Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Οι ομάδες που ανεβαίνουν και τα σενάρια υποβιβασμού

Οι ομάδες που ανεβαίνουν και τα σενάρια υποβιβασμού


Μετά το τέλος της Β’ Φάσης στη 2η κατηγορία για τον όμιλο ανόδου οι τρεις ομάδες που κέρδισαν την άνοδο τους στην 1η κατηγορία είναι κατά βαθμολογική σειρά ο Άρης Λεμεσού, η ΑΕ Κουκλιών και ο Ερμής Αραδίππου, ενώ η Αναγέννηση Δερύνειας  που τερμάτισε στην 4η θέση θα αγωνιστεί σε αγώνα μπαράζ με την ομάδα που θα τερματίσει στην 3η θέση του Γ΄ ομίλου 1ης κατηγορίας. Αυτές οι τρεις ομάδες είχαν εξασφαλίσει εδώ και εβδομάδες την άνοδο τους αλλά πάλευαν ακόμη για τον τίτλο του πρωταθλητή.

Στην τελευταία αγωνιστική που διεξήχθη σήμερα ο Άρης κέρδισε εκτός έδρας τον Ερμή με 3-1 και ανακηρύχθηκε πρωταθλητής, ενώ στο άλλο παιχνίδι η Αναγέννηση δέχθηκε εντός έδρας ήττα με 2-1 από την ΑΕΚ, η οποία αν και ισοβάθμησε στην κορυφή με την ομάδα της Λεμεσού έμεινε στη 2η θέση.

Στα παιχνίδια της προτελευταίας αγωνιστικής του 3ου ομίλου Α’ κατηγορίας ο Εθνικός Άχνας επικράτησε μέσα στο ΓΣΖ με 3-1 της Αλκής και η Νέα Σαλαμίνα πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη 3-0 εναντίον του Ολυμπιακού.

Με αυτά τα αποτελέσματα η Αλκή είναι η μόνη ομάδα από τις τέσσερις του ομίλου που εξασφάλισε μαθηματικά την παραμονή της στην κατηγορία.

Ο Εθνικός Άχνας γλύτωσε σίγουρα από τον απευθείας υποβιβασμό ενώ στην επόμενη αγωνιστική χρειάζεται τουλάχιστον την ισοπαλία για να εξασφαλίσει την παραμονή του και να γλυτώσει και το παιχνίδι μπαράζ.

Στο χειρότερο σημείο βρίσκεται ο Ολυμπιακός που θέλει νίκη στο επόμενο παιχνίδι ενάντια στην αδιάφορη Αλκή αλλά παράλληλα και να χάσει η Νέα Σαλαμίνα για να γλυτώσει τον απευθείας υποβιβασμό. Ακόμη και με όλα αυτά θα πρέπει να αγωνιστεί σε αγώνα μπαράζ για να κρατηθεί στην κατηγορία.

Η Νέα Σαλαμίνα βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα αφού κρατάει ακόμη την τύχη στα χέρια της, με νίκη ή ισοπαλία στο δασάκι εναντίον του Εθνικού παραμένει στην κατηγορία. Αν χάσει θα ελπίζει σε μη νίκη του Ολυμπιακού για να κτυπήσει τα ρέστα της για παραμονή στον αγώνα μπαράζ.