Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Άλλη μια μέρα στο γραφείο για την ΟΜΟΝΟΙΑ

Άλλη μια μέρα στο γραφείο για την ΟΜΟΝΟΙΑ

3on_omonoia2_gmi_6531


Του Ηρόδοτου Μιλτιάδους, 24sports

Όσο και να φαίνεται περίεργο, απέναντι στον ΑΠΟΕΛ η Ομόνοια δεν έκανε κάτι διαφορετικό στο γήπεδο απ’ ό,τι έκανε τις τελευταίες εβδομάδες.

Το «τριφύλλι» αναμφίβολα σήμερα παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Κύπρο, ένα επίτευγμα που είναι διπλά και τριπλά σημαντικό, αν λάβουμε υπόψη τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα του σωματείου.

Κόντρα στους γαλαζοκίτρινους η ομάδα του Τόνι Σαβέφσκι έπαιξε για άλλη μια φορά το όμορφο και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο που μας συνήθισε τον τελευταίο καιρό και πολύ φυσιολογικά έφτασε σ’ αυτή την τεράστια νίκη.

Η απόδοση
Οι εξαιρετικοί αυτοματισμοί και η φαντασία, τα 1-2 που έκαναν συνεχώς οι πράσινοι, οι κούρσες των ακραίων, η σκληρή άμυνα από στόπερ και κόφτες, η αποτελεσματικότητα στην επίθεση, ήταν τα σημαντικότερα στοιχεία στο παιχνίδι της Ομόνοιας.

Ατομικά, όπως είναι φυσιολογικό όλοι είχαν σούπερ απόδοση.
Ο Γιώργος Εφραίμ όχι μόνο σκόραρε δύο γκολ, αλλά έδειχνε και σεληνιασμένος στο γήπεδο, κάνοντας τα πάντα, άμυνα και επίθεση.
Ο Δημήτρης Χριστοφή ήταν ο γνωστός Τζίμης με τη μία ασίστ, το κερδισμένο φάουλ που έφερε το δεύτερο γκολ και την ταλαιπωρία των αντίπαλων ακραίων.
Ο Αντρέ Άλβες ήταν ξανά πολύτιμος στο ρόλο του.
Ο Νούνο Ασίς έδειξε ξανά την κλάση του.
Οι Λεάντρο και Μάρκο Σοάρες «καθάριζαν» τα πάντα.
Οι ακραίοι μπακ Γιουβάλ Σπούνγκιν και Άντονι Σκαραμοτσίνο σάρωσαν την γραμμή, ενώ ο Γάλλος έβγαλε και ασίστ.
Οι στόπερ Ρασίντ Αλαμπί και Ζοάο Πάουλο Αντράντε ήταν σχεδόν αλάνθαστοί.
Και ο Ζοσέ Μορέιρα όταν χρειάστηκε (όπως στο 70’) έδωσε το παρών του.

Νίκη γοήτρου
Η επιτυχία με 3-0 στο ντέρμπι «αιωνίων» προς το παρόν είναι περισσότερο νίκη γοήτρου. Για να έχει αντίκρισμα το αποτέλεσμα αυτό, αγωνιστικά και ψυχολογικά, η Ομόνοια πρέπει να βάλει βάσεις πρόκρισης στο κύπελλο σε βάρος της ΑΕΛ την ερχόμενη Τετάρτη στο ΓΣΠ και να κερδίσει ακολούθως την ΑΕΚ στο ΓΣΖ για να ανεβεί στην 3η θέση.

Το… αρνητικό
Το σίγουρο είναι πως στην Ομόνοια πρέπει… να τα έχουν με τους εαυτούς τους. Η απόδοση της ομάδας το τελευταίο δίμηνο (κυρίως) είναι φανταστική και είναι πλέον και αποδεδειγμένο πως το «τριφύλλι» μπορεί να κερδίσει όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος. Όμως το πρόβλημα για την ομάδα είναι πως είχε μείνει πολύ πίσω στη βαθμολογία από νωρίς και συνάμα εκτός διεκδίκησης του τίτλου.

Γι’ αυτό φταίνε οι ίδιοι και κανείς άλλος. Αν δεν είχαν χαθεί τζάμπα βαθμοί στο ξεκίνημα, θα λέγαμε άλλα τώρα. Όμως στο ποδόσφαιρο η λέξη «αν» δεν υπάρχει.