Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Μυλωνάς: “Πάμε για δεύτερη επανάσταση. Θα τα καταφέρουμε”

Μυλωνάς: “Πάμε για δεύτερη επανάσταση. Θα τα καταφέρουμε”

sak_8202


Ο πρόεδρος Στέλιος Μυλωνάς, στην σημερινή του Ομιλία προς τα ΜΜΕ ενημέρωσε πως στην Τράπεζα Κύπρου η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε καταθέσεις κοντά στις 600 χιλ. και τώρα αναμένεται να επηρεαστούν από το κούρεμα της τρόικα.  Ο πρόεδρος τόνισε πως εάν η ΟΥΕΦΑ δώσει την παράταση, τότε θα τα καταφέρουμε να περάσουμε και αυτή τη φορά αυτό το εμπόδιο.

Εικόνες από τις διασκέψεις Μυλωνά-Σαβέφσκι

Οι δηλώσεις:

Όλες αυτές τις μέρες εβδομάδες με αυτή την σύγχυση όσο αφορά την οικονομία της Κύπρου, ήμασταν σε μεγάλο προβληματισμό αν θα βγάζαμε κάποια ανακοίνωση. Όπως είναι τα πράγματα έχουν κάπως ξεκαθαρίσει αλλά όχι εντελώς. Το σίγουρο είναι ότι ο κόσμος έχει συνεισφέρει στο μέγιστο. Ξεκίνησε η εκστρατεία 6 του Μάρτη και πήγε μέχρι τις 15, και από τότε μέχρι και σήμερα συγκεντρώθηκαν 1,380,000 εκ των οποίων τα μισά είναι εισφορές και τα υπόλοιπα εισιτήρια διαρκείας.

Τα περισσότερα λεφτά της είχαν κατατεθεί στην Τράπεζα Κύπρου. Στις 15/3 ο λογαριασμός μας είχε περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ, ενώ μέχρι τις 26/3 το ποσό έφθανε τις 680.000 ευρώ. Ακόμη δεν έγινε γνωστό από ποια ημερομηνία θα γίνει το κούρεμα. Μόνο 100.000 ευρώ μπορούμε να αξιοποιήσουμε,  τα υπόλοιπα λεφτά είναι παγοποιημένα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ θα επιβαρυνθεί με ένα ποσοστό 30-40 %. Εκείνο που μας ξενίζει είναι πως αρχικά μας είχε ειπωθεί ότι το κούρεμα θα γίνει στο ποσό που υπήρχε στις 15/3, όμως τώρα υπάρχουν πληροφορίες ότι θα γίνει στις 26/03. Δεν έχουμε ακόμη σωστή ενημέρωση.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ θα ζει και την επόμενη μέρα, ο στόχος ήταν πολύ κοντά, σε 9 μέρες μαζέψαμε 1.3εκ. Δεν έχει σημασία αυτό ότι έγινε έγινε η ΟΥΕΦΑ θα δώσει παράταση σύμφωνα με τις ενδείξεις και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια. Ένα μεγάλο ποσοστό η ομάδα πρόλαβε και πλήρωσε κάποιους ευτυχώς από πριν.

Με τη σημερινή κατάσταση, τα λεφτά θα πηγαίνουν σε άλλα ιδρύματα. Δεν θα ξαναπανε στην τράπεζα Κύπρου, έχουμε φροντίσει τα λεφτά να πηγαίνουν σε άλλους λογαριασμούς

Τώρα μείναμε λίγο πίσω έχουμε δουλεία να καλύψουμε. Θα ανακοινώσουμε αρκετές εκδηλώσεις στο άμεσο μέλλον.

Τα εισιτήρια με Σαλαμίνα θα είναι ένα άμεσο εισόδημα, καλούμε τον κόσμο, ακόμη και τους κατόχους διαρκείας, να αγοράσει εισιτήριο και να έρθει στο γήπεδο. Όλα τα άτομα του συμβουλίου θα αγοράσουν εισιτήριο για τον αγώνα.

Θα συνεχίσουμε τις εκδηλώσεις. Μέχρι τη μέρα των κριτηρίων, ειδικά εάν μας δώσουν 20 ημέρες, θα πραγματοποιήσουμε άλλες 60 εκδηλώσεις. Μαζί με τον κόσμο, θα ξεκινήσουμε ξανά την προσπάθεια. Ο κόσμος θα κάνει μια 2η επανάσταση και θα τα καταφέρουμε.

Να ευχαριστήσουμε τον κόσμο και να παρακαλέσουμε τους πιστωτές να δείξουν λίγη κατανόηση. Κανείς δεν έχασε λεφτά από την ΟΜΟΝΟΙΑ.

Απαντήσεις:

*Χρειαζόμαστε 2.6 εκ. ένας στόχος ο οποίος είναι αφικτός.

*Πριν έρθω ένας φίλος, συνταξιούχος 82 χρονών, μου έδωσε 600 ευρώ. Ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θα στερηθεί τα πάντα αλλά όχι την ΟΜΟΝΟΙΑ.

*Στη Λαϊκή Τράπεζα έχουμε 49.347 ευρώ.

*Οι χορηγίες δεν εξαρτώνται από εμάς. Η ΟΜΟΝΟΙΑ θα πρέπει απ’ εδώ και στο εξής να στηριχθεί στον κόσμο της. Πάντως εάν υπάρχει μία ομάδα που μπορεί να πάρει χορηγίες, αυτή είναι η ΟΜΟΝΟΙΑ.

*Με τους πιστωτές γίνονται διαπραγματεύσεις, δείχνουν κατανόηση.

*Είναι σημαντικό η ΟΜΟΝΟΙΑ να περάσει τα κριτήρια, για να παίξει Ευρώπη και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα χωρίς αφαίρεση βαθμών.

*Η έννοια μας τώρα είναι τα κριτήρια. Για τον προϋπολογισμό θα το δούμε μετά.

*Δεν θα επηρεαστεί η ομάδα από αυτό. Χθες μίλησα μαζί τους και έδειξαν κατανόηση. Οι παίκτες αντλούν δύναμη από την προσπάθεια. Είναι καλοί χαρακτήρες, υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα.

—————-

Από την πλευρά του, το μέλος του Δ.Σ. και υπεύθυνος επικοινωνίας, Παύλος Χρυσάνθου, επεσήμανε: «Μπαίνουμε σε μία διαδικασία διαπραγματεύσεων με πιστωτές μας, τους οποίους καλούμε να αντιληφθούν την κρισιμότητα των ημερών και να συμπεριφερθούν με τρόπο που να ανταποκρίνεται στην σημερινή πραγματικότητα. Έφαγαν ψωμί από την ΟΜΟΝΟΙΑ και είναι προς το συμφέρον όλων να μην θέτουμε χρονοδιαγράμματα, αλλά να αφήσουμε τα πράγματα να εξελιχθούν με ένα τρόπο, που να επιτρέψει στο Σωματείο να ορθοποδήσει και έτσι να μπορέσει να τους αποπληρώσει. Θα πρέπει όλοι να κάνουμε υπομονή, για να μπορέσουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί η όλη κατάσταση. Αυτά δεν είναι μόνο προβλήματα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, αλλά όλων των ομάδων.