Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ «Ο κόσμος θα μας βγάλει από το αδιέξοδο» «Ώρα μηδέν»

«Ο κόσμος θα μας βγάλει από το αδιέξοδο» «Ώρα μηδέν»


Ώρα μηδέν για την ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν το μήνυμα το οποίο βγήκε την σημερινή διάσκεψη τύπου, την οποία παρέθεσε το Δ.Σ. του σωματείου. Η ομάδα θα πρέπει να μαζέψει 5 εκατομμύρια για τα κριτήρια Μαρτίου. Με κάποιους διακανονισμούς μπορεί να τα περάσει και με 4 εκατομμύρια. Ο πρόεδρος Στέλιος Μυλωνάς πρότεινε διάφορους τρόπους ώστε η ΟΜΟΝΟΙΑ να βγει από το αδιέξοδο η ομάδα μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Πρώτος το λόγο πήρε ο πρόεδρος της ομάδας ο οποίος γνωστοποίησε ότι προέβηκε σε παραίτηση η οποία δεν έγινε αποδεχτεί από το συμβούλιο της ομάδας.

Παραίτηση

«Θα αναφέρω τι είναι αυτό που με οδήγησε στην παραίτηση μου το βράδυ της Δευτέρας, ήταν για την αποτυχία προσέλκυσης δανείου, την οποία θεωρώ προσωπική αποτυχία. Δεν τα κατάφερα τους τελευταίους τρεις μήνες, είχα την ευθύνη και γι’ αυτό παραιτήθηκα. Είχαμε αρνητική απάντηση για το δάνειο για το ποσό των 15 εκατ. ευρώ, 10 εκατ. και 5 εκατ. Όλες οι απαντήσεις ήταν αρνητικές λόγω της οικονομικής κρίσης.»

Όσοι βοηθήσουν τα ονόματα τους θα μείνουν στην ιστορία
Μετά την παραίτηση μου που δεν αποδέχτηκε το Δ.Σ. ομόφωνα, δηλώσαμε πως θα μείνουμε μέχρι το τέλος και αν δεν τα καταφέρουμε, θα πάμε σε εκλογές. Πιστεύουμε θα τα καταφέρουμε, μόνο με τη βοήθεια του κόσμου. Προτείνουμε κάποια εφικτά μέτρα που μπορούν να σώσουν την Ομόνοια. Από αύριο ξεκινάει πώληση των διαρκείας για τη σεζόν 2013-14. Ζητάμε την βοήθεια του κόσμου. Η Ομόνοια απαριθμεί 1950 μέλη, θα αποταθούμε σ’ αυτούς αλλά και στους υπόλοιπος φιλάθλους μας να ζητήσουμε χίλια ευρώ από τον καθένα ως εισφορά ή δάνειο. Τα ονόματα αυτά θα μπουν σε ειδικό τοίχο του «Ηλίας Πούλλος» και θα μείνουν στην ιστορία.

 

Φανέλα χορηγίας και τηλεοπτικά  2016-19

Έχουμε προσφορές για την διαφήμιση της φανέλας για την περίοδο 2013-16 αλλά και για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της σεζόν 2016-19. Θα προχωρήσουμε τις επόμενες μέρες με τις συμφωνίες αυτές. Επιφανείς Ομονοιάτες επίσης βοηθάνε. Τα μέλη του Δ.Σ. θα βάλουν από χίλια ευρώ, καθώς και οι 20 είκοσι ποδοσφαιριστές μας. Άρα ξεκινάμε με 35.000 ευρώ και έχουμε άλλες εισφορές 75.000 ευρώ. Έχουν προσφερθεί 120.000 ευρώ σε λίγες ώρες. Μόνο ο κόσμος της Ομόνοιας μπορεί.
Μια γριά 85 ετών από τη Λεμεσό μας πήρε τηλέφωνα και είπε πως δεν θα αγοράσει τα χάπια για την πίεση και θα δώσει στην Ομόνοια.

Για τους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας ο ο πρόεδρος είπε:

«Οι παίκτες μας δεν έχουν καμιά ευθύνη για όλα αυτά που συμβαίνουν στην ομάδα. Αντιθέτως είναι σωστή επαγγελματίες παρά το γεγονός ότι δεν είμαστε σωστοί εμείς και δεν πρέπει να κατηγορηθούν για οτιδήποτε. Είναι μάγκες, λεβέντες και μας έχουν βοηθήσει. Τους ευχαριστώ και δημόσια. Οποιαδήποτε ευθύνη βαραίνει μόνο εμάς και κανέναν άλλο. Ιδιαίτερα εμένα προσωπικά που απέτυχα να βρω το δάνειο που υποσχέθηκα. Πιστεύουμε όμως ότι η Ομόνοια μπορεί να σωθεί. Η Ομόνοια έχει 17 εκατομμύρια χρέη. Χρειαζόμαστε 5 μέχρι το τέλος του Μάρτη, όμως, πιστεύω με διαπραγματεύσεις μπορούμε με ένα ποσό 4-4,5 εκατομμύρια θα είμαστε εντάξει. Επίσης χρειαζόμαστε άλλα 2,5 εκατομμύρια μέχρι το τέλος της σεζόν».

Ο πρόεδρος μας απάντησε και σε ερωτήσεις των αθλητικογράφων , για το επόμενο βήμα αν δεν αποδώσει αυτό το μέτρο, για το πού οφείλουν τα λεφτά και σε ποιους. 

Ο κ. Μυλωνάς είπε: «Δύσκολο το επόμενο βήμα. Δεν πας Ευρώπη, μείων τρεις βαθμοί. Με πήραν  τηλέφωνο αρκετός κόσμος. Πήρα τηλεφωνήματα από Αυστραλία, από Αμερική. Έχει πολύ κόσμο η Ομόνοια. Τώρα είναι η ώρα μηδέν. Πιστεύω θα τα καταφέρουμε. Δεν πιστεύουμε να μην υπάρχει Ομονοιάτης που να μπορεί να δανειστεί 1000 ευρώ και να μας τα φέρει και να τα θεωρήσουμε ως δάνειο. Η Ομόνοια είναι βιώσιμη, αν ξοδεύει λιγότερα από τα έσοδα».

Σε ποιους οφείλουν λεφτά; «Ρουέδα, Μπάγεβιτς, Ρενχίφο, Οκκάς, Βέντσελ, Χαραλάμπους, Αλωνεύτης, Καρυπίδης, Λάρκου, Ντάβιντσον, Μποουθόν, μπορώ να πω 20 άτομα. Θα δηλώσουμε στην ιστοσελίδα πόσα λεφτά θα παίρνουμε και που θα τα δίνουμε».

Για το ότι ζητάει η ΟΜΟΝΟΙΑ λεφτά από τον κόσμο είπε: «Η Μπαρτσελόνα, η Ντόρτμουντ, η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός, ζήτησαν από τον κόσμο. Δεν τιμά το πώς καταντήσαμε έτσι, όχι ότι ζητάμε λεφτά από τον κόσμο. Αυτό που θα εγγυηθούμε στον κόσμο είναι πως τα λεφτά δεν θα πάνε χαμένα. Θα κάνουμε προϋπολογισμούς που τα έσοδα θα είναι περισσότερα από τα έξοδα».

 

Ο κ. Τσαγγάρης με τη σειρά του μίλησε για τη διαφάνεια στις μετεγγραφές «Η κάθε μεταγραφή θα είναι με πλήρη διαφάνεια. Ποιος ο μάνατζερ, ποια η προμήθεια του , οι μισθοί του προπονητή, οι ειδικοί όροι της κάθε μεταγραφής. Είναι ένας τρόπος για να διασφαλίζονται ότι γίνονται όλα με διαφάνεια.»

 

Το λόγο πήρε ο παλαίμαχος και αντιπρόεδρος της ομάδας μας Νίκος Χαραλάμπους:
Ζούμε ιστορικές στιγμές, δραματικά ιστορικές στιγμές. Αυτά που ειπώθηκαν σήμερα είναι η αλήθεια. Ζητούμε από τον κόσμο μας να καταλάβει και να συνειδητοποιήσει ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Βιώνομε στιγμές αφανισμού. Δεν είναι της στιγμής να πούμε ποιος φταίει, κάποια στιγμή όλοι μας θα λογοδοτήσουμε ενώπιων του λαού και της ιστορίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Τώρα είναι τα δύσκολα και πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι κινδυνεύει η ΟΜΟΝΟΙΑ με αφανισμό. Κανένας δεν μπορεί να θέλει αυτό το πράγμα. Πρέπει ο καθένας από το υστέρημά του να συνεισφέρει, ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ και μη. Αυτοί που είναι εδώ στο πάνελ έμειναν μόνοι τους και μαζί με τον κόσμο μας θα καταφέρουμε να σώσουμε την ΟΜΟΝΟΙΑ».

Μάθε πως μπορείς να βοηθήσεις την ομάδα μας

Οι λεπτομέρειες για τα διαρκείας