Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Οι επιπτώσεις από την πιθανή μη αδειοδότηση από ΟΥΕΦΑ

Οι επιπτώσεις από την πιθανή μη αδειοδότηση από ΟΥΕΦΑ

img_9641


Η ΟΜΟΝΟΙΑ εξαιτίας του σοβαρού οικονομικού της προβλήματος, είναι πιθανό να αποκλειστεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Ο κόσμος, όπως ήταν λογικό, έχει μουδιάσει τις τελευταίες 10 ημέρες, με τα όσα ακούει και βλέπει σε πολιτικό επίπεδο και ως φυσικό αποτέλεσμα μειώθηκαν οι ρυθμοί με τους οποίους έτρεχε η οικονομική εκστρατεία της ομάδας.

Η προσπάθεια επαναρχίζει από σήμερα, με τον κόσμο και τους διοικούντες να παλεύουν με τον χρόνο, ώστε να βρεθούν άλλα 2,5 εκατομμύρια. Οι πράσινοι βρίσκονται στην αναμονή για το αίτημα προς την ΟΥΕΦΑ, εάν η απάντηση θα είναι θετική, τότε το θέμα παίρνει παράταση για άλλες δύο βδομάδες, διαφορετικά, ο φάκελος πρέπει να παραδοθεί στις 31 Μαρτίου.

Την ίδια ώρα στην ομάδα μας προσπαθούν μέσω διακανονισμών με πρώην και νυν, να ρίξουν κι άλλο το ποσό που χρειάζεται να εξασφαλιστεί μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις εάν η ομάδα μας δεν τα καταφέρει;

α) Αποκλεισμό από τα Κύπελλα Ευρώπης για μία σεζόν.
Ισχύει για τρία χρόνια η τιμωρία, μέχρι η ομάδα δηλαδή να κερδίσει μία φορά ευρωπαϊκό εισιτήριο.

β) Μεταγραφές/Ανανεώσεις
Στις μεταγραφικές του καλοκαιριού και του Ιανουαρίου δεν θα μπορεί να κάνει μεταγραφές, εκτός από Κύπριους κάτω των 22 ετών ή και ξένους κάτω των 22 ετών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ήταν εγγραμμένοι στην ΚΟΠ. Οι ποδοσφαιριστές που είναι πάνω από 22 ετών και λήγουν τα συμβόλαια τους (παράδειγμα ο Φρέντι) δεν θα μπορεί η ομάδα να τους κάνει ανανέωση. Αυτό θα ισχύει μέχρι 30/6/2014. Θα απαγορεύεται επίσης η κάθε τροποποίηση στα συμβόλαια.

γ) Τηλεοπτικά
Η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει συμφωνία με την Cytavision για τους ευρωπαϊκούς αγώνες. Οι πράσινοι θα χάσουν και αυτό το έσοδο μέσα στο καλοκαίρι.

δ) Αφαίρεση βαθμών
Οι πράσινοι ήθελαν 4εκ μέχρι τον Μάρτιο και άλλα 2εκ μέχρι τον Ιούνιο. Εάν τα δεδομένα μέχρι τον Ιούνιο δεν έχουν αλλάξει, τότε η επιτροπή κριτηρίων θα τιμωρήσει την ομάδα μας με αφαίρεση βαθμών. Στον επόμενο έλεγχο, και αν δεν έχουν καλυφθεί οι οφειλές, θα υπάρξουν επιπλέον κυρώσεις.