Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ “Ο… il migliore Σκέμπρι ταλαιπώρησε τους Ιταλούς αμυντικούς”

“Ο… il migliore Σκέμπρι ταλαιπώρησε τους Ιταλούς αμυντικούς”


Η Μάλτα στάθηκε καλά κόντρα στη φιναλίστ του Euro 2012 Ιταλία, αλλά τελικά υπέκυψε στην ανωτερότητα του αντιπάλου και έχασε 0-2. Εκείνος που έκλεψε την παράσταση όμως, ήταν ο Αντρέ Σκέμπρι που έκανε καταπληκτική εμφάνιση, ταλαιπώρησε τους Μπαρζάγκλι και Μπονούτσι και αποτελούσε διαρκή κίνδυνο για την εστία του Μπουφόν. Ήταν άλλωστε ο άνθρωπος που κέρδισε πέναλτι από ανατροπή του κορυφαίου κατά πάσα πιθανότητα πορτιέρο στον κόσμο, που πήρε πάντως την ρεβάνς αποκρούοντας την εκτέλεση του Μίφσουντ.

Τα εύσημα στον Σκέμπρι, δεν έδωσαν μόνο τα μαλτέζικα ΜΜΕ αλλά και τα διεθνή. Χαρακτηριστικά τα όσα ανάφερε η παγκοσμίου φήμης ιστοσελίδα goal.com στο match report μετά από το παιχνίδι:

Ο επιθετικός της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Λευκωσίας Αντρέ Σκέμπρι προκάλεσε πάρα πολλά προβλήματα στην άμυνα των Ατζούρι και είχε κάποιες στιγμές πραγματικής ποιότητας. Μακράν ο κορυφαίος σε απόδοση από την ομάδα του.

Κατά τη διάρκεια της ζωντανής ενημέρωσης της ιστοσελίδας, η απόδοση του Αντρέ εκθειάστηκε αρκετές φορές, με πιο χαρακτηριστική την κίνηση στο πέναλτι (αναφέρουν πως ο Μπουφόν τη γλίτωσε φτηνά αφού θα μπορούσε να αποβληθεί) αλλά και μια πανέμορφη ενέργεια στο 60′ όταν άδειασε τον Μοντολίβο και έβγαλε το Μίφσουντ σε θέση βολής:

Ο Σκέμπρι με εξαιρετική κίνηση και προσποίηση στα πόδια απέφυγε το Μοντολίβο, και έστρωσε στο Μίφσουντ στην περιοχή, το σουτ του τελευταίου όμως μπλοκαρίστηκε από τον Μπαρζάγκλι.

Η Ιταλική Gazzetta dello Sport έχει επιλέξει τον Σκέμπρι, ως τον κορυφαίο από πλευράς Μάλτας. Ο παίκτης δήλωσε περήφανος για αυτή την επιλογή, μίας από τις κορυφαίες αθλητικές εφημερίδες  του πλανήτη. Μπράβο Αντρέ! Συνέχισε τη σκληρή δουλειά!

Το δημοσίευμα της Ιταλικής εφημερίδας:

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/299113_10151621600674155_420022280_n.jpg