Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Τι γίνεται με το ρόστερ σε περίπτωση τιμωρίας

Τι γίνεται με το ρόστερ σε περίπτωση τιμωρίας

img_1327


Η προσπάθεια των παικτών της ΟΜΟΝΟΙΑΣ τον προηγούμενο καιρό ήταν αξιέπαινη, αφού έδειξαν μεγάλη κατανόηση και δεν δημιούργησαν επιπλέον προβλήματα στον σύλλογο όταν έμειναν για μήνες απλήρωτοι, όμως τώρα τα δεδομένα θα είναι πιο δύσκολα για όλους.  Σε περίπτωση που η ομάδα μας δεν δώσει πλήρες report στην ΟΥΕΦΑ, τότε θα τιμωρηθεί. Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις για το ρόστερ;

Αυτούς που λήγουν τα συμβόλαια
Όσοι είναι πάνω από 22 δεν μπορούν να υπογράψουν νέο συμβόλαιο με την ομάδα μας. Μοιραία οι πράσινοι θα χάσουν αρκετούς πρωτοκλασάτους παίκτες. Εάν δεν περάσει το τριφύλλι τα κριτήρια, τότε αποχωρούν οι παλιοί Λεάντρο, Φρέντι, Αλαμπί, Σπούνγκιν, Αγκουιάρ, αλλά και αρκετοί που ήρθαν το περασμένο καλοκαίρι, όπως οι Ασσίς και Ζοάο Άλβες. Εδώ θα πρέπει να πούμε πως κάποια συμβόλαια ανανεώνονται αυτόματα, αλλά ίσως και πάλι να μην μπορεί η ομάδα να τα καταθέσει στην Ομοσπονδία.

Τι γίνεται με αυτούς που έχουν συμβόλαιο
Μένουν στην ομάδα κανονικά εφόσον το επιθυμούν. Δυστυχώς θα πρέπει να γνωρίζουμε πως σε νέα καθυστέρηση άνω των δύο μηνών, ο κάθε παίκτης μπορεί να πετύχει την ελευθερία του με προσφυγή. Το ενδεχόμενο να πωληθούν κάποιοι παίκτες (Εφραίμ, Χριστοφή) μοιάζει πιο πιθανό από ποτέ, καθώς δεν θα υπάρχει η δυνατότητα για κατάθεση νέου συμβολαίου (επέκταση). Όσοι μείνουν θα αποτελέσουν τη βάση μιας ομάδας με έμπειρους παίκτες, συν τους νεαρούς από τις ακαδημίες.

Οι δυσκολίες με τις μειώσεις
Οι πράσινοι δεν θα μπορούν να προτείνουν σε κάποιο παίκτη άνω των 22 ετών μείωση και επέκταση, κάτι που έγινε τα προηγούμενα χρόνια, αφού δεν θα μπορούν να καταθέσουν στην ΚΟΠ το νέο του συμβόλαιο. Ίσως η μείωση να γίνει μέσω διακανονισμού ή κάποιας συμφωνίας μεταξύ αυτών και του συλλόγου.