Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Παράδειγμα προς αποφυγή και ας μη το ξεχνάμε

Παράδειγμα προς αποφυγή και ας μη το ξεχνάμε


Οι φίλοι που δεν είναι οπαδοί της ΑΕΚ, ή που δεν τρέφουν κάποια συμπάθεια προς αυτήν, από χθες σκέφτονται “ευκαιρία να φέρει κανένα λαυράκι ο Τόνι”. Όσοι φίλοι όμως είναι οπαδοί της ΑΕΚ, δεν πρέπει να κοιμήθηκαν και πολύ καλά ψες και σίγουρα πέραν από τη λύπη, ένιωθαν και θυμό για αυτούς που έφεραν τον ιστορικό Δικέφαλο σε αυτή τη κατάσταση. Για μας πάντως, η ΑΕΚ πρέπει να είναι το καλύτερο παράδειγμα προς αποφυγήν, γιατί είχαν πολλές ομοιότητες οι ιστορίες μας.

Ποιες είναι αυτές οι ομοιότητες; 1) Κακές διοικήσεις με μεγαλομανείς και μονομανείς προέδρους, δεν χρειάζεται να λέμε ονόματα ούτε από τη μια ομάδα, ούτε από την άλλη. 2) Λαμόγια που εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση για να κάνουν τη καλή, είτε αυτά ήταν μέσα στην ομάδα είτε ήταν μανατζαραίοι. 3) Έλλειψη ειλικρίνειας προς τον κόσμο. 4) Αλόγιστες σπατάλες, κακές αποφάσεις. 5) Αδυναμία να εντοπιστούν τα λάθη, αδυναμία και απροθυμία απόδωσης ευθυνών.

“Και τελικά γιατί δεν καταντήσαμε κι εμείς έτσι;”, είναι η επόμενη και απόλυτα λογική ερώτηση. Γιατί η διοίκηση αποφάσισε να μιλήσει ανοικτά και με ειλικρίνεια στον κόσμο, αυτή είναι η απάντηση. Γιατί σταμάτησε να κρύβεται πίσω από το δάκτυλο της πιο νωρίς από ότι οι καραγκιόζηδες που ήταν στο τιμόνι της ΑΕΚ και μας είπε “κάναμε λάθη, σας έχει ανάγκη η ΟΜΟΝΟΙΑ, ελάτε κοντά”. Γιατί μη έχοντας άλλη επιλογή εναπόθεσε τις ελπίδες της στον κόσμο κι αυτός της απέδειξε πως η αγάπη του οπαδού για την ΟΜΟΝΟΙΑ, είναι το πιο ισχυρό είδος αγάπης που υπάρχει. Χρειάζονταν κότσια για να δει την αλήθεια η διοίκηση και να αποδεχθεί πως έσφαλε και αυτά τα κότσια, ήταν η διαφορά μεταξύ των δυο περιπτώσεων.

Λοιπόν, στα ουσιαστικά, ευτυχώς ΑΕΚ δεν γίναμε και ευτυχώς τα κριτήρια τα περνάμε. Δεν τελειώνει όμως εδώ η μάχη, υπάρχει και η μέρα μετά τα κριτήρια. Και αυτή θα μας βρει με χρέος, αναγκασμένους να στραφούμε αυτή τη φορά σε μακροπρόθεσμες, αφού ο κόσμος δεν μπορεί να πληρώνει για πάντα τα σπασμένα. Έχουν λεχθεί πολλά και διάφορα για αλλαγές κατασταστικές αλλά και αγωνιστικές. Είμαστε χαρούμενοι που η ΟΜΟΝΟΙΑ απέδειξε πως δεν θα πεθάνει ποτέ, είμαστε χαρούμενοι που αγωνιστικά έχει τον κατάλληλο άνθρωπο στο τιμόνι υπενθυμίζουμε όμως ότι δεν δημιουργήθηκε και για να ζει στη σκιά οποιουδήποτε άλλου, για αυτό με το τέλος της ποδοσφαιρικής σαιζόν θα πρέπει να δούμε τομές.