Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Από το πάνω ράφι της Πορτογαλίας!

Από το πάνω ράφι της Πορτογαλίας!


Ακούγεται σχεδόν απίστευτο, αλλά 5 ποδοσφαιριστές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έχουν περάσει από μια εκ των τριών μεγάλων ομάδων της Πορτογαλίας. Ο λόγος για τους Ζοάο Πάολο Αντράντε (Πόρτο), Νούνο Ασσίς (Μπενφίκα), Ζοσέ Μορέιρα (Μπενφίκα), Μπρούνο Αγκουϊάρ (Μπενφίκα), Ζοάο Άλβες( Σπόρτιγκ Λισαβώνας). Μάλιστα οι 3 (Μορέιρα, Ασσίς, Ζοάο) είναι διεθνής με την εθνική Πορτογαλίας και οι άλλοι 2, διεθνείς με τις μικρές ομάδες της χώρας.

Εντάξει είναι γεγονός πως δεν ήρθαν στην ομάδα μας στο απόγειο της καριέρας τους, άλλωστε δεν υπήρχε ποτέ εκείνη η δυνατότητα. Είναι όμως στιγμές που η εμπειρία τους από το υψηλότερο επίπεδο φαίνεται και τους βοηθάει να ξεχωρίζουν, ακόμα και αν αυτό το είδαμε για κάποιους μόνο με εκλάμψεις, όπως το Ζοάο που μετά το εκπληκτικό 15ήμερο μέσα στο Γεννάρη, έχει πέσει ξανά.

Ξεχωρίζουν σαν τη μύγα μες το γάλα

Ο λόγος για τους Ασσίς και Αντράντε. Αποτελούν δυο από τους ποιοτικότερους παίκτες στο πρωτάθλημα. Όταν παίζει ο Αντράντε, η άμυνα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έχει μια σιγουριά, ενώ θα έχετε παρατηρήσει πως καλύτερος είναι και ο Αλαμπί με αυτόν στο πλευρό του. Ο Πορτογάλος είναι πραγματικός ηγέτης, ενώ μεγάλο προσόν του με όσα είδαμε ως τώρα είναι το διάβασμα των φάσεων.

Όσον αφορά τον Ασσίς, ότι κι αν πούμε είναι περιττό. Ο άνθρωπος είναι πραγματικός μάγος, ακόμα και στα 35 του. Κερδίζει με το σπαθί του την ανανέωση συμβολαίου, ενώ ο κόσμος συζητάει αναπόφευκτα και το ενδεχόμενο να αξιοποιηθεί μετά το τέλος της καριέρας του.

Να μην μείνουν στις εκλάμψεις

Όταν πέρσι ο Αγκουϊάρ ήταν υγιής, η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν έχανε. Το πρόβλημα είναι ότι φέτος, ελάχιστα ήταν υγιής. Δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης της αξίας του, τίθεται όμως ξεκάθαρα θέμα δυσανάλογων απολαβών με βάση την απόδοση. Το συμβόλαιο του Μπρούνο τελειώνει και αν μείνει θα είναι οπωσδήποτε με αισθητά μειωμένο μισθό, άλλωστε το επιβάλλουν και τα δεδομένα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Για να γίνει όμως αυτό, πρέπει να αποδείξει και ο ίδιος πως δεν θα προσφέρει με εκλάμψεις και δόσεις, αλλά σε συνεχόμενα παιχνίδια.

Όσον αφορά το Ζοάο, μετά το εξαιρετικό 15ήμερο μες το Γεννάρη, δυστυχώς σίγησε και πάλι. Προς το παρόν αποτελεί καλή επιλογή για τον πάγκο, όταν όμως αποκτάς παίκτη με την προϋπηρεσία του και τις περγαμηνές του περιμένεις πολλά περισσότερα. Στοίχημα και για αυτόν λοιπόν να δείξει ότι μπορεί να προσφέρει σε βάθος και αξίζει για αυτό να είναι εδώ και του χρόνου.

Καθρέφτης το γήπεδο

Σαν όνομα, ο Ζοσέ Μορέιρα είναι επιπέδου Ασσίς, ίσως και μεγαλύτερο αφού κάποια στιγμή προκάλεσε ενδιαφέρον ακόμα και της Μάντσεστερ Γιουνάιτετ. Την αξία του εγγυήθηκε και ο Ασσίς, μένει να δούμε σε ποια κατάσταση βρίσκεται, σε ποιο επίπεδο μπορεί να ανεβεί μετά την αποχή του. Ίσως κληθεί να παίξει σύντομα και ο κόσμος ανυπομονεί.