Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ “Πρέπει κάποια στιγμή να σοβαρευτούμε”

“Πρέπει κάποια στιγμή να σοβαρευτούμε”


Επίσημη αντίδραση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για τα δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες πως η ομάδα μας ζήτησε δάνειο από την Λαϊκή Τράπεζα, κάτι που ήταν γνωστό και το δήλωναν και δημόσια οι πράσινοι, μέχρι και δημοσιογραφική διάσκεψη είχαν κάνει για να ενημερώσουν τον κόσμο για την προσπάθεια εξασφάλισης δανείου, όμως σήμερα συγκεκριμένα ΜΜΕ επανέλαβαν τα γνωστά υπονοούμενα, όταν φιλοξένησαν συνέντευξη του Μιχάλη Σαρρή.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΣ:

“Με έκπληξη ενημερωθήκαμε σήμερα, μέσω ιστοσελίδων μέσων μαζικής ενημέρωσης, ότι η αίτηση δανείου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ από την Λαϊκή Τράπεζα αποτέλεσε αντικείμενο ερώτησης από την ερευνητική επιτροπή για την οικονομία προς τον τέως ΥΠΟΙΚ κ. Μιχάλη Σαρρή.

Όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα, η επιτροπή ρώτησε τον κ. Σαρρή, εάν ο λόγος παραίτησης του οφειλόταν στο γεγονός ότι δεν χορήγησε δάνειο στο ποδοσφαιρικό σωματείο Ομόνοια Λευκωσίας(!). Ο τέως ΥΠΟΙΚ, είπε ότι όντως ζητήθηκε δάνειο 2 εκ. το οποίο δεν εγκρίθηκε, αφού πολιτική της τράπεζας ήταν όπως δεν δίνονται δάνεια σε ποδοσφαιρικά σωματεία.

Αν και μέσα στο γενικότερο άγχος και πίεση των ημερών, η δυνατότητα να διαβάζουμε δημοσιεύματα αυτού του είδους, που προκαλούν γέλιο και μας χαλαρώνουν κάπως, είναι καλοδεχούμενη, εντούτοις πρέπει κάποια στιγμή να σοβαρευτούμε.

Είναι άξιον απορίας πως μία απλή αίτηση δανείου από ένα ποδοσφαιρικό σωματείο, κρίθηκε άξια σχολιασμού με την υποβολή ερώτησης αυτού του περιεχομένου από την επιτροπή. Είναι δε σαφές ότι τα υπονοούμενα και η προέκταση της ερώτησης, έδωσαν τροφή σε κακόπιστους να ασχοληθούν με το θέμα και να βρουν την ευκαιρία να πλήξουν το σωματείο μας, επαναλαμβάνοντας τα γνωστά υπονοούμενα.

Προκαλεί ακόμα εύλογη απορία γιατί η επιτροπή θεώρησε σκόπιμο να υποβάλει τη συγκεκριμένη ερώτηση που αφορά την ΟΜΟΝΟΙΑ. Ποια η σκοπιμότητα; Πιστεύουν δηλαδή τα μέλη της επιτροπής ότι αποπέμφθηκε ο κ. Σαρρής επειδή δεν έδωσε δάνειο στην ΟΜΟΝΟΙΑ; Και εάν είχε έτσι δύναμη η ΟΜΟΝΟΙΑ, γιατί δεν πήρε το δάνειο μετά που έφυγε ο κ. Σαρρής; Επίσης γιατί δεν ρωτήθηκε ο κ. Σαρρής για αιτήσεις άλλων σωματείων που έγιναν στην Λαϊκή Τράπεζα και ποια ήταν η κατάληξη τους;

Δεν αξίζει να σχολιάσουμε περαιτέρω. Κρίνουμε όμως σκόπιμο να υπενθυμίσουμε ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ δέχθηκε τις επιπτώσεις του κουρέματος στο λογαριασμό που διατηρούσε στην Τράπεζα Κύπρου, στον οποίο μάλιστα υπήρχαν τα χρήματα που τόσο αφειδώλευτα πρόσφερε ο κόσμος μας, στην πρόσφατη οικονομική εκστρατεία για τη διάσωση του σωματείου. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν έτυχε προνομιακής ενημέρωσης, όπως προφανώς έτυχαν κάποιοι άλλοι, για να «φυγαδεύσει» κεφάλαια της εκτός Κύπρου.

Πολλά χρήματα έχασαν λόγω κουρέματος και άλλα σωματεία, όπως και χιλιάδες συμπολίτες μας. Ελπίζουμε οι έρευνες να επικεντρωθούν στα ουσιώδη ζητήματα και να δοθούν απαντήσεις, αντί του λαϊκισμού και της επιφανειακής αντιμετώπισης των πραγμάτων.”