Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Χ. Κυριάκου: “Από 8 χρονών, ονειρευόμουν την καθιέρωση στην ΟΜΟΝΟΙΑ”

Χ. Κυριάκου: “Από 8 χρονών, ονειρευόμουν την καθιέρωση στην ΟΜΟΝΟΙΑ”

sak_0588
ΟΜΟΝΟΙΑ-Ολυμπιακός: Το πρώτο του 90λεπτο φέτος

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα μας παραχώρησε ο νεαρός άσσος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Χάρης Κυριάκου. Ο Χάρης που προέρχεται από την ακαδημία της ομάδας μας, τόνισε πως από τα 8 του ονειρευόταν την καθιέρωση στην ομάδα της καρδιάς του, ξεκαθαρίζοντας πάντως προσγειωμένα πως ο στόχος δεν επιτεύχθηκε ακόμα και πως έχει δουλειά να κάνει. Όσον αφορά την ομάδα του, ο Κυριάκου δήλωσε πως μπορεί να τερματίσει και πιο ψηλά από τέταρτη ενώ χαρακτήρισε την κατάκτηση του κύπελλο “μονόδρομο”. Αναλυτικά:


Το ντέρμπι με την Ανόρθωση

Χάρη ας αρχίσουμε από τα πρόσφατα. Μεγάλη νίκη επί της Ανόρθωσης με 4-0. Περιμένατε τόσο άνετη επικράτηση;

Σίγουρα δεν περιμέναμε τόσο μεγάλο σκορ, αλλά πιστεύαμε στις δυνάμεις μας. Είναι θετικό το αποτέλεσμα, αλλά δεν τελείωσε τίποτα. Υπάρχει ακόμα ένα παιχνίδι και πρέπει να είμαστε σοβαροί, στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται, το είπε άλλωστε και ο προπονητής μας. Πρέπει να είμαστε ακόμα πιο συγκεντρωμένοι στον επαναληπτικό όπως και σε κάθε ματς του πρωταθλήματος γιατί ο στόχος της τετράδας είναι κοντά.

img_0601
Ο Χάρης και οι συμπαίκτες του πανηγυρίζουν έντονα το γκολ του Εφραίμ

Με το τέλος του αγώνα ξεσπάσατε όλοι. Είδαμε ακόμα και παίκτες σαν τον Ασσίς να πανηγυρίζει σαν μικρό παιδί. Φάνηκε πως είχατε ανάγκη το ξέσπασμα.

Νιώθαμε έντονα ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ έπαιζε πολύ καλά, έκανε πολλές φάσεις και δεν έρχονταν τα γκολ, στα προηγούμενα παιχνίδια. Απλά τώρα που ήρθαν τα γκολ, ξέσπασαν όλοι. Η Ανόρθωση μέχρι πριν 5 μέρες ήταν αήττητη μας είχε κερδίσει 2 φορές. Ήταν πληγωμένος ο εγωισμός μας και αντιδράσαμε με μια μεγάλη νίκη. Για αυτό ξέσπασαν όλοι οι συμπαίκτες μου, το ίδιο άλλωστε και ο κόσμος.

Η συνέχεια είναι δύσκολη. Θεωρείς πως θα πετύχουμε τους στόχους μας;

Οι στόχοι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα είναι τετράδα και κύπελλο. Δεν υπάρχει εύκολο ματς, όλοι θέλουν πόντους για διαφορετικούς λόγους ο κάθε ένας. Μια σοβαρή ΟΜΟΝΟΙΑ, θα τερματίσει τουλάχιστον στη τετράδα, γιατί στα πλέι οφ μπορούμε να δούμε ακόμα πιο πάνω. Το κύπελλο είναι μονόδρομος και όπως έχει κυλήσει η σαιζόν, αποτελεί τον απόλυτο στόχο. Είμαστε αποφασισμένοι να το κατακτήσουμε για τρίτη συνεχόμενη φορά.

Οι δύσκολες στιγμές και η ευκαιρία!

Πάμε στο καλοκαίρι. Ήσουν με το ένα πόδι εκτός Ηλίας Πούλλος. Απογοητεύτηκες που θα γινόσουν άλλο ένα βλαστάρι των ακαδημιών που έφυγε χωρίς ευκαιρίες;

Ας τα πάρουμε με τη σειρά, από τότε που έφυγα δανεικός. Γενικά είναι πολλοί οι καλοί παίκτες που έφυγαν και δεν ήρθαν ποτέ πίσω. Ήμουν από τους λίγους που είχε την ευκαιρία να επιστρέψει μετά το δανεισμό στη Δόξα και για αυτό είμαι χαρούμενος. Επέστρεψα και έμεινα όμως για να γεμίζει η 18αδα ας μην κοροϊδευόμαστε. Πέρσι έπαιξα 7 παιχνίδια, κυρίως κύπελλα και αλλαγές. Βρέθηκα εκτός πλάνων, χωρίς να παίξω ουσιαστικά και οπωσδήποτε για εκείνο τον 1 μήνα που δεν έκανα προπόνηση και έψαχνα ομάδα, ήμουν απογοητευμένος. Ακόμα και μετά που ήρθε η απόφαση της παραμονής μου, ακολούθησε ένας τραυματισμός που με έφερε πίσω. Στο ποδόσφαιρο όμως δεν μπορείς να τα παρατάς, κάθε εμπόδιο είναι για καλό. Έτσι επέμεινα, και δεν το έβαλα κάτω.

Οι συγκυρίες και η επιμονή σου όμως τελικά σε κράτησαν στο Ηλίας Πούλλος. Τι σκεφτόσουν εκείνη την εποχή;

Ένιωθα  ότι είμαι έτοιμος και πως θα δουλέψω για ευκαιρίες. Ακόμα και πριν την φετινή χρονιά ένιωθα έτοιμος. Πίστευα στον εαυτό μου, έκανα υπομονή, ήθελα να παίξω στην ΟΜΟΝΟΙΑ, ώσπου μου δόθηκε η ευκαιρία. Η δουλειά συνεχίζεται, αλλά τώρα δουλεύω για την καθιέρωση. Γενικά πάντως, πρέπει να στηριχθούν οι νεαροί πρέπει να πάρουν ευκαιρία, πρέπει και να δουλέψουν. Να τους δοθούν οι ευκαιρίες και να κριθούν στο γήπεδο, όχι στις προπονήσεις.

Πώς ένιωσες όταν ο Σαβέφσκι σου ανακοίνωσε πως θα είσαι βασικός στο παιχνίδι με την Ολυμπιακός; Πίστεψες ότι είναι η μεγάλη σου ευκαιρία;

Δεν ξέρεις ποτέ πότε θα πάρεις την ευκαιρία, αλλά πρέπει πάντα να δουλεύεις. Πρέπει πάντα να είσαι έτοιμος. Ήρθαν έτσι τα πράγματα που χρειάστηκε να παίξω συνεχόμενα παιχνίδια και πήρα την ευκαιρία μου. Το σημαντικό ήταν πως ήμουν εκεί και ένιωθα δυνατός.

u21-apoel
“Οι νεαροί πρέπει να κρίνονται στο γήπεδο”

Είσαι ο πρώτος μετά τον Αλωνεύτη που έχει πραγματικές ελπίδες καθιέρωσης, σου βάζει πίεση το γεγονός;
Από 8 χρονών που είμαι στην ΟΜΟΝΟΙΑ είχα ένα όνειρο και ένα στόχο, να καθιερωθώ στην ομάδα μου. Άργησε να έρθει η ευκαιρία, αλλά πλέον είμαι πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου. Θέλω να καθιερωθώ στην ΟΜΟΝΟΙΑ, θέλω να τη βοηθήσω να είναι πάντα στη κορυφή. Οπότε όχι δεν νιώθω πίεση, έτοιμος νιώθω.

Η απόδοση και οι στόχοι

Βλέπουμε ότι γίνεσαι σταθερά καλύτερος. Σταθερά καλύτερος γίνεται και ο Χριστοφή και ο Χριστόφορος και ο Εφραίμ. Έχει συμμετοχή ο προπονητής σας σε αυτό;

Κάθε παιχνίδι που παίζεις γίνεσαι καλύτερος. Με το Χριστοφή έχουμε και μια χημεία η οποία φαίνεται στο γήπεδο. Ασφαλώς σημαντικό ρόλο παίζει και ο προπονητής. Πέραν από τις όποιες αγωνιστικές συμβουλές που δίνει, ο Σαβέφσκι βλέπει όλους τους παίκτες το ίδιο και το έχει αποδείξει. Δεν υπάρχουν μικροί μεγάλοι, Κύπριοι, ξένοι. Όπου και όποτε χρειαστεί ο κάθε ένας θα παίξει. Αυτή η προσέγγιση έχει πολύ θετική επίδραση στην ψυχολογία ενός ποδοσφαιριστή αφού νιώθει πως αν δουλέψει θα πάρει ευκαιρία.

Ποιοι είναι οι στόχοι σου ατομικά και ποιοι με την ΟΜΟΝΟΙΑ;

Οι άμεσοι στόχοι είναι τετράδα και κύπελλο. Προσωπικά θέλω να καθιερωθώ στην ΟΜΟΝΟΙΑ και να κατακτήσω όσο πιο πολλά τρόπαια μπορώ με τη βασίλισσα. Από κει και πέρα, θα ήθελα να καθιερωθώ και στην εθνική. Μεγάλο όνειρο είναι κάποια στιγμή μέσω της απόδοσης μου, να είμαι αρχηγός της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.