Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ψευταθλητής όνομα και πράμα

Ψευταθλητής όνομα και πράμα

ns011161


Βασίλης Δημητρίου, Αγγέλα Κυριάκου και Βίκτωρος, άξιοι ψευταθλητές. Οι τρεις τους πήραν από το χεράκι το Αποέλ και το έσπρωξαν στην νίκη με προφανή σκοπό να αφήσουν εκτός Ευρώπης την ΟΜΟΝΟΙΑ. Η ομάδα μας παίζει την τύχη της κόντρα στην ΑΕΚ χωρίς Εφραίμ, Αντράντε και Ασσίς και πιθανότατα κόντρα σε 14 ξανά. Κάτι πρέπει να γίνει και άμεσα.

Α΄ημίχρονο

Ένα καλό 20λεπτο για κάθε ομάδα και δίκαια ισοπαλία στο τέλος του ημιχρόνου. Το αποέλ μπήκε μπροστά στο σκορ στα 30 δευτερόλεπτα με τον Αλωνεύτη, η ΟΜΟΝΟΙΑ όμως αντέδρασε άμεσα. Από το 1 μέχρι το 25 κυριάρχησε, έφτιαξε σωρεία ευκαιριών αλλά χρειάστηκε τη βοήθεια του Καρυπίδη για να σκοράρει.Στο 4′ ο Χριστοφή σούταρε άουτ. Στο 12′ ο Εφραίμ έδωσε κάθετα στον Άλβες που ντρίπλαρε τον Πάρντο, βγήκε όμως πλάγια με αποτέλεσμα ο πορτιέρο του αιωνίου να τον προλάβει. Στο 13′ φάση διαρκείας, ο Ασσίς σουτάρει, ο Πάρντο διώχνει σε κόρνερ. Στην εκτέλεση του, σουτ του Λεάντρο λίγο άουτ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Χριστοφή σουτάρει από το ύψος του πέναλτι ψηλά άουτ. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Ασσίς βγαίνει φάτσα με τον Πάρντο πλασάρει όμως ελάχιστα άουτ. Τελικά στο 19′ ο Ασσίς χόρεψε όποιον βρήκε μπροστά τουμ έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Εφραίμ που με τη σειρά του επιχείρησε γύρισμα. Ο Καρυπίδης μπήκε στη πορεία της μπάλας και έκανε το 1-1! Η ΟΜΟΝΟΙΑ συνέχισε να πιέζει και στο 23′ Εφραίμ και Άλβες έκρυψαν τη μπάλα, ο Γιώργος γύρισε στο Χριστοφή, ο Πάρντο όμως ακούμπησε ελαφρώς τη μπάλα που αιφνιδίασε το Τζίμη, με αποτέλεσμα να στείλει τη μπάλα ψηλά άουτ. Στο 28′ ο Ολιβέιρα έκανε δολοφονικό φάουλ στον Σπούγκιν ο Δημητρίου έδωσε μόνο κίτρινη. Συμφωνούμε με τη λογική ότι είναι ΟΜΟΝΟΙΑ-Αποέλ, κάποια φάουλ θα ξεφύγουν από τα όρια αλλά θα πάρουν μόνο κίτρινη. Μιλάμε όμως για τον ίδιο ρεφ που απέβαλε με ευκολία το Μαργκάσα. Από το σημείο αυτό και μετά, το Αποέλ ανέβηκε και ισορρόπησε. Σε ένα διάστημα που το παιχνίδι έμοιαζε ισοζυγισμένο, όλες σχεδόν οι φάσεις ήταν για τον αιώνιο. Στο 28′ Ο Μορέιρα απέκρουσε εξαιρετικά σουτ του Αλωνεύτη. Στο 30΄ ένα σουτ του Άλβες αποκρούστηκε εύκολα ενώ 2 λεπτά αργότερα μετά από σέντρα του Σκάρα, ο Ολιβέιρα πήρε τη μπουκιά από το στόμα του Αντρέ διώχνοντας. Στο 33′ ο Σέρτζιο με φάουλ έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ στο 37′ ο Μαντούκα σημάδεψε με μακρινό σουτ το δοκάρι. Στο 45′ ο Μορέιρα έδιωξε με εξαιρετικό τρόπο το σουτ του Μαντούκα σε κόρνερ και στην εκτέλεση του, έκανε νέα μεγάλη απόκρουση σε κεφαλιά του Καρυπίδη. Σκορ ημιχρόνου.

Β’ ημίχρονο

Άσχημα μπήκε η ΟΜΟΝΟΙΑ αλλά σκόραρε πρώτη σε ένα ημίχρονο με αεράμυνες και διαιτητικά εγκλήματα. Στο 50′ πάντως ο Αντράντε πρόλαβε τον Μπούντιμιρ που ήταν έτοιμος να σκοράρει. Στο 54′ ο Χριστοφή χόρεψε τον Αλεξάνδρου και με καταπληκτικό σουτ έκανε το 1-2 αλλά το παιχνίδι είχε πολλή δρόμοκαι η Αγγέλα άσχημες προθέσεις. 5 λεπτά αργότερα ο ο Μπούντιμιρ ισοφάρισε από κοντά και από κει και πέρα άρχισε ένα μεγάλο σόου από το Βασίλη Δημητρίου και τους βοηθούς του. Αρχικά ο Μοράις ισοφάρισε από κοντά αφού ο Ολιβέιρα που ήταν ένα μέτρο οφσάιντ του έστρωσε τη μπάλα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ αντέδρασε και ισοφάρισε στο 75 με τον Άλβες μετά από μπαλιά του Χριστοφή. Αφού η ΟΜΟΝΟΙΑ έχασε μια μεγάλη φάση με τον Εφραίμ, ο Βασίλης Δημητρίου ανακάλυψε πέναλτι σε φάση που ο Σκάρα βρήκε μπάλα. Εκτελεστής ο Μαντούκα και 4-3. Η ΟΜΟΝΟΙΑ αντέδρασε και πάλι και σκόραρε ξανά, αλλά ο Βίκτωρος αυτή τη φορά ανακάλυψε οφσάιντ! Δεν υπήρχε προφανώς τίποτα! Μέχρι το τέλος το Αποέλ έχασε άλλη μια ευκαιρία αλλά δεν άλλαξε τίποτα.

Συμπερασματικά

Κάτι πρέπει να γίνει και μιλάμε εκτός γηπέδου. Με αξιωματούχους πάτρονους του ποδοσφαίρου, διαιτητές που σπρώχνουν ξεκάθαρα την ΟΜΟΝΟΙΑ εκτός Ευρώπης και ΜΜΕ πιονάκια που φοβούνται τη σκιά τους, δεν πάμε πουθενά.