Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ “Κόσμος, διοικητικοί και παίκτες δουλεύουν αδιάκοπα!”

“Κόσμος, διοικητικοί και παίκτες δουλεύουν αδιάκοπα!”


Μέχρι την Αυστρία και την Γερμανία έφτασε ο αγώνας για επιβίωση που κάνει η ΟΜΟΝΟΙΑ, αφού ξένος δημοσιογράφος βρέθηκε στο Μενεού και την ταβέρνα Βατυλιώτης για τη συγκέντρωση της περασμένης εβδομάδας. Ο γνωστός γερμανόφωνος ρεπόρτερ, Φέρυ Μπατζόγλου, έμεινε εντυπωσιασμένος από το πάθος των ανθρώπων της ομάδας μας τονίζοντας πως όλοι βοηθάνε όπως μπορούν. Αναλυτικά:

“Στριμωχνόμαστε στην Ταβέρνα Βατυλιώτης στο Μενεού, ελάχιστα έξω από τη Λάρνακα. Κάποιοι γέροντες, μαυρισμένοι από τον ήλιο της Κύπρου. Περισσότεροι όμως οι νεαροί άντρες και γυναίκες που μαζεύτηκαν στη ταβέρνα. Πίνουν καπνίζουν, ενώ ακούνε από τα μεγάφωνα. Κάποιες φορές απευθύνουν ερωτήσεις στους ομιλητές. Οι νεαρότεροι, φοράνε φανέλες πράσινο με άσπρο.

Όρθιος κάνει μια παθιασμένη ομιλία ένας άντρας με μπλουζάκι πόλο (Νίκος Χαραλάμπους). Παλαιότερα ήταν παίκτης του κορυφαίου κλαμπ, ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας, πλέον είναι στο συμβούλιο της. Η ΟΜΟΝΟΙΑ περνάει δύσκολες στιγμές. Οι πράσινοι έχουν χρέος 18 εκατομμύρια. Η ΟΜΟΝΟΙΑ, η βασίλισσα του κυπριακού ποδοσφαίρου, είναι πλέον βασίλισσα και του χρέους, κατακρίβια σχεδόν χρεοκοπημένη. Θα είναι ένα βράδι γεμάτο συναισθήματα εδώ. “Η παρουσία σας εδώ μας δίνει δύναμη”, λέει ο συμβουλιακός. Με μεγάλα μάτια κοιτάει το ακροατήριο: “γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολοι καιροί για όλη τη Κύπρο, αλλά η ΟΜΟΝΟΙΑ χρειάζεται 2 εκατομμύρια ως τις 19 του Απρίλη. Η οικονομική απειλή είναι μεγάλη και ίσως μας τοιχίσει τη συμμετοχή στην Ευρώπη”.

Πράγματι, από την αρχή του Μάρτη το ΔΣ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ξεκίνησε μια ακούραστη τουρ σε όλο το νησί, με παίκτες, παλαίμαχους και το κόσμο. Ο σκοπός είναι η διάσωση του σωματείου μαζεύοντας χρήματα. η αγορά εισιτηρίων διαρκείας, φανέλλων, σουβενίρ και οι δωρεές είναι καλοδεχούμενες. Όσο μικρό κι αν είναι ένα χωριό, συμπεριλαμβάνεται στη τουρ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Γιατί κάθε ευρώ μετράει”.