Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Τέσσερις ομάδες για δύο θέσεις

Τέσσερις ομάδες για δύο θέσεις

sak_7682


Στις 17:00 θα διεξαχθεί σήμερα ο πρώτος χρονικά ημιτελικός του Κυπέλλου Coca – Cola Α’ – Β’ Κατηγορίας.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ και η ΑΕΛ, οι δύο ομάδες που βρέθηκαν πέρσι στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, τίθενται αντιμέτωπες στο Στάδιο ΓΣΠ με στόχο να πάρουν προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού που θα γίνει στις 17 Απριλίου στο Τσίρειο.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι η κάτοχος των δύο τελευταίων τροπαίων του Κυπέλλου και θέλει πρόκριση στον τελικό για να διεκδικήσει τρίτο συνεχόμενο τρόπαιο ενώ η ΑΕΛ, δεν έχει κατακτήσει Κύπελλο από το 1989.

Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο ο Μάριος Παναγή με βοηθούς τους Σωτήρη Βίκτωρος και Μιχάλη Τσεντή. Τέταρτος διαιτητής θα είνια ο Χαράλαμπος Σκαπούλλης.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί από το LTV Sports 2.

Πως έφτασαν ως εδώ:

ΟΜΟΝΟΙΑ και ΑΕΛ δεν αγωνίστηκαν στην Α’ φάση λόγω της συμμετοχής τους στον περσινό τελικό της διοργάνωσης. Άρχισαν τις υποχρεώσεις τους στο Κύπελλο Coca – Cola από τη δεύτερη φάση.

Η ΑΕΛ απέκλεισε το ΑΠΟΕΛ, χάνοντας με 2-0 στο Τσίρειο και με νίκη στο ΓΣΠ με 3-1.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ απέκλεισε τον Εθνικό Άχνας με δύο νίκες με το ίδιο σκορ, 2-0. Πρώτο παιχνίδιΔεύτερο παιχνίδι

Στην προημιτελική φάση, η ΑΕΛ απέκλεισε την ΑΕΠ με δύο νίκες, 4-1 στην Πάφο και 3-0 στο Τσίρειο.

Με δύο νίκες προκρίθηκε και η ΟΜΟΝΟΙΑ, σε βάρος της Ανόρθωσης. 4-0 στο ΓΣΠ και 0-2 στο ‘Αντώνης Παπαδόπουλος”.

Τα τελευταία νέα των 4 ομάδων, στο ρεπορτάζ του ΡΙΚ:

Στις 19:00 στο Τσίρειο Στάδιο ο δεύτερος χρονικά ημιτελικός του Κυπέλλου Coca – Cola.

Αντίπαλοι, ο Απόλλωνας και η ΑΕΚ οι οποίοι έχουν στόχο να πάρουν προβάδισμα πρόκρισης για το μεγάλο τελικό, ενόψει του επαναληπτικού που θα γίνει στις 17 Απριλίου στο ΓΣΖ.

Ο Απόλλωνας αγωνίστηκε για τελευταία φορά σε τελικό το 2011, όταν έχασε το τρόπαιο από την Ομόνοια στη διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα της Λεμεσού κατέκτησε Κύπελλο για τελευταία φορά το 2010, νικώντας στον τελικό το ΑΠΟΕΛ.

Η ΑΕΚ αγωνίστηκε για τελευταία φορά σε τελικό το 2006, χάνοντας το τρόπαιο από το ΑΠΟΕΛ στην παράταση. Κατέκτησε το τελευταίο της Κύπελλο το 2004, νικώντας στον τελικό την ΑΕΛ.

Στόχος και των δύο ομάδων είναι η πρόκριση στον τελικό και η διεκδίκηση του τροπαίου και οι μεταξύ τους αναμετρήσεις στην ημιτελική φάση αναμένονται αμφίρροπες.

Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο Μάριος Τσαγγάρης με βοηθούς τους Μιχάλη Σωτηρίου και Ιωάννη Λαζάρου. Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Γιάννης Αναστασίου.

Πως έφτασαν ως εδώ:

Απόλλωνας και ΑΕΚ ξεκίνησαν την προσπάθεια τους στο Κύπελλο Coca – Cola από την Α΄ φάση της διοργάνωσης.

Η ΑΕΚ νίκησε με 3-0 εκτός έδρας την Ομόνοια Αραδίππου και ο Απόλλωνας με 5-0 την ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς.

Στη Β’ φάση, η ΑΕΚ προκρίθηκε σε βάρος του Ολυμπιακού νικώντας τον με 1-0 στον πρώτο αγώνα. 3-3 ήταν το αποτέλεσμα του επαναληπτικού.

Ο Απόλλωνας απέκλεισε τη Νέα Σαλαμίνα με δύο νίκες με το ίδιο σκορ, 1-0.

Στην προημιτελική φάση, η ΑΕΚ απέκλεισε την ΕΝΠ. 1-1 ήταν το αποτέλεσμα του αγώνα στο Παραλίμνι, 2-0 νίκησε η ΑΕΚ στον επαναληπτικό.

Ο Απόλλωνας απέκλεισε την Αγία Νάπα, κερδίζοντας με 2-0 στην έδρα της, ενώ ο αγώνας στο Τσίρειο τελείωσε ισόπαλος 1-1.

πηγή: cfa