Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Η απάντηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο δημοσίευμα του Protathlima.com

Η απάντηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο δημοσίευμα του Protathlima.com


Επιστολή απάντηση στην ιστοσελίδα protathlima.com έστειλε το Γραφείο Τύπου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, αναφορικά με σχετικό άρθρο της ιστοσελίδας μετά την πώληση Αβραάμ, με τίτλο “Η Ανόρθωση Σιβηρίας και η κοροϊδία της πράσινης διοίκησης”, μέσω του οποίου χλεύαζαν το Δ.Σ. των πρασίνων που δήλωσε πριν μερικές μέρες πως κανένας παίκτης της ομάδας δεν θα παραχωρηθεί σε άλλη κυπριακή ομάδα.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Με βάση το άρθρο που αναρτήσατε χθες στην ιστοσελίδα σας με τίτλο «Η Ανόρθωση Σιβηρίας και η κοροϊδία της πράσινης διοίκησης», το Γραφείο Τύπου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ εξέδωσε την πιο κάτω ανακοίνωση:

Καταρχήν, θα πρέπει να αναφέρουμε πως το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα σας προσβάλλει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, με το ειρωνικό και το επιθετικό του ύφος, ενώ έχει ενοχλήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό και τον κόσμο της ομάδας μας που ήδη έχει αντιδράσει. Επίσης, είναι κενό περιεχομένου και εκτός θέματος. Βγάζει εμπάθεια προς την ομάδα μας και έχει συνταχθεί χωρίς καν να μπει ο δημοσιογράφος στον κόπο να ζητήσει εξηγήσεις ή διευκρινήσεις από την επίσημη ΟΜΟΝΟΙΑ. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα έχει δημιουργήσει πολύ αρνητική εντύπωση για την ιστοσελίδα σας, στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε πώς ο ανώνυμος συντάκτης έχει μπερδέψει στο μυαλό του την ανακοίνωση που είχαμε εκδώσει και με την οποία τονίζαμε ότι δεν θα παραχωρήσουμε ποδοσφαιριστή μας σε άλλη Κυπριακή ομάδα, με την περίπτωση Αβραάμ. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση αφορούσε δημοσιεύματα που ήθελαν την ομάδα μας να συζητά παραχώρηση πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών μας σε άλλη Κυπριακή ομάδα με κύριο στόχο τα οικονομικά ανταλλάγματα. Είχε μάλιστα συνδεθεί με την πιθανότητα λήψης δανείου από τραπεζικό οργανισμό. Αυτό που είχαμε πει ήταν πως δεν είχαμε πρόθεση να διαπραγματευτούμε παίκτη μας και τελικά να τον παραχωρήσουμε σε άλλη Κυπριακή ομάδα, απλά και μόνο για οικονομικούς λόγους.

Η περίπτωση του Αβραάμ ήταν κάτι πολύ διαφορετικό. Ο παίκτης ζήτησε πριν περίπου 20 μέρες να αποχωρήσει από την ομάδα μας και η εφορία ποδοσφαίρου είχε συνάντηση μαζί του, προκειμένου να διαπιστώσει τους λόγους που τον είχαν οδηγήσει σ’ αυτήν του την επιθυμία. Αν και αρχικά είχε φανεί ότι είχε βρεθεί η λύση και ο παίκτης θα παρέμενε στην ομάδα μας, στη συνέχεια επανήλθε και ζήτησε επίμονα να αποχωρήσει, κάνοντας κατανοητό πως δεν επιθυμούσε να μείνει άλλο στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Τι άλλες επιλογές είχε η ομάδα μας; Να τον κρατήσουμε με το ζόρι; Τη στιγμή λοιπόν που ικανοποιηθήκαμε οικονομικά με ένα πολύ καλό για την εποχή χρηματικό ποσό, τότε κρίναμε πως θα ήταν το καλύτερο για την ομάδα μας και για τον ποδοσφαιριστή να λυθεί η μεταξύ μας συνεργασία.

Διερωτόμαστε τι πραγματικά είναι μεμπτό και με ποία κριτήρια κρίνατε εσείς με αυτόν τον προσβλητικό και απαξιωτικό τρόπο την Διοίκηση του σωματείου; Μήπως ο μοναδικός στόχος του συγγραφέα ήταν να δημιουργήσει αναστάτωση στην ομάδα στρέφοντας μερίδα φίλων μας ενάντια στο ΔΣ του σωματείου;

Επειδή στο τέλος της ημέρας ο αναγνώστης του κάθε μέσου επικοινωνίας έχει άποψη και κριτήριο, θεωρούμε δεοντολογικά σωστό να παρουσιαστεί και η δική μας προσέγγιση του ζητήματος. Ας είναι λοιπόν ο αναγνώστης σας, ο τελικός κριτής».