Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Στη Λεμεσό θα κριθεί η πρόκριση

Στη Λεμεσό θα κριθεί η πρόκριση

sak_1447


Σε ένα μέτριο μέχρι κακό παιχνίδι, ΟΜΟΝΟΙΑ και ΑΕΛ αλληλοεξουδτερώθηκαν με αποτέλεσμα να μην δούμε φάσεις, ούτε γκολ. Η ΑΕΛ με τρέξιμο και σωστά μαρκαρίσματα κατάφερε να μπλοκάρει τον άξονα των πρασίνων με αποτέλεσμα να μην τροφοδοτηθεί η τριπλέτα και να μην δούμε τις πολλές ευκαιρίες άλλων παιχνιδιών.

Α’ ημίχρονο

Χωρίς πολλές φάσεις το πρώτο ημίχρονο αφού η ΑΕΛ με μπόλικο τρέξιμο και δύναμη βραχυκύκλωσε τον άξονα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Οι πράσινοι έφτιαξαν 2 φορές νωρίς νωρίς προϋποθέσεις όμως οι αμυντικοί της ΑΕΛ έδιωξαν προ του Άλβες τις μπαλιές των Χριστοφή και Σπούγκιν. Στο 15′ Χριστοφή και Άλβες έφυγαν στον αιφνιδιασμό μόνο με τον Ουόν, ο Γάλλος όμως πρόλαβε το Τζίμη πριν αυτός δώσει το μόνο Αντρέ. Στο 37′ είχαμε την πιο μεγάλη φάση του ημιχρόνου, για την ΑΕΛ. Ο Σακέτι έπαιξε κάθετα το Βουό που ήταν φάτσα με τον Μορέιρα, ο Σκάρα όμως με αυτοθυσία τον πρόλαβε. Στο 40′ Εφραίμ και Ασσίς έκρυψαν τη μπάλα, ο Νούνο προσπάθησε κάθετα να παίξει τον μόνο Άλβες, η πάσα όμως αποκρούστηκε. Τελευταία φάση στο ημίχρονο στο 44, όταν ο Μοντέιρο μπήκε πλάγια στη περιοχή και πλάσαρε τον Μορέιρα που απέκρουσε σωτήρια. Γενικά η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν είχε την φρεσκάδα και τη δημιουργικότητα προηγούμενων εμφανίσεων, ενώ σε αυτό το ημίχρονο υστέρησε στην τελική πάσα.

Β’ ημίχρονο

Στο ίδιο μοτίβο. Μπόλικο τρέξιμο από την ΑΕΛ, έλλειψη φρεσκάδας από την ΟΜΟΝΟΙΑ και κάμποση επιφυλακτικότητα αφού υπάρχει και δεύτερο παιχνίδι. Η πρώτη φάση ήρθε στο 60, όταν ο Ασσίς στον αιφνιδιασμό έκανε δυνατό σουτ, άουτ. Για 5-6 λεπτά η ΟΜΟΝΟΙΑ προσπάθησε να πιέσει την ΑΕΛ και στο 62 μετά από κόρνερ, ο Ασσίς έκανε νέο σουτ που κόντραρε σε σώματα λίγο πριν το γκολ. Στο 65′ ο Άλβες έκανε φοβερό μακρινό σουτ που πέρασε λίγο άουτ. Από το σημείο αυτό και μετά η ΑΕΛ απειλούσε μόνο με στατικές και η ΟΜΟΝΟΙΑ δυσκολευόταν να αναπτυχθεί σωστά. Μετά από κάποια δυνατά σουτ που είτε αποκρούστηκαν είτε έφυγαν άουτ, φτάσαμε στο 82′ όταν ο Ντόσα έκανε άτσαλη απόκρουση την οποία λίγο έλειψε να εκμεταλλευτεί ο Σκέμπρι, ο Ντεγκρά όμως πρόλαβε να διοθρώσει το λάθος. Η ΑΕΛ έφτιαξε τη μόνη της μεγάλη φάση στο 89΄ με κεφαλιά του Σα, που πέρασε άουτ μετά από στημένο.Στην εκπνοή χρειάστηκε να κάνει μια σπουδαία επέμβαση ο Μορέιρα σε σουτ του Σακέτι από πλάγια.

Συμπερασματικά

Ανοικτοί οι λογαριασμοί και ακόμα οι πιθανότητες είναι 50-50. Το δεύτερο παιχνίδι αναμένεται διαφορετικό και ελπίζουμε να δούμε την ΟΜΟΝΟΙΑ πιο φρέσκια. Δυστυχώς η ΑΕΛ έχει προβάδισμα στον τομέα αυτό αφού παίζει στο αδιάφορο β γκρουπ του πρωταθλήματος.