Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Πανίσχυρη με Τόνι και τον φετινό κορμό

Πανίσχυρη με Τόνι και τον φετινό κορμό

img_9674_0


Ίσως να είναι λιγάκι νωρίς για να το συζητάμε, είναι η μέρα τέτοια όμως που μας δίνει την ευκαιρία. Γράφουμε λοιπόν την άποψη μας και αμέσως την βάζουμε προσωρινά στο συρτάρι μέχρι η ΟΜΟΝΟΙΑ να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της, αν και θεωρούμε πως μόνο ευεργετικά μπορεί να λειτουργήσουν τέτοιες απόψεις. Θεωρούμε λοιπόν πως με το Τόνι Σαβέφσκι το τιμόνι και εάν κρατήσει τον φετινό της κορμό, η ΟΜΟΝΟΙΑ μπορεί να ρίξει το μπάτζετ της και να είναι πανίσχυρη!

Θα πέσουν όλοι

Όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα στο κυπριακό ποδόσφαιρο και την οικονομία γενικότερα, όλες ανεξαιρέτως οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να ρίξουν το μπάτζετ τους. Μόνο το Αποέλ μπορεί να το διατηρήσει κάποια εκατομμύρια πιο ψηλά από εμάς, σε καμιά περίπτωση όμως δεν μπορεί να μείνει στα φετινά τους 12 εκατομμύρια. Έτσι κι αλλιώς φέτος έχουν μπάτζετ 3,5 εκατομμύρια περισσότερα από εμάς, θεωρείτε πως είναι καλύτεροι;

Οι διαφορά της ΟΜΟΝΟΙΑΣ από τους υπόλοιπους φυσικά, είναι πως λόγω μεγέθους και λόγω κόσμου, μπορεί να καταστεί βιώσιμη με ένα μπάτζετ 4,5 εκατομμυρίων. Οι άλλοι προφανώς, δεν έχουν τα έσοδα για κάτι τέτοιο. Το άλλο μεγάλο πλεονέκτημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ονομάζεται Τόνι Σαβέφσκι, ο οποίος μπορεί να δουλέψει αποδεδειγμένα με χαμηλά μπάτζετ, ενώ είναι και μετρ στην ανάδειξη νεαρών ποδοσφαιριστών!

Να μείνει ο κορμός, λίγες και προσεκτικές κινήσεις

Η ΟΜΟΝΟΙΑ παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στη Κύπρο με το Τόνι ενώ το κλίμα είναι εξαιρετικό, αυτό είναι πλέον παραδεκτό από όλους. Δεν υπάρχει λόγος λοιπόν να χαλάει και να κτίζεται από την αρχή! Προσθαφαιρέσεις θα υπάρχουν, αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό και συμβαίνει σε όλες τις ομάδες. Δεν πρέπει όμως να είναι πολλές, ενώ αυτοί που θα έρθουν πρέπει να είναι φθηνοί! Η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει ποιότητα, δεν υπάρχει λόγος να την ψάξει. Στην άμυνα για παράδειγμα, αν καταφέρουν οι πράσινοι να ανανεώσουν το συμβόλαιο του Σπούγκιν, με την επανένταξη και του Σοφιάν Σερφά(ο οποίος δεν το κρύβει, θέλει σαν τρελός να ξαναβάλει τριφύλλι στο στήθος) στο ρόστερ, είμαστε κομπλέ! Στις άλλες γραμμές δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, αλλά υπάρχουν και πάλι αρκετοί παίκτες που θα ήταν ιδανικό να έμεναν.

Πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη μας ένα πράγμα, ότι η χημεία κτίζεται με το χρόνο. Οι μεγάλες ομάδες κτίζονται με σταθερότητα στον πάγκο και στο ρόστερ. Η ΟΜΟΝΟΙΑ μπορεί να παίξει ακόμα καλύτερα.

Δεν είναι όλα τόσο απλά

Τα όσα γράφουμε πιο πάνω φαντάζουν ιδανικά, δεν είναι όλα όμως τόσο απλά. Το μπάτζετ πρέπει να πέσει, άρα σε ορισμένες περιπτώσεις πρέπει να υπάρξουν διορθώσεις, ευτυχώς πάντως είναι λίγες. Επιπρόσθετα, είναι και εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις τριών παικταράδων, των οποίων κτυπούν τη πόρτα πολλές ομάδες. Καταρχάς το συμβόλαιο του Σπούγκιν εκπνέει και πρέπει πρώτα να πειστεί να ανανεώσει. Από κει και πέρα, είναι οι Χριστοφή και Εφραίμ για τους οποίους πιθανότατα θα έρθουν προτάσεις το καλοκαίρι.

Το καλοκαίρι μας περιμένει πάρα πολλή δουλειά. Προέχει φυσικά να περάσουμε τα κριτήρια αυτό το μήνα. Το βέβαιο είναι ότι το μέλλον, αν περάσουμε τα κριτήρια, θα φαντάζει πολύ πιο αισιόδοξο από ότι πριν 4-5 μήνες! Αποδείχθηκε ότι αυτό που χρειάζεται είναι τα όσα χρήματα διαθέτεις, να τα επενδύσεις στα κατάλληλα άτομα είτε αυτοί είναι παίκτες είτε προπονητές. Η ΟΜΟΝΟΙΑ μπορεί να είναι πανίσχυρη και με 4-4,5 εκατομμύρια μπάτζετ.