Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Υπόκλιση στο Τόνι Σαβέφσκι

Υπόκλιση στο Τόνι Σαβέφσκι

gmi_6365


Από χθες σκεφτόμαστε πόσο εγκλιματίσαμε το 2004, που αφήσαμε αυτό τον υπέροχο άνθρωπο και εξαιρετικό προπονητή να φύγει μέσα από τα χέρια μας. Εδώ και καιρό όμως, είμαστε βέβαιοι πως το μέλλον της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι συνυφασμένο με τον Τόνι Σαβέφσκι. Πρέπει να μείνει χρόνια, πρέπει να χτίσει τη νέα ΟΜΟΝΟΙΑ, βασισμένος στη φετινή φοβερή και τρομερή που έχει ήδη στήσει.

Αυτό που μας παρουσιάζει η ΟΜΟΝΟΙΑ τις τελευταίες 10 αγωνιστικές, είναι αυτό που όλοι ζητάμε εδώ και χρόνια, για αυτό που δαπανήθηκαν εκατομμύρια, αλλά δυστυχώς προς τη λανθασμένη κατεύθυνση. Επιθετικό ποδόσφαιρο, πλήρης επιβολή, συγκεκριμένη αγωνιστική ταυτότητα και πολλά γκολ. Έπρεπε να δοκιμάσουμε τα πάντα, πριν στραφούμε στον άνθρωπο με τον οποίο η ομάδα μας έπαιξε υπέροχο ποδόσφαιρο και πριν μια δεκαετία.

Πέραν όμως από την τακτική, είναι αξιοθαύμαστο πόσους παίκτες κατάφερε να βοηθήσει να βελτιωθούν τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά. Τον Σκαραμοτσίνο κάποιοι τον είχαν θεωρήσει μετά το ματς με τον Απόλλωνα τελειωμένο, μέχρι κι εμείς κάναμε πολύ αυστηρή κριτική, η εμφάνιση που είδαμε χθες όμως ήταν ενός σύγχρονου αριστερού μπακ που παίζει όλη τη γραμμή. Ο Αλαμπί πλέον δεν κάνει αβίαστα λάθη και είναι ένας εξαιρετικός κεντρικός αμυντικός. Ο Μάρκο Σοάρες που κατακρίθηκε περισσότερο από κάθε άλλον στην αρχή, έγινε ένας απροσπέλαστος τοίχος που μοιράζει και παιχνίδι! Ο αρχηγός Λεάντρο κάνει την καλύτερη του χρονιά, τη στιγμή που ο κολλητός του Αντρέ Άλβες, εκεί που έχανε τελειώματα εύκολα, έχει μετατραπεί στον σύγχρονο επιθετικό που και σκοράρει και μοιράζει! Ο Χάρης Κυριάκου στα 23 του πήρε την ευκαιρία του και καθιερώνεται!

Οι πιο πάνω είχαν κατακριθεί,  κάποιοι έφτασαν και ένα βήμα από την πόρτα της εξόδου, υπό την καθοδήγηση του Σαβέφσκι όμως βρήκαν ξανά τα πατήματα τους, την αυτοπεποίθηση τους! Είναι και άλλοι, που παρουσιάζουν τεράστια βελτίωση όπως ο Εφραίμ και ο Χριστοφή. Με το Σαβέφσκι κάνουν τα καλύτερα τους παιχνίδια και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. Ο Τόνι είναι μάνα στο να βγάζει τον καλύτερο εαυτό από τους παίκτες του, είναι όμως και ειδικός να εντοπίζει τα δυνατά σημεία των παικτών του και να τα αναδεικνύει.

Μετά από όλα αυτά το πιο σημαντικό: μια ομάδα από παίκτες απλήρωτους για μεγάλο χρονικό διάστημα, λειτουργεί σαν οικογένεια και αυτό πιστώνεται σε όλους στο Ηλίας Πούλος! Όχι μόνο δεν αντιδράνε, αλλά μπαίνουν και μπροστάρηδες στον αγώνα να ορθοποδήσει η ΟΜΟΝΟΙΑ! Για αυτό το κλίμα, δεν μπορεί, σίγουρα έβαλε το χεράκι του και ο προπονητής!

Είμαστε τυχεροί. Είμαστε τυχεροί γιατί ο Σαβέφσκι δέχθηκε να έρθει δεύτερη φορά στην ΟΜΟΝΟΙΑ, μετά που τον διώξαμε ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ την πρώτη. Είμαστε τυχεροί γιατί εξακολουθεί να είναι ο ίδιος εξαιρετικός άνθρωπος που ήταν πριν 10 χρόνια, γιατί εξακολουθεί να είναι τελειομανής και δουλευταράς, γιατί εξακολουθεί να είναι ο Τόνι Σαβέφσκι! Και πρέπει να μείνει στον πάγκο μας, στη μεταβατική περίοδο που θα ακολουθήσει μετά τη μείωση του μπάτζετ. Αν ένας άνθρωπος μπορεί να μας ανεβάσει ξανά στη κορυφή, αυτός βρίσκεται ήδη στο πάγκο μας!