και άλλα καλά παιχνίδια. Δεν υπάρχουν όρια πρέπει να παίξουμε καλύτερα. Βλέπω τα χειρότερα παιχνίδια και όχι τα καλύτερα, τα καλύτερα δεν έχουν όριο, στα χειρότερα λέμε πως δεν γίνεται να πάμε πιο κάτω.

Οι τραυματίες πότε θα έρθουν;

Τους περιμένουμε, αλλά δεν ξέρουμε πότε θα έρθουν. Όποτε μας πει το ιατρικό τημ. Μας προβληματίζει το γεγονός πως είναι πολλοί, αλλά τι να κάνεις;