Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Είναι η αύρα που επέστρεψε

Είναι η αύρα που επέστρεψε

img_0938


Του Πέτρου Παπαγιώργη, 24sports

Το «τρένο» σφύριξε και στο ΓΣΖ. Η  Ομόνοια πέτυχε την ένατη σερί νίκη της Αυτό κρατάει από τη 20η αγωνιστική που κέρδισε την ΕΝΠ. Πέρασε για πρώτη φορά φέτος στην τρίτη θέση. Δικαιολογημένα βλέπει ψηλότερα. Αφού μειώθηκε και η διαφορά από την Ανόρθωση στους δυο βαθμούς. Η Ομόνοια έχει τώρα 59 βαθμούς και η ομάδα της Αμμοχώστου είναι στους 61. Όταν έχεις χάσει για τελευταία φορά στις 26 Ιανουαρίου (από την Ανόρθωση) και μετά παίρνεις όλους τους αντιπάλους σβάρνα  με καλές μέχρι επιβλητικές εμφανίσεις, ε αυτό δεν είναι αγωνιστική φόρμα. Είναι η αύρα της ομάδας και επέστρεψε.

Αξίζει όμως να σταθούμε ειδικά σε τρεις ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας στο χθεσινό αγώνα. Ο Χοσέ Μορέιρα παίρνει τον τίτλο του προσώπου του αγώνα. Ο Πορτογάλος κήπερ με εκπληκτικές αποκρούσεις (ειδικά αυτή στο 65’ σε σουτ του Κούλλη Παύλου) σήμανε το «στοπ» στην ΑΕΚ που στο δεύτερο ημίχρονο προσπάθησε να αλλάξει τα πράγματα. Έδειξε την κατάλληλη στιγμή ο Μορέιρα το πόσο σημαντικός είναι για την Ομόνοια. Έδειξε επίσης το πόσο καλά έκανε η Ομόνοια που τον έφερε τον Ιανουάριο. Αν ερχόταν από την αρχή… Αυτή τη σκέψη κάνουν όλοι οι Ομονοιάτες.

Ο Αντρέ Αλβες έφθασε ξανά σε ψηλό επίπεδο απόδοσης. Έκανε μαγική φάση στο γκολ που πέτυχε, αφήνοντας «μαρμαρωμένους» τρεις αντιπάλους. Εφθασε τα έντεκα γκολ ο Βραζιλιάνος φορ στο πρωτάθλημα και όλα δείχνουν ότι έπεται συνέχεια…    Ο Αντρέ Σκέμπρι με το γκολ του, αλλά και τη γενική του παρουσία, έδειξε και πάλι ότι είναι πάντα έτοιμος για προσφορά. Η τελευταία φορά που είχε παίξει βασικός ήταν στον αγώνα με την Πάφο την 24η αγωνιστική που και πάλι σκόραρε! Ο Μαλτέζος δείχνει με θαυμαστή συνέπεια ότι είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του Τόνι Σαβέβσκι.