Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Πόσο χαμηλά είμαστε διατεθειμένοι να κοιτάξουμε;

Πόσο χαμηλά είμαστε διατεθειμένοι να κοιτάξουμε;


Είναι γνωστό πως ο Τόνι Σαβέφσκι στον ελεύθερο του χρόνο, γυρίζει τα χωριά και τα γήπεδα μικρών κατηγοριών για να εντοπίσει λαυράκια. Από ότι γνωρίζουμε, έχει βάλει κάποιες περιπτώσεις στις σημειώσεις του, τώρα κατά πόσον θα απασχολήσουν την ΟΜΟΝΟΙΑ στο μέλλον, μόνο ο ίδιος το γνωρίζει.

Αν ο κόουτς αποφασίσει πως υπάρχει κάποιος που μας κάνει, είμαστε έτοιμοι να το δεχτούμε; Η οικονομική κατάσταση, ίσως επιβάλει κάποιο ρίσκο το καλοκαίρι, ίσως επιβάλει ψώνια από χαμηλότερα ράφια, με την ελπίδα ο νεαρός και άγνωστος που θα επιλεγεί, να μετατραπεί από ασχημόπαπο σε κύκνο. Δεν θα μας προκαλέσει καμία έκπληξη αν ο Σαβέφσκι επιλέξει παίκτες που είχαμε μόνο ακουστά. Ο προπονητής μας είναι μετρ, στο να αναδεικνύει ταλέντα, για αυτό ρωτάμε, πόσο χαμηλά είμαστε διατεθειμένοι να κοιτάξουμε;

Αφορμή για τα πιο πάνω πήραμε από ένα άρθρο στο prasinanea.gr. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται και αυτός σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και οι συντάκτες της ιστοσελίδας, έκαναν τη δική τους έρευνα για παίκτες στη Football League, τη δεύτερη κατηγορία της Ελλάδας. Οι αντιδράσεις από φίλους της ομάδας, στα σχόλια, δείχνουν πως μάλλον το θεωρούν ξεπεσμό ο Παναθηναϊκός να κοιτάζει στη κατηγορία αυτή. Κι ας ανέβηκαν από εκεί φέτος ο Ντε Βισέντις, ο Ολαϊτάν (έκλεισε ήδη στον Ολυμπιακό) και ο Γκιγιέρμο Πέρεθ, παίκτες οι οποίοι ξεχώρισαν στην Superleague.

Η αλήθεια είναι πως υπάρχει μεγάλη διαφορά επιπέδου μεταξύ πρώτης και δεύτερης κατηγορίας στηνΚύπρο. Χαώδη θα την χαρακτηρίζαμε. Τα δεδομένα όμως σιγά σιγά αλλάζουν, τα μπάτζετ θα μειωθούν, το ίδιο και οι αποστάσεις. Δεν είναι λίγες οι ομάδες που θα στραφούν σε λύσεις από χαμηλά. Την ίδια στιγμή υπάρχει και το παράδειγμα του Δημήτρη Χριστοφή, που ξεκινώντας από τον Ονήσιλλο της Σωτήρας, έφτασε να είναι ο κορυφαίος Κύπριος παίκτης και να διεκδικείται από ρωσικές, αγγλικές και γερμανικές ομάδες.

Ας μιλήσουμε ξεκάθαρα: η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν πρόκειται να εστιάσει στη δεύτερη κατηγορία για τα ψώνια της. Δεν της το επιτρέπει άλλωστε το μέγεθος της και η ποιότητα του τωρινού ρόστερ. Δεν αποκλείουμε όμως, ο Σαβέφσκι να υποδείξει κάποιους νεαρούς από εκεί, για επένδυση. Με δεδομένη την ικανότητα του προπονητή μας να βρίσκει και να αναπτύσσει ταλέντα, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε οποιαδήποτε επιλογή.

σ.σ. Η φωτογραφία είναι από το άρθρο του prasinanea.gr και δεν έχει να κάνει με τυχόν μεταγραφικούς μας στόχους.