Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Premier Κατηγορία 10 ομάδων!

Premier Κατηγορία 10 ομάδων!

ace396ffae6a43059d15aad52db2aeb6_w639_h432_sc


Με κεντρικό θέμα συζήτησης την μείωση των ομάδων του πρωταθλήματος, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης συνάντηση μεταξύ της ηγεσίας της ΚΟΠ και των προέδρων των σωματείων. Η ΟΜΟΝΟΙΑ εκπροσωπήθηκε από τον προεδρεύων του σωματείου, κο Στέλιο Μυλωνά.

Έγινε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για το μέλλον του κυπριακού ποδοσφαίρου, με τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη να ρίχνει στο τραπέζι την δική του σκέψη, περί δημιουργίας  δύο πρωταθλημάτων, της Premier Κατηγορίας (10 ομάδες) και της Α’ Κατηγορίας (8 ομάδες). Με το νέο χρόνο θα υπάρξει νέα συνάντηση με τα τμήματα μάρκετινγκ των ομάδων, ώστε να εισηγηθούν τρόπους για αύξηση των εσόδων από τα πρωταθλήματα.

Και η ενημέρωση από την ιστοσελίδα της ΚΟΠ:

Ολοκληρώθηκε η σημερινή συνάντηση του Προέδρου της ΚΟΠ με τους Προέδρους και εκπροσώπους των  Σωματείων Α’ Κατηγορίας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν γενικότερα το Πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας και σκέψεις που θα βοηθήσουν οικονομικά τα Σωματεία μας μέσα στις νέες εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που δημιουργήθηκαν με την κρίση.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΠ για μια ακόμη φορά εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την οικονομική κατάσταση των Σωματείων μας και τον κίνδυνο που διατρέχουν σε συνδυασμό με τους συνεχείς οικονομικούς ελέγχους της UEFA και τις αποφάσεις της FIFA.

Στη συνέχεια ο κ. Κουτσοκούμνης εξέφρασε την άποψη πως με τα δεδομένα που έχουμε ενώπιον μας  και την οικονομική κατάσταση των Σωματείων μας, θα πρέπει να συζητηθούν λύσεις για τη διοργάνωση του Πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας πάνω σε διαφορετική δομή που θα διασφαλίζει τα έσοδα όλων των ομάδων.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΠ παρουσίασε σχέδιο νέας δομής αλλά και λειτουργίας  Πρωταθλημάτων Πρέμιερ Λιγκ και Α’ Κατηγορίας και εκφράζοντας την προσωπική του άποψη, τόνισε πως η νέα τάξη πραγμάτων θα βοηθήσει τα Σωματεία μας  και θα τα προστατέψει από συνέπειες που σήμερα απειλούνται.

Ακολούθως εκφράστηκαν απόψεις και διάφοροι προβληματισμοί από τους Προέδρους των Σωματείων και τους εκπροσώπους τους στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ.

Ανεξάρτητα από τις διάφορες και διαφορετικές απόψεις που τέθηκαν στη σημερινή συνάντηση, εκφράστηκε απ’ όλους η αναγκαιότητα  για περαιτέρω συζητήσεις που θα βοηθήσουν τα Σωματεία να ξεπεράσουν τα ενιαία τους προβλήματα.

Το όλο θέμα θα απασχολήσει νέα συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

Marketing Πρωταθλήματος. Σε συνέχεια παλαιότερης συζήτησης που έγινε σε συνάντηση Προέδρων, το θέμα συζητήθηκε εκ νέου σήμερα και πολύ σύντομα η Ομοσπονδία θα συναντηθεί με τους υπεύθυνους Marketing των Σωματείων για καλύτερο συντονισμό.

**Πριν από τη συζήτηση για το Πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας, ο κ. Κωστάκης Κουτσοκούμνης ενημέρωσε τους Προέδρους των Σωματείων  για τις επαφές της ΚΟΠ με τους Τουρκοκύπριους.