Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ο έλεγχος των 11 μεταγραφών

Ο έλεγχος των 11 μεταγραφών

img_0398


Το περασμένο καλοκαίρι, η ΟΜΟΝΟΙΑ προχώρησε για άλλη μια χρονιά σε σαρωτικές αλλαγές στο ρόστερ της. Ενώ αρχικά δηλωνόταν πως θα διατηρηθεί ένας βασικός κορμός, στο τέλος μετά από υποδείξεις του προπονητή, αποκτήθηκαν 11 ποδοσφαιριστές.

Η αλήθεια είναι πως η πλειοψηφία τους απέδωσε, κάποιοι μάλιστα είναι βασικοί και αναντικατάστατοι. Το γεγονός όμως πως η ΟΜΟΝΟΙΑ χρειάστηκε κάποιο χρόνο για να αποκτήσει ομοιογένεια και να παίζει σαν ομάδα, δείχνει πως το ξήλωμα κάθε χρόνο του κορμού, δεν είναι ο ιδανικός τρόπος να κτίσεις ομάδα. Πιο κάτω ο έλεγχος των νεοφερμένων, όπως κρίνουμε εμείς.

Τζόνι Λεόνι

Ήρθε για να είναι ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας. Στα παιχνίδια της Ευρώπης δεν δέχθηκε τέρμα, η αλήθεια είναι όμως πως δεν πιέστηκε και πολύ. Κόντρα στην Άχνα δέχθηκε ένα γκολ που θα μπορούσε να είχε αποσοβήσει, ενώ κόντρα στην ΑΕΚ είχε ευθύνη στο γκολ του Άλεξ Ντα Σίλβα. Ίσως να τον κρίναμε αυστηρά πολύ νωρίς, ο Λεόνι από τότε πάντως έχασε τη θέση του στην εντεκάδα. Οι δικές μας πληροφορίες λένε πως ο Ελβετός επηρεάζεται πολύ και από την οικονομική κατάσταση του σωματείου. Είναι πολύ πιθανόν το Γεννάρη να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Οχάντ Λεβίτα

Αρχικά, θεωρήθηκε δεύτερος τερματοφύλακας και είδε τα παιχνίδια της Ευρώπης και τα πρώτα 3 παιχνίδια πρωταθλήματος από τον πάγκο. Τα λάθη του Λεόνι του έδωσαν την ευκαιρία να μπει στην εντεκάδα και να μονιμοποιηθεί εκεί. Ούτε ο Οχάντ απέφυγε τα λάθη, ένα από αυτά κόντρα στον Απόλλωνα μάλιστα στοίχισε. Έδειξε όμως πολύ μεγαλύτερη διάθεση να ανακάμψει από αυτά από τον προκάτοχο του, ενώ είχε και πολύ περισσότερες καλές στιγμές. Χρειάζεται να μείνει συγκεντρωμένος, αν καταφέρει να μείνει μακριά από τα λάθη, έχει καλά στοιχεία.

Ντανιέλσον Φερέιρα

Παράξενη περίπτωση. Στα παιχνίδια της Ευρώπης ήταν βασικός, χωρίς να προξενήσει οποιεσδήποτε ιδιαίτερες εντυπώσεις. Ούτε κρύο, ούτε ζέστη. Στη συνέχεια έμεινε στο πάγκο για μεγάλο διάστημα αφού έμοιαζε έξω από τα νερά του. Τις τελευταίες 4 αγωνιστικές, επέστρεψε στην εντεκάδα και είναι εξαιρετικός! Αυτό τον Ντανιέλσον θεωρούσε πως έφερνε ο Λάρκου. Αποφασιστικός στις διεκδικήσεις, δεν φοβάται να κουβαλήσει μπάλα όταν πρέπει, δίνει όλο του το είναι. Ο Σαβέφσκι κατάφερε να του βγάλει τον καλύτερο εαυτό.

Ζοάο Πάολο Αντράντε

Αυτός κι αν είναι παράξενη περίπτωση. Όταν παίζει, καταλαβαίνεις πως είναι ένα επίπεδο πάνω από τους υπόλοιπους αμυντικούς στο νησί. Το πρόβλημα είναι πως είχε πάρα πολλούς τραυματισμούς. Εκεί που βρίσκει ρυθμό, του συμβαίνει κάτι και τον πάει πίσω. Ευχή όλων μας να μείνει υγιής, έχει πάρα πολλά να προσφέρει. Είναι ποιοτικός αμυντικός, το πράγμα φωνάζει.

Άνθονι Σκαραμοτσίνο

Ο Too Hard to Die της φετινής ΟΜΟΝΟΙΑΣ! Παρότι μπήκε καλά στη χρονιά, τα άκουσε περισσότερο από κάθε άλλο παίκτη της ομάδας, όταν για 2-3 αγωνιστικές έκανε πολύ κακές εμφανίσεις. Ο Σαβέφσκι τον στήριξε, τον προστάτεψε και ο Σκάρα ανέβηκε. Τα τελευταία 3 παιχνίδια πριν αρπάξει την ίωση ήταν πολύ καλός, υπενθυμίζοντας πως αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για τον προπονητή του. Θυμίζουμε πως πριν το τελευταίο παιχνίδι δεν είχε χάσει δευτερόλεπτο.

Μάρκο Σοάρες

Κατά την άποψη του γράφοντα, είναι ο νεοφερμένος με τη μεγαλύτερη προσφορά. Κάποιοι βιάστηκαν να τον σκαρτάρουν από το wikipedia και το youtube, κρίνοντας πως δεν είναι ο παίκτης που χρειάζεται η ΟΜΟΝΟΙΑ. Το γεγονός επηρέασε τον παίκτη και σε συνδυασμό με τον άχαρο ρόλο και τις μέτριες εμφανίσεις που είχε στην τακτική του Λάρκου, η μουρμούρα εντάθηκε. Με τον ερχομό του Σαβέφσκι, ο ρόλος του Σοάρες στο γήπεδο άλλαξε, του ταιριάζει πολύ περισσότερο ενώ μια καταπληκτική εμφάνιση κόντρα στο Αποέλ, του έφτιαξε τη ψυχολογία. Ο Μάρκο είναι ο στυλοβάτης του κέντρου, είναι σταθερότατος σε απόδοση και στις καλές του, αποδεικνύει πως είναι πολυσύνθετος παίκτης. Και επειδή γίνονται κάποιες φορές συγκρίσεις με το Σάλατις, μιλάμε για παίκτη που αμείβεται με λιγότερα από το 1/2 του επίσης εξαιρετικού Βέρολιουμπ.

Ζοάο Άλβες

Εδώ σε θέλω Ζοάο. Μέχρι στιγμής ο Πορτογάλος διεθνής, δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά με τη παρουσία του. Δεν ήταν ποτέ κακός, αλλά ταυτόχρονα δεν κατάφερε ποτέ να ξεχωρίσει, ούτε να πείσει τον προπονητή του πως πρέπει να ξεκινά εντεκάδα. Ήταν ο παίκτης που περνούσε αλλαγή για  να βοηθήσει στην κυκλοφορία και τη συντήρηση. Πλέον ο ρόλος και η απόδοση του αναβαθμίζονται αφού η ΟΜΟΝΟΙΑ χάνει το Σοάρες για ένα μήνα. Εδώ είναι που θα κριθεί αν μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω, θυμίζοντας πως είναι διεθνής με μια υπερδύναμη σαν τη Πορτογαλία.

Νούνο Ασσίς

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο λένε πως δεν υπάρχουν δεκάρια, ο Νούνο όμως είναι ότι κοντινότερο διαθέτει το κυπριακό ποδόσφαιρο. Είναι παικταράς και φωνάζειι, ξεχωρίζει. Ο μαέστρος της φετινής ΟΜΟΝΟΙΑΣ, την κάνει πιο ποιοτική, πιο απρόβλεπτη, πιο επικίνδυνη. Πραγματικό στολίδι για το ποδόσφαιρο μας ο Νούνο Ασσίς, δικαίωσε πλήρως τον Λάρκου που επέμενε το καλοκαίρι πως η ηλικία του δεν θα είναι πρόβλημα.

Αντρέ Σκέμπρι

Αθόρυβα αλλά μεθοδικά, ο Μαλτέζος έχει εξελιχθεί σε ένα πολύ σημαντικό γρανάζι της πράσινης μηχανής. Είτε βασικός, είτε σαν αλλαγή, ο Αντρέ κάνει πολλή δουλειά και παιχνίδι με παιχνίδι γίνεται καλύτερος. Η μεταγραφή του θεωρείται πετυχημένη, η άποψη μας είναι πως ακόμα δεν είδαμε το 100% του Σκέμπρι που έχει πάρα πολλά να δώσει. Πρόκειται για μεταγραφή πολύ μικρού κόστους, μια μεταγραφή που πρέπει να αποτελέσει φάρο για τις κινήσεις μας στο μέλλον.

Σάβο Παβίτσεβιτς

Στην Ευρώπη έδειξε πως θα είναι ο ηγέτης της άμυνας μας. Αποφασιστικός, δυναμικός, ταχύτατος, παθιασμένος. Επηρεάστηκε πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, από τα οικονομικά προβλήματα, κάτι που είχε άμεσο αντίκτυπο στην απόδοση του. Στο τέλος αποφάσισε πως δεν μπορεί να δουλέψει υπό τις δύσκολες συνθήκες που σε συνδυασμό με οικογενειακά θέματα τον είχαν καταρρακώσει και ζήτησε όπως αποχωρήσει. Αρκετός κόσμος τον βρίζει, εμείς θεωρούμε πως ήταν κύριος. Δεν έκατσε στο συμβόλαιο, δεν προσπάθησε να ξεγελάσει οποιονδήποτε. Όταν ένιωσε πως δεν τον σηκώνει το κλίμα, ζήτησε να φύγει! Κρίμα πάντως, γιατί υπό άλλες συνθήκες ο Παβίτσεβιτς θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ηγέτη.

Οζ Ράλι

Πάθαμε για δεύτερη φορά (μετά τον Τάντιτς) και ελπίζουμε να μάθαμε. Έγιναν 100 λάθη σε αυτή την υπόθεση, κανένα από την πλευρά του ποδοσφαιριστή. Καταρχάς αποκτήθηκε ένας παίκτης αμφιβόλου αξίας, αυτό έλεγαν από τότε οι πληροφορίες και η ευθύνη βαραίνει προπονητή και σκάουτερς. Στην πορεία και πριν καλά καλά κλείσει 2 μήνες στην ομάδα ο παίκτης, αποφασίστηκε η απομάκρυνση του, χωρίς ουσιαστικά να πάρει ευκαιρίες να δείξει τι αξίζει. Με άλλα λόγια πεταμένα χρήματα, χρήματα που η ΟΜΟΝΟΙΑ τώρα ψάχνει με το κερί. Αποτυχημένη 100% η μεταγραφή και ξαναλέμε πως η ευθύνη δεν βαραίνει τον παίκτη.