Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Υπέβαλε την παραίτηση του ο Μυλωνάς – SOS από το ΔΣ που...

Υπέβαλε την παραίτηση του ο Μυλωνάς – SOS από το ΔΣ που δεν την έκανε αποδεκτή

img_0209


Την χειρότερη στιγμή στην ιστορία της περνάει η ΟΜΟΝΟΙΑ αφού μετά την απεργία των ποδοσφαιριστών, ο πρόεδρος της ομάδας, Στέλιος Μυλωνάς, υπέβαλε στο ΔΣ την παραίτηση του, με το υπόλοιπο συμβούλιο να είναι υπό παραίτηση εάν το σωματείο δεν περάσει τα κριτήρια της ΟΥΕΦΑ.

 Μετά από πολύωρη αποψινή συνεδρία του, το ΔΣ της Ομόνοιας ανακοινώνει τα ακόλουθα:

1. Στην σημερινή συνεδρία ο πρόεδρος του ΔΣ του σωματείου κ. Στέλιος Μυλωνάς υπέβαλε στο ΔΣ την παραίτηση του. Ο πρόεδρος προέβει σε διεξοδική ανάλυση των λόγων που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Οι λόγοι εστιάζονται στην αποτυχία του ΔΣ να εξασφαλίσει μακροπρόθεσμο δάνειο που θα επέτρεπε στο σωματείο να περάσει χωρίς πρόβλημα τα κριτήρια ΟΥΕΦΑ Μαρτίου 2013. Ο πρόεδρος ενημέρωσε το ΔΣ για τις ενέργειες που έγιναν προς αυτή τη κατεύθυνση, και τόνισε ότι αισθάνεται προσωπικά υπεύθυνος για το ότι δεν τελεσφώρισαν οι προσπάθειες εξασφάλισης δανείου.

2. Μετά από εξαντλητική συζήτηση των θεμάτων που τέθηκαν, το ΔΣ δεν αποδέχτηκε την παραίτηση του προέδρου και τον κάλεσε να παραμείνει στη θέση του. Η απόφαση ήταν ομόφωνη.

3. Το ΔΣ επίσης θεωρεί ότι υπό τις περιστάσεις ο πρόεδρος του σωματείου επιτελεί σημαντικό έργο και υπηρετεί το σωματείο με το καλύτερο δυνατό τρόπο μέσα από πραγματικά αντίξοες συνθήκες.

4. Το ΔΣ αξιολογώντας τα δεδομένα αισθάνεται την ανάγκη να απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ στο κόσμο της ομάδας που την στήριξε και συνεχίζει να την στηρίζει. Εντούτοις, κρίνει ότι δεν έχουν εξαντληθεί οι δυνατότητες βοήθειας από τους φίλους του σωματείου.

5. Το ΔΣ συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα, εκπέμπει SOS προς το κόσμο της ομάδας και τον καλεί – σε μία ύστατη προσπάθεια – να συνεισφέρει και να συμμετέχει στην οικονομική εκστρατεία διάσωσης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

6. Το ΔΣ αισθάνεται υποχρέωση του να δώσει το άπαν των δυνάμεων του σε μία τελευταία προσπάθεια με ορόσημο την 31η Μαρτίου 2013.

7. Εάν μέχρι τις 31/03/2013 το σωματείο δεν είναι σε θέση να αδειοδοτηθεί από την ΟΥΕΦΑ, το ΔΣ θα παραιτηθεί και θα συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση για εκλογή νέου ΔΣ.

8. Ο πρόεδρος του ΔΣ θα εξηγήσει το σκεπτικό της πιο πάνω απόφασης στους εκπροσώπους των ΜΜΕ σε δημοσιογραφική διάσκεψη που θα γίνει αύριο στις 11.30 στο ξενοδοχείο Χίλτον. Επίσης θα αναλυθούν οι τρόποι με τους οποίους θα υλοποιηθεί η προσπάθεια για άμεση εξεύρεση οικονομικών πόρων.