Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Μαργκάσα: «Έχουμε ποιότητα, είμαστε οικογένεια»

Μαργκάσα: «Έχουμε ποιότητα, είμαστε οικογένεια»

img_1335


ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ / GoalNews 01/05/13

2 Φεβρουαρίου – 1η Μαΐου. Ακριβώς ένα τρίμηνο όπου η Ομόνοια εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις της και τα αποτελέσματά της. Σ’ αυτό το διάστημα οι πράσινοι έδωσαν 11 αγώνες πρωταθλήματος, καταγράφοντας 10 νίκες και μόλις μιαν ισοπαλία.

Εξαιρετικός απολογισμός, γεγονός που έφερε την ομάδα της Λευκωσίας, αρχικά στην τετράδα και μέσα από τους τέσσερις έως τώρα αγώνες των πλέι οφ στη δεύτερη θέση, για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν!

«Έχουμε ποιότητα ως ομάδα και το δείχνουμε σε κάθε αγώνα. Επίσης, είμαστε μια οικογένεια, μονιασμένοι και αποφασισμένοι», ανέφερε χαρακτηριστικά στο «Goal» ο Ρενάτο Μαργκάσα.

Με τον Πορτογάλο μεσοαμυντικό συνομιλήσαμε κατά την έξοδό του από τα αποδυτήρια του ΓΣΠ, μετά τον αγώνα της Κυριακής με την Ανόρθωση.

«Στην Ομόνοια υπάρχουν εξαίρετοι χαρακτήρες. Όλοι νοιάζονται για το καλό του συνόλου και νομίζω διακρίνεται από την ομαδικότητα που βγάζουμε στο γήπεδο. Μαζί με τον κ. Σαβέφσκι βρέθηκε η κατάλληλη χημεία», πρόσθεσε ο έμπειρος μέσος.

«Αυτή η ομάδα άξιζε πολύ περισσότερα, δυστυχώς όμως στην αρχή του πρωταθλήματος δεν πήραμε τους βαθμούς που έπρεπε, όχι γιατί δεν το αξίζαμε, αλλά λόγω κάποιων συγκυριών, κυρίως λόγω της έλλειψης αποτελεσματικότητας, αφού κάναμε ευκαιρίες», επισήμανε ο Μαργκάσα.

Σύμφωνα με τον 28χρονο ποδοσφαιριστή, θα πρέπει να επιδείξουν την ίδια αποφασιστικότητα στα εναπομείναντα δυο παιχνίδια, ώστε να υλοποιήσουν την έξοδο της ομάδας στην Ευρώπη.

«Δεν θα έχει καμιά σημασία αυτή η εξαιρετική πορεία των τελευταίων μηνών εάν δεν κερδίσουμε ευρωπαϊκό εισιτήριο. Είμαστε αποφασισμένοι να το πετύχουμε και πιστεύω θα βγάλουμε το ίδιο καλό αγωνιστικό πρόσωπο και στη συνέχεια, κλείνοντας τη σεζόν όμορφα, έστω κι αν για την Ομόνοια πάντα στόχος είναι το πρωτάθλημα», υπογράμμισε ο Μαργκάσα, ο οποίος αν και δεν θεωρείται βασικός, πάντα δίνει τον καλύτερό του εαυτό, είναι παίκτης «σκυλί», γι’ αυτό και είναι αγαπητός στον κόσμο της Ομόνοιας, ο οποίος πολλές φορές φωνάζει ρυθμικά το όνομά του.

Καταλήγοντας, για τους οπαδούς της ομάδας του είπε: «Είναι εκπληκτικοί. Τους ευχαριστούμε για όλα όσα κάνουν. Είναι πάντα δίπλα μας, μας στηρίζουν και εύχομαι όλοι μαζί στο τέλος να πανηγυρίσουμε την έξοδο της ομάδας στην Ευρώπη».

«Θέλω να συνεχίσω»

Το συμβόλαιο του Μαργκάσα με την Ομόνοια ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, με το σύλλογο της Λευκωσίας να έχει το δικαίωμα ανανέωσής του για άλλον ένα χρόνο. Ακόμη δεν έχει γίνει οποιαδήποτε επαφή, με τον Πορτογάλος μέσο να επιθυμεί όπως συνεχίσει στο «τριφύλλι».

«Η Ομόνοια είναι μεγάλη ομάδα. Κάθε χρόνο πρωταγωνιστεί και κερδίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ποιος δεν θα ήθελε να παίζει σ’ αυτή την ομάδα, ωστόσο δεν εξαρτάται από εμένα, αφού το δικαίωμα ανανέωσης του συμβολαίου είναι στο σωματείο», είπε με έμφαση ο Μαργκάσα.

Το μέλλον του 28χρονου ποδοσφαιριστή στην Ομόνοια θα εξαρτηθεί και από τη θέση του Σαβέφσκι, αφού αυτός θα έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο στο «χτίσιμο» της νέας Ομόνοιας, σύμφωνα πάντα με τα νέα οικονομικά δεδομένα.